תהיות תהיות

פפשושית

New member
תהיות תהיות

אז ככה, אשתדל לקצר. לפני יומיים נסעתי עם ידיד ממש קרוב שלי בעיר, חניתי וכרגיל סמתי את התיו נכה (חניתי בכחול לבן, לא חונה בחניות נכים), ידיד שלי היה ממש בשוק, מה זה התיו הזה... הבחור יודע על ה CF, לכן תגובתו מאוד הפתיע אותי, מה אני נכה ברמה של תיו? ברמה של קצבה.. הרי אני כמו הרבה חברה אחרים שאני מכירה יכולים פיזית לעשות הכל, אז מה מגדיר אותנו נכים? אני שלא עשיתי דבר למען המדינה (לא עשיתי שירות) ורק קיבלתי (ומקבלת מהמדינה), האם זה בסדר? אולי זה לא ממש מגיע לנו ואנחנו עלוקות על צאוור המדינה (כדברי הידיד). גם כאן בפורום כזכור לי כתבה מישהי שהחא מוותרת על עליה במשכורת שלא משתלמת לה בגלל הקצבה, ככה זה צריך להיות? דפוק את המדינה ותרוויח? אולי בגלל דברים כאלה המדינה נראת כמו השהיא. אני מודה שגם אני עלוקה, אם כי אחרי סיום הלימודים (סימסטר אחרון!!!) אני מתכוונת למצוא עבודה שממנה אני אוכל להיתפרנס בכבוד בלי עזרה מקופת המדינה. ובקיצור, יש המון צדק בדברי ידידי, מה דעתכם? עלוקות או הכל בצדק???

ראשגדול

New member
רובנו עלוקות

אני גם לא אוהב לקחת מהמדינה אם אני לא חייב ועכשיו (ממש עכשיו ) התחלתי לעבוד ..ואם זה יוריד לי את הקיצבה אז סבבה .. אני לא מסכן ולא צריך נדבות מאף אחד. יש חולים שאינם יכולים לעבוד או לא יכולים לעבוד עבודה שתיתן להם משכורת מספיקה לרמת חיים נורמאלית אז בשבילם זה בסדר .. אבל אם אנחנו יכולים אז למה לא ?

jasmine38

New member
מצפון יקר

יש הרבה האנשים טובים ומצפוניים בקהילת הסיאף. אשרי האנשים/נשים הללו מצפון היא תכונה נעלה, כל עוד שהיא סבירה ואינה תמימה מידי. (ואני לא שיפוטי חלילה, כי אני לא מכיר אתכם) אנו מדברים על עולם אוטופי. (הייתי שמח לחיות בעולם חלומי כזה). לצערי המימסד לא תמים, ואינו זוכר "חסד-נעורים" למי שבא מרצונו ואו ויתר על תמיכה. כשנבוא ונבקש תמיכה מחדש, הבירוקרטיה תתיש אותנו יותר מה-CF. אילו השילטון המרכזי (הביטוח הלאומי הוא אחד משלוחותיו) היה דואג לצרכים של החולים, לא היתה עילה להקמת איגוד חולי CF. האיגוד תומך במרפאות, כי הממשלה לא מקיימת את התחייבויותיה לתושביה, לרבות החולים ב-CF. הממשלה קיצצה את התמיכה בעמותות כמו CF. המשמעות היא שאנו נאלצים לנסות ולגייס יותר כסף, בכדי לשמור לפחות על רמת השירותים הקיימת. אני משער (לא מידע בדוק) שיש חולים שאינם ממצים את מלוא זכויותיהם מהממסד (למשל קופ"ח) ופונים לאיגוד לבקשת סיוע. אני חושב שחולים ב-CF שהחוק מאפשר להם לקבל כסף, יחסוכו אותו בקרן עצמית לטובת הביטחון הרפואי שלהם, ובמידה והמצב חלילה יחמיר, יהיה לו/לה מקור מימון נוסף, לטיפולים שידרשו. מי שהחוק לא מאשר לו לקבל כסף, ומרגיש בריא ושלא נעשה לו עוול כלשהו, אז אני שמח בשמחתו, שהכל טוב, ושכך ישאר כמה שיותר זמן. הלוואי שהיינו בריאים ולא היינו זקוקים לתמיכה מאף אחד!!!

jasmine38

New member
מודה על האמת

כשהייתי בגילכם, חשבתי על העולם - כמוכם.

ראשגדול

New member
שאלה .. בקשר למשכורת וקיצבה ..

כמה משכורת אני צריך להרוויח כדי שתתבטל לי הקיצבה .. איך זה הולך ? אני צריך להודיע למישהו שאני עובד או שהם מגיעים אלי לבד ?

לא הייתי מגדירה אותנו כעלוקות..

לצערנונולדנו עם מחלה זו ועוד רבים כמותנו נולדו עם מחלות שונות . למדינה יש גם חובות ואחת מהם היא לדאוג לחוליה אז נכון שיש כאלה שיכולים פיזית לעבוד אבל לא ממש כדאי לנו לעבוד מבוקר עד לילה ומי שדואג לעצמו צריך טיפולים = זמן . ואם ח"ו המצב הבריאותי נהיה רע אז המדינה תצטרך לדאוג לנו כפליים. לצערנו יש במדינה שלנו אנשים שהם באמת עלוקות שכן דופקות את המדינה וממציאים להם מחלות והקיצבאות שהם מקבלים דופקות אותנו החולים "האמיתים" אני שירתתי את המדינה שנתיים נתתי כמה שיכולתי ואני לא מקבלת קיצבה מלאה אז המדינה לא בסדר איתי? אני לא חושבת כי אני שירתתי את הארץ ולא את המדינה אני מקווה שהמדינה לא תטרטר את חוליה יותר מידי ובמקום לתת קיצבה למי שיכול לעבוד ולא עובד אז כן לעודד ולתת קיצבה כל שהיא למי שקשה לו לעבוד ובכל זאת מתפרנס בכבוד.

jasmine38

New member
בהמשך ליסורי המצפון........

בהודעה שהתקבלה לידי הבוקר, (ראה קובץ מצורף "איפה אנחנו") לא הוזכר כלל ענין הנכים שיש להם הכנסה מגובה מסויים ומבטלים להם את קצבת הנכות, או איך שקוראים לזה. מסקנה: "עלוקות" זה רק בראש שלנו. מגיע לכם ועוד איך לקבל קצבת נכות, וצריך לשנות את הקריטריונים כך ש.. מי שמתפרנס טוב יותר, יקבל בסופו של דבר פחות כסף נטו, (מס על כלל ההכנסות לרבות הקצבה), כי ככה המדינה יכולה לעודד נכים להשתדל יותר להשתלב בשוק העבודה ומאידך לאזן כך, שיוכלו גם לשמור על עצמם, שהכנסתם לא תתבסס רק על פרנסתם. כך גם לא צריך כל פעם להתחיל מחדש להוכיח שמגיע לך!!! ושוב.. עיינו בקובץ המצורף והתחילו להתעצבן קצת

למעלה