תהיות, תהיות .....

antigone

New member
תהיות, תהיות .....

ואני תוהה אולי אני מחפשת משהו שאינו קיים, בלתי אפשרי... הקשר האחרון הסתיים בטענה שלי שהוא מרוכז בעצמו, אימפולסיבי וילדותי לפעמים, והוא טען שאני צריכה פסיכולוג צמוד שאני מנתחת כל התנהגות , בודקת בציציות, ואני שואלת למה להתפשר על הדברים הקטנים שעושים את הדברים הגדולים , גרועים היו , למה לא ליחל להכי טוב , כמובן טוב עבורי שימלא לי את הלב , אתמול התקשר בחור שהיינו בקשר לפני כמה חודשים , התקשר אז פעמיים לא עניתי לו ולא חזרתי אליו , אתמול דיברתי איתו ושאלתי בצורה ישירה מה אתה רוצה ממני ? הוא אמר שהוא "חולה עליי, חשב המון ואני הבחורה היחידה שעושה לו את זה... ורוצה לחדש את הקשר ביננו, ואני מקשיבה , כאילו לא מדובר בי הוא בסדר אבל לא מתאים לי, הוא מסורתי, שומר שבת ו...לא מעשן.. אין טעם לקשר שלא מוביל לשום מקום.. ופתאום טוב לי עם הלבד, עם הילדים כאילו ניווטתי את הכל לזה.. מה הציפיה שהגבר ימלא לי חלל גדול בחיים, או משבצת אחת בלבד, ואז הלב מתרוקן במקום להתמלא במשהו ..

רות 2

New member
משבצת אחת בלבד........!!!!!!!!!

חלל הוא לא ימלא לעולם..... כי אין אחד שהוא עולם ומלואו....... עולם של את ועצמך.. הוא ,הוא עולם ומלאו! התיחסי לחלל כאילו היא שעון חול.. עניין זמני..הנוגע למצב רוח,סיטואציה, חלל.. שיש למלות לעיתים בעשייה... לעיתים במחשבה חיובית... לעיתים בנתינה... לעיתים בקבלה.... וחוץ מזה את רחוק מלהיות מושלמת...לכן תפסיקי לבדוק בציציותיו של כל מי שנמצא בדרכך..כי אין מושלם יש .....משלים.... הפסיקי לחשוב שכל קשר מוביל למקום... תקשורת... היא המובילה למקום... אין הכי טוב...יש טוב...וטוב יותר.... (האמיני לי שיש הבדל במשקל המילים האלה..) נו טוב ......רות לא אומרת לא להקשיב לבטן...... אבל קחי גם בחשבון דברים קרים שנאמרו ע"י המלעונה הזו....

מהי נקודת הפתיחה?

מעניין שזה משפט שחוזר על עצמו כמעט במדוייק.."חולה עליי, חשב המון ואני הבחורה היחידה שעושה לו את זה. אין אדם שיכול למלאות את החלל..או הריק הזה בחיים..את יחידה..את זו שממלאה את עולמך בתוכן. גבר הוא אשיות ואדם בפני עצמו. שאלה של התאמה ואיזון. אין שלמות..צריך התאמה לצרכים שלך..כשתדעי מהם..אז גם תדעי מה ומי מתאים לך..באותה מידה הוא יבדוק את ההתאמה..ככה שיש רק מה שמשלים. יש חלום לכל אחד למצא את החצי שלו כדי לעשות שלם אחד..ויש התפשרויות.. לכן..את צריכה לדעת מי את קודם..מה הרצונות שלך. נקודת הפתיחה היא..מה את לא רוצה.

s h o o s h a

New member
הערה אישית קטנה לענין החצי

פעם נהגתי לחשוב כמוך, שאנו מחפשים בבן/בת הזוג את ה"חצי השני" ולמדתי ש ... כל אחד מאיתנו הוא שלם וביחד אנו שני שלמים כי רק כאשר אתה שלם עם עצמך אתה מוכן לקבל את השלם האחר. אם אתה רק חצי ומבקש שאחר ישלים אותך, צפויה לך אכזבה קשה. שכן האדם אינו בנוי כפאזל ואין חלק שיתאים במדויק. כך שהמסקנה שלי היא, היום יותר מתמיד - אני אדם שלם בפני עצמי והשלם האחר שיהיה בחיי יהיה כזה שיצטרך לקבל אותי כל כולי, במלואי, כפי שאני או שלא....

זווית ראייה מעניינת ואפילו חשובה..

את יודעת..זה נכון..הארת את עיני..אז ראשית תודה רבה. שני שלמים במעגל אחד... מרחב אישי.. עכשיו אם את יכולה לפתח את הנושא יותר..אשמח..וצריך לחשוב על מה אמרת..וואו..תפסת אותי

איך?

איך חטפת לי את המילים מהמקלדת כל אחד מאיתנו הוא שלם אבל רק רוצה להוסיף שבמערכת יחסים להבדיל ממתמטיקה 1+1 לעולם לא יהיה 2 אלה הרבה יותר מזה... התוצאה במקרה זה גדולה יותר מסכום חלקיה... ותחשבו על זה

מבקשת תרגום

כי עם פעם חשבתי על השלמה או התאמה אז..הסבירו את השלם ? ברור שכל אדם הוא עולם ומלואו..מה שרציתי עכשיו להבין..אם כל אחד הוא שלם..בפני עצמו..היכן החיבור?

מנסה

כל אחד שלם יש מקומות שיש התאמה יש מקומות שונים החיבור לטעמי קורה כאשר המתאים רב על השונה |ניצת שכבר מזמן הבינה שהיא מחפשת מישהו מאוד דומה|

s h o o s h a

New member
מתוך תגובה אחרת בשרשור אחר

"...כתבתי איפשהו קודם כי בזוגיות צריכים להיות שני שלמים. כי רק שני שלמים, שידעו לקבל בראש וראשונה את עצמם כפי שהם ולאהוב אותו, והאחד את זולתו כפי שהוא, יש סיכוי טוב ומאד סביר ש"יצליח" להם. לסיכום : אל לנו להניח את רגשותינו כאילו היו אתגר למישהו אחר ואל לנו להניח שרגשותיהם הם אתגר עבורינו" מקווה שהצלחתי להסביר, ולו במעט, את "תאוריית" שני השלמים ב"חיבור" הזוגי

nekochan88

New member
אני חושבת שכשפוגשים מישהו מרגש

אז אין טענות........ בדרך כלל הטענות מגיעות בשלב הטריוויאליזציה של הקשר - האחר הופך למובן מאליו, הוא מפסיק להיות אתגר, אנחנו מתייחסים אליו בבקורתיות... העניין הוא: האם האדם שפגשת הוא באמת אתגר עבורך? מעבר לאהבה? נקודת המבט שלו, האופי שלו, החיים שלו - מישהו שצופן בחובו מן חיות שלעולם לא תיגמר, שלעולם תעמוד שם כאתגר וכריגוש. מישהו שלא נגמר עבורך ומתנפץ, מכיוון שחוץ מאשליית ההתאהבות לא ראית שם את מה שמרגש אותך בעצמך כבנאדם........ בהצלחה!

רות 2

New member
לא אראה בו אתגר...את הריגוש לא אחפש

את הריגוש אצור.. התייחסות ביקורתית?......מאיפוא ,ולמה זה צריך לבוא..להיות שם בכלל?....

../images/Emo140.gifמה שלומך צ'ילבה?

למה לא רואים יותר? עסוקה? אחלה.. שתהייה לך שבת נעימה..פורייה..יצירתית..ומה לא? סתם..שתהייה שבת קסומה.

רות 2

New member
תשמעי גיברת מינהלת...

אני ממש...עם הזמן.... למדתי לחבבבבבבב... את ה צילבה הזו...בין היתר בזכות הבית הזה שנותן הזדמנות להכיר פאן נוסף באדם הוירטואלי.. אההה כן.. היא הצילבה, קיבלה השבוע רישיון לעסוק במקצוע חדש ברוקרית ומגיע בירכת הצלחה והרבה סיפוק מהמקצוע....

ואללה תודה רבה..../images/Emo51.gif../images/Emo48.gif

ואללה ...כן..עבדתי קשה בשביל זה..ממשיכה ללמוד כרגיל. מתחילה עם משרד חדש..יום שני.. הייתי כל השבוע בראיונות..ריאיינתי משרדים..ובסוף בחרתי באחד. והקטע שיש שם שני חברים טובים שלי שגדלו איתי בקיבוץ..עולם קטן.. בכל אופן תודה.

תודה רותה..(לא יודעת עם להמשיך

עם הניק או לא) בכל אופן תודה רבה..ולא חושבת שאשאר עוד זמן רב וירטואלית כך שתוכלי להכיר מקרוב..מרימה כוסית לכבודך
..לכבודי
לכבוד הפורום הנחמד והסובלני
..ועוד ועוד ..החיים יפים

r e d head

New member
אולי היום התחלתי להבין

שאפשר אחרת לגמרי ממה שאת כותבת לא לראות בו אתגר שיוצר מתח שלילי שעשוי להגמר ולהתנפץ כשהושג. אלא האתגר הוא במה שנבנה ביחד זאת החיות

nekochan88

New member
שווה לפתח קצת את המושג אתגר בעיני

אתגר - זה משהו שניצב ממול שמעורר תשוקה. מה שלא מעורר בנו תשוקה (desire) הוא פשוט שקוף, לא מעניין. השאלה היא - מהו המקום או מהו הערך של התשוקה הזו - האם זה משהו מידי - למשל יופי חיצוני או סקסיות...... אבל אפשר גם לראות אתגר במערך מורכב יותר של פרטים ואלמנטים שמצויים באחר, שמצויים באינטראקציה, שמביאים אותנו למקום של תשוקה, ובעיקר צמיחה כתוצאה ממלוי האתגרים. אני מאד מאמינה בעמידה מול אתגרים - אינטלקטואליים למשל. וגם - אני מאד אוהבת לטפס על הרים. נהנית כל פעם מחדש לעלות לגובה חדש........ולרדת, ולטפס בעוד הר... ובזוגיות מישהו שהאינטראקציה איתו מובילה לכיוונים חדשים, לנושאים חדשים למושגים שלא חשבנו עליהם.... למשל, בקשר שאני כל הזמן עסוקה בו, אחד הדברים שעלו בו היתה השאלה היהודית: כיצד נראית יהדות מנקודת מבט של אדם שגדל בגלות, לעומת נקודת מבט חילונית-ישראלית? אחד הדברים המרתקים שקרו לנו היה היכולת לנסות ולהגדיר את עצמנו, כל אחד לעצמו, כל אחד לשני, וביחד, ומול הילדים - מה בדיוק רוצים מזה.. וכמו רבים ביננו בארץ - זה נושא שמעולם לא הטריד אותי, או לא היווה אתגר בפניי, ובבת אחת הפך לתחום מרתק ומעורר עניין.... זה הביא אותי לגדילה חדשה, להגדרות רחבות, לרגישות אחרת, להבנת היסטוריה המשפחתית הפרטית שלי, העתיד שלי (בצורת החינוך של בני למשל..) ועוד שלל עניינים.. זה נקרא בעיני קשר שיש בו אתגר, שהוא מאפשר צורת חשיבה חדשה וצמיחה אישית........ ולא רק אתגר של "להשיג" מישהו. והחתולה מבקשת לשלוח מממייייאאאוווו אחד ארוך כלפי רות...... שמזמן כבר איבדה את צבע הקול הנכון.........

מאדי 1

New member
אתגר = תיעול ?

"...ואלמנטים שמצויים באחר, שמצויים באינטראקציה, שמביאים אותנו למקום של תשוקה, ובעיקר צמיחה כתוצאה ממלוי האתגרים..." ממה שהבנתי את רואה בזוגיות האידיאלית ערוץ שיכוון את האנרגיות שלך (שלכם?) להגשמה עצמית. גם אני תהיתי אם הדבר אפשרי. לא מעט יגידו שהסוד לזוגיות טובה הוא פשרה, ויתורים שצריך לעשות למען זוגיות יציבה, שזה במידה מסוימת על חשבון ההגשמה העצמית. חשבתי שאני מחפשת את הבלתי אפשרי. כשתגלי את הסוד כיצד זוגיות יציבה תורמת להגשמה העצמית, אל תשכחי לספר לי

למעלה