תהיות של בוקר:

ד נ י ת3

New member
תהיות של בוקר:

אדם חכם אמר לי השבוע שה-SO CALLED חופש, נשמה חופשית, הלבד - הוא הכלא שלנו - אנחנו מתרגלים אליו, "מתמכרים" אליו, נאחזים בו, ואילו דווקא זוגיות - שנעשת מתוך בחירה חופשית היא החופש האמיתי. הממממ... מה דעתכם?

Mr Darcy

New member
not smart,horny.

sounds like a good pick up line. every thing has it's pros and cons yin and yang You should do wahts suits you. By the way we are not that free finding a mate is a biological demand. it's in our genes. so much for freedom.

לפי דעתי האישית../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

החופש האמיתי הוא בזה שאני סינגלית ללא משפחה ילדים וכו' ואילו אם אני נמצאת בסיטואציה של בעלת משפחה אז אני באמת מרגישה כלואה חנוקה כי יש לך את הכאבי ראש וכל הטררם של גידול ילדים ובעל ומתי לחזור מהעבודה וכו' ואם הילד למד וכ' ומה לבשל . וזהו אחד הפלוסים בלהיות סינגל/ית

שתי ההגדרות מופרכות לדעתי

זו נטיה של אנשים להגדיר את החיים באקסיומות, כדי להקל עלינו, וזה בעיני הכלא האמיתי. יש מי שמוצא בזוגיות כלא ויש מי שימצא בה חופש, יש מי שיפרח כאדם עצמאי-לבד-בודד, ויש מי שייחנק בה. גם אני כמי שמעלה פה שאלות לעתים, חשה שכל הניסיונות האלו להגדיר לעצמנו, מה אנחנו רוצים, מה יעשה לנו טוב ומה בשום אופן לא ניקח, כולא אותנו ולא מקל עלינו.

ד נ י ת3

New member
כן, אבל...

אם הלבד נעשה מתוך בחירה - הרי שהוא חופש. אם הלבד נעשה מתוך כורח - ואנחנו כל הזמן בחיפוש אחר בן זוג, אחר זוגיות, יוצאים לדייטים - מפחדים להקשר - הרי שהלבד הוא כלא. כנ"ל לגבי זוגיות - אם הזוגיות נעשת מתוך הפחד להיות לבד, היא כלא. אבל אם הזוגיות היא מתוך בחירה - היא חופש.

MayaShaul

New member
חדשה בפורום - עם תגובה לתהיות...

היי לכולם לדעתי, הלבד הוא החופש מכיוון שבו אתה לא מחויב לאף אחד, במיוחד בגילאים שלנו. הזוגיות היא בחירה ואיך שאני רואה את זה: שהבחור יהיה שווה את so called הקרבת החופש שלי. כנראה לכן אני עדיין לבד...

נימשון

New member
למה צריך להקריב../images/Emo35.gif

אם את מרגישה שאת מקריבה אז כנראה שלא מספיק כיף לך וטוב לך איתו שהרי אם טוב לנו עם מישהו אז נרצהלהיות איתו ואז אין בכלל הרגשה של הקרבה.

MayaShaul

New member
הקרבה

הכוונה בהקרבה של הפרטיות, כי הרי מגיעים למצב (לפחות אצלי?) שנוח ה"לבד" למרות שרוצים זוגיות

נימשון

New member
בטח נוח לבד

אבל בזוגיות נוח עוד יותר. זה כמובן תלוי בבן הזוג שלך, אם זה מישהו שלא נוח לך איתו אז תעדיפי להיות יותר לבד מאשר ביחד ואז זו זוגיות שכנאה לא צריך להיות בה.

shelly1975

New member
לא ממש מסכימה. כלומר.....

אדם יכול להיות חופשי ומאושר בלבד ובזוגיות, זה עניין של גישה, זה הכל בראש שלנו. כאן זו הבחירה שלנו. ברור שיש בלבד משהו נוח, לא מאיים שיש לפעמים בזוגיות ולכן יש אנשים שבורחים מזוגיות כמו מאש, רק לא להרגיש, רק לא להיות קרוב למישהו, הפחד להיפגע, הפחד להיחשף, אבל זה לא קשור לחופש, בעיני.

עניין של אופי ושל טיימינג

גם הלבד, וגם הביחד, שניהם יכולים להרגיש גם כלא, וגם חופש... לבד שמרגיש כלא, זה לבד רע (כן, לפעמים יש גם לבד טוב) וזוגיות שמרגישה כלא... נראה לי שלא צריך להסביר את המשמעות של זה.

יש בזה משהו

כי ברגע שבנאדם נמצא המון זמן או יותר מידי זמן לבד, הוא מתחיל לפתח לו סגנון חייים של לבד, עושה הרבה דברים לבד ומתרגל ללבד. במיוחד ככל שהגיל עולה ואנחנו לבד, ככה יהיה קשה יותר "להכניס" מישהו לחיים. לכן אני חושבת שאסור לוותר ואסור להתייאש וצריך להמשיך ולחפש עד שמוצאים!!

magenta73

New member
שהוא רוצה לזיין אותך...

סליחה על הבוטות... ממתי זוגיות זו בחירה חופשית? ההיסטוריה של המין האנושי לא מראה שתמיד הינו זוגות-זוגות... זוגות נכנסו איפה שהוא כשנכנסה התעשייה והמסחר, כשהיה צורך בנכסים. ובכוח עבודה. כן,כן, כוח עבודה. ואז נכנסה הדת, עוד שיעבוד... וכן הלאה. ומעבר לזה, ממתי מה שאנחנו עושים הוא בחירה חופשית? הכל קשור לתכתיבי החברה. אם הינו עושים מה שאנחנו באמת ובתמים רוצים לעשות... היה פה מה זה בלגן... ולא בפורום, כי היינו עסוקים בדברים יותר מעניינים.... הרבה יותר מעניינים... והמבין יבין.

תהיה מעניינית מאוד

להתרגל להיות לבד זה באמת כמו כלא! ולבחור זוגיות שנעשית מתוך בחירה חופשית באמת יכולה להיות החופש האמיתי עד שזה נעשה קשר "כלוא" חנוק!! אולי בגלל זה אנחנו נפרדים וחוזרים ומוציאים אהבה ...וחוזר חלילה הכל למען-נשמה חופשית!

ומי הגדיר אותו 'חכם'?!

כל דבר שנעשה מתוך בחירה 'חופשית' הוא סממן לחופש. אולי הוא התכוון לכך שלהיות 'לבד' זה לא תמיד להיות 'חופשי' אם הלבד לא נעשה מתוך בחירה חופשית והוא בסה"כ ברירת מחדל. ברור שיותר טוב להיות בזוגיות שנעשתה מתוך בחירה חופשית ולא מתוך משהו כפוי - וכפי שכתבתי קודם - גם הלבד יכול להיות כפוי ולא מתוך בחירה.

ד נ י ת3

New member
wow

ממש נהנתי לקרוא את התגובות שלכם. מאוד מעשיר. והוא ממש לא רוצה לזיין אותי... (חסר לו.. זו עברה על החוק ואתיקה מקצועית....)

למעלה