תהיות על הרפורמה

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
תהיות על הרפורמה

לאור ריבוי הפניות לאחרונה לגבי דגמי 125 סמ"ק עולה בי התהיה האם הרפורמה היא שעוררה את כל האנשים הללו ללכת ולהוציא רשיונות, ולמה בעצם? אז נכון שאם יש לך רישיון על רכב שנתיים אתה יכול בשמונה שיעורים ומבחן שליטה קטן לצאת עם רישיון על 125 מצד שני, עד לפני כמה חודשים, בלי קשר לרישיון נהירה, יכלת ב16 שיעורים וטסט ממש לא גדול יכלת לצאת עם רישיון על כלי אוטומטי בלי יותר מידי מאמץ. נכון... זה שמונה שיעורים יותר (שזה בערך 560 ש"ח) אבל תכלס אין הרבה הבדל במאמץ והאופציות שעמדו לפני הנהגים החדשים היו רבות יותר. עכשיו הם אמנם חוסכים 560 שח על שיעורים, אבל מעבר לעבודה שיש להם רישיון מוגבל ל125, הם כן משלמים ביטוח כמו של "גדולים" (מה שלא עשו הטוסטוסים לפני זה...) ואני שואלת -האם ה560 שח האלו זה מה שעושה/עשה את כל ההבדל?! האם נדמה לי שיש היום נהירה גדולה של אנשים לעשות רישיון בעיקבות הרפורמה? וקצת מסקרן אותי אם המדינה שהעלתה את מחירי הביטוח כי "זה כלי מסוכן" גם הבינה מה היא עושה בצד השני של החבל כשהיא שידרגה את רישיון ה50 ל125 וגרמה בכך להרבה יותר אנשים לנהוג על הכלי.. ואולי זה לא מיקרי?

dify

New member
מתנצלת על שגיאות ההקלדה

וגם תוהה אם העובדה שמחירי ה125 התייקרו מאז הרפורמה לא מקזזים את הרווח של ה560 שח...

mico

New member
כמובן שכדי לתת הערכה גסה לערך

המוסף של רשיון 125 יש לתת את הדעת לסכום אותו יסכימו "לשים כל השולחן" אלה שאין להם רשיון כזה כדי שיהיה להם. כנ"ל לגבי כל תחשיב 500 אוט' - 125. ההנחה הסמויה שרבוי פניות בנושא 125 נובע מריבוי רשיונות חדשים לא בהכרח נכונה. משרד התחבורה נאלץ לשנות את התקנות בשל הסכמי סחר עם האיחוד האירופי והמדינה לא עשתה זאת על דעתה. בטווח הקצר התקנה מקדמת את נושא הרשיונות האלה בעיקר בגלל הערך השיווקי שלה, בטווח הארוך נק' שווי המשקל החדשה תהיה, לדעתי, מושפעת בעיקר ממחירי הביטוח, עלויות האחזקה שישתנו בעקבות השינויים במצבת הכלים, התדמית של הרוכבים שיכולה להשתנות והדמוגרפיה של המרכז (רכבת למודיעין, תב"עות של ערי לווין, מחלף גלילות...)

siamir

New member
כמה דברים:

הרפורמה גרמה לקיצור הדרך לרשיון לאנשים שלא היו טורחים מעבר לכך בעבר. לא 560 השקלים הפרידו בינם לבין הרשיון. המעבר מ 50 ל 125 הוא גם חלק מתקנות זיהום האוויר - ועידוד לרכישת כלים ידידותיים יותר לסביבה (זיהום + רעש)! לצערינו המדינה יודעת בדיוק מה היא עושה: מצד אחד 'מוכרת' לנו כלים יקרים יותר וכך מרויחה יותר ממכירות (מס רכישה גבוה). מצד שני תעריפי ביטוח גבוהים גם הם תורמים לקופת המדינה.

dify

New member
8 שיעורים עושים את ההבדל?

קיצור דרך? רישיון על עד 500 אוטומט לפני הרפורמה היה מסובך בערך כמו רישיון עד 125 אחרי הרפורמה (אני לא מכירה הרבה אנשים שנכשלו בטסט על אוטומטי בגלל חלק הנהיגה בכביש הפתוח, הרי מי שיש לו רישיון נהיגה על מכונית מעל שנתיים, בכל מקרה לא היה צריך לעשות תיאוריה או היה צריך ללמוד להסתדר עם חוקי התנועה בפועל). ולכן מה שנשאר פה זה 560 שח ו4 שיעורים כפולים= זמן. לכן המסקנה שלי היא שבגלל שמונה שיעורים ו560 שח הם לא עשו רישיון על אוטומטי לפני זה, אתה יכול להסביר את זה אחרת? והיום הם חוסכים את השיעורים אבל משלמים את זה במחירי הקטנועים שעלו... וכן, אין ספק שהמדינה יודעת מה היא עושה...

זה לא בדיוק כך

פעם יכלו להוציא רישיון של עד 500 אוטומטי, היום כבר אין דבר כזה, וכל מי שעושה מעל 125 צריך להיבחן על הילוכים. במקרה שלי אני למדתי את כל השיעורים לטסט של עד 500, אבל כשבא היום להיבחן גם השתנה התקן והייתי צריכה להיבחן על הילוכים. מאחר ולא היה לי כוח ללמוד מחדש על הילוכים וממילא התכוונתי לרכוש כלי של 125 הוצאתי את הרישיון בדרגה הנמוכה.

dify

New member
אני מסכימה לחלוטין שהיום יותר מסובך

מה שאני שואלת זה למה אנשים התעוררו עכשיו, למה למשל במשך שנה שעברה כשעוד היה פשוט להוציא עד 500 אוטומטי, הם לא הרגישו שהם רוצים קטנוע? אולי אני טועה, אבל בתחושה שלי יש הרבה מאד אנשים שפתאום עכשיו גילו שהם רוצים קטנוע כי נראה להם קל להוציא רישיון עכשיו לאור הרפורמה. ואני חושבת שזה בדיוק להיפך- שקודם זה לא היה הרבה יותר מסובך וגם לא עלה יותר (אם לוקחים בחשבון את מחיר הקטנוע), אלא שאולי דיבורים על הרפורמה נתנו לאנשים תחושה שיש פה חידוש שהם יכולים להרוויח ממנו... בעוד שלדעתי, וסיפורך מחזק זאת, היום דווקא יותר קשה להוציא רישיון ולכן המצב יותר מוגבל.

אהוד א1

New member
מי אמר שהם התעוררו?

למה את חושבת שיש כיום יותר מוציאי רשיון מבעבר? להערכתי בסה"כ מדובר ביותר רעש סביב העניין בפורומים השונים ומספר תלמידי הרכיבה לא השתנה.

shay6748

New member
קל להאשים את המדינה

"הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם"

למעלה