תהיות על הודו...

oz s

New member
תהיות על הודו...

ניצלתי את חופשת הקיץ הנוכחית שלי בנסיון לחוש את הקסם של הודו - והאמת? חזרתי ברגשות מעט מעורבים. הודו היא אכן מדינה מרתקת ומגוונת לטיול,אבל לא מצאתי את התרבות/האנשים/הנופים שם מרתקים בהרבה יותר מאשר במדינות רבות אחרות ששהיתי בהן. אז אמנם,בהודו (איזור הצפון) שהיתי תקופה קצרה של חודש וחצי. הרבה טוענים שהתקופה הזו לא מספיקה כדי להכנס באמת לראש של הודו,אבל פה גם טמון הוויכוח: אנשים רבים שנשארים בהודו תקופות ארוכות מעבירים את הזמן בשהייה ארוכה במקום מסוים,רק על מנת לחוות את הישיבה בצורה טוטאלית - יש כאלו שיגדירו זאת כ"לספוג אווירה",בעוד שהציניים בינינו יגדירו את זה כבטלה חסרת משמעות. מטייל ישראלי יכול להסתובב חודשים ארוכים בהודו,בלי לבוא במגע של ממש עם האוכלוסיה ההודית או אפילו עם תיירים ממדינות אחרות – פשוט לנוע מ"מושבה ישראלית" אחת לשניה – עובדה שלדעתי פוגמת מעט במהות של טיול במדינה זרה. למען הסר ספק - בתור תרמילאי ,אני הבנאדם האחרון שיקבע למישהו איך להעביר את הטיול שלו,אבל בכל זאת – הודו היא באמת מדינה "הזויה",שמספקת כמעט בכל יום סיטואציות סוריאליסטיות. לדעתי זה קצת פיספוס להעביר ימים על גבי ימים בשהייה אפופת ענני ג'אראס בגסט האוס (בשביל זה אלוהים ברא את שינקין :) ) בכל מקרה,אני באופן אישי (לצערי) לא הצלחתי להתחבר לחווית ה"ישיבה" הזו,ומהתרשמותי החפוזה,נדמה לי שאנשים שהתאהבו נואשות בהודו,הם כאלו שהתחילו שם את הטיול,ושם גם גיבשו לעצמם את "סגנון הטיול ההודי". בתור מי שבא להודו כחלק מטיול שני (וקצר,יחסית),הצלחתי להתרשם רק מעט מהחוויה ההודית,ולא יכולתי שלא לשקוע שוב בהרהורים כאשר יונתן,שותפי לטיסה סיכם את שהייתו,הקצרה גם כן, במשפט הציני – "הודו זולה.זה כל הקסם שלה". אני משוכנע שרובכם לא מסכימים איתי – ואני מאוד אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. מה קסם לכם בהודו,לעומת מדינות אחרות?

guymgk

New member
תהיות

מאחר ופתחת את זה לדיון, אני אומר את דעתי, ומדגיש שוב, זו דעה ורק דעה. לפי דעתי כשאומרים "זה לא מספיק זמן כדי להכיר את הודו" זה מבלבל קצת, כי הרי יש אדם שמטייל חודש ומתחבר ויש אדם שמתחבר אחרי שבוע ואחד שאחרי שנה. הכוונה כאן שזה לא מספיק זמן כדי להתחבר לטיול שלך, לסגנון, לאופי, ולאנשים שאיתך. כי אחרי הכל אפשר לשבת כל היום בסבבה, אפשר לטראק בהרים, אפשר לחצות את הכל באופנוע, אפשר לעבור ממסיבה למסיבה, והכל טוב ויפה! ממה שאני רואה לא הצלחת כל כך להתחבר לישיבות כל היום, תחשוב שבטיול ארוך אפשר לגלות את זה, ולנסות משהו אחר, עד שמתחברים. מה שטוב? תמיד אפשר לחזור, ולנסות אופי אחר של הטיול, הודו לא זזה לשום מקום, לפחות לא בלעדינו :) בום בולנאט ושבוע מצויין, גיא.

Daenerys

New member
../images/Emo29.gif

אני חוויתי את הודו במשך 3 חודשים פחות או יותר, עם הפסקה באמצע לנפאל ולמען האמת עלי להסכים איתך. גם אני לא הרגשתי שהתרבות שם מיוחדת באופן יוצא דופן, ואני מתארת לעצמי שמשפט כזה עלול להכעיס/להעציב רבים מאלו שכן נהנו מהתרבות ההודית. חשבתי על כך רבות ולא יכולתי להתווכח עם העובדה שכן חוויתי בהודו תחושת חופש מדהימה שמעולם לא הרגשתי. הסיבה לכך לדעתי טמונה בנסיעות הארוכות ארוכות מקצה האחד של המדינה לקצה השני. וכמו כן מהיכולת שלך להחליט ערב אחד שבא לך לסוע וערב שני שבא לך להישאר מבלי שתיתן דין וחשבון לאיש. שתי העובדות האלו גרמו לי להיות מאושרת ולהרגיש חופשיה למשך כמה חודשים בודדים. זו הסיבה העיקרית וכמעט היחידה שנהנתי מהודו. מסכימה לגמרי עם התחושות שאתה חזרת איתן. אך סביר להניח שלא הרבה אחרים יסכימו.. רק מילה אחרונה לטובת נפאל, זוהי מדינה שכן שבתה אותי בתרבות שלה, בנופים שלה ובעיקר בעיקר באנשים שלה. אבל זה כנראה נושא להודעה אחרת :)

עמית22

New member
וואוו,

אולי באמת הגיע הזמן לשירשוריפלצת בפורום הזה
אני הייתי מהטיילים היושבים, אני לא רצתי ממקום למקום. חלק מהיופי של הודו זה השאנטי שלה ששובה אותך, האנשים איטיים וסבלניים ולא ממהרים לשום מקום... אז כמו שברומא, גם בהודו התנהג כהודי. לא אהבת את קצב החיים. לגיטימי. זה שאדם יושב כל היום לא הופך אותו למנותק מהסביבה ומקובע במושבות הישראליות. יצא לי לפגוש הרבה אנשים ששהו גם במקומות לא "ישראלים" ונתקעו בהם לתקופות זמן (וגם לי זה קרה כמה פעמים...). אני דווקא הגעתי להודו בפעם השנייה שטסתי ל"טיול הגדול" ובפעם הקודמת הייתי בתאילנד ונפאל. בהודו התאהבתי במקום מדהים עם אנשים מקסימים עם מנטליות שאני ממש אוהב, והיה לי ממש כיף ולכן שהיתי שם 8 חודשים (ואני יחזור), אני חושב שההבדל הוא שאתה נסעת לטייל במטרה מוגדרת לחזור, ואני באתי עם ראש פתוח ונהניתי לחיות שם.

annandi

New member
הודו הודו...

זה מעניין לשמוע את החוויה שלך, בעיקר שממרבית האנשים בדרך כלל שמעתי אחרת. אם אתה שואל מה קסם לי בהודו, אז התשובה המיידית היא, "לא יודעת, היא פשוט שבתה אותי..." אם אני מנסה לפרוט את הדברים שגורמים לי לחזור אליה שוב ושוב ושוב, זה קודם כל השונות שלה מכל מקום אחר בעולם. טיילתי באמת בהמון מדינות אבל מקום כמו הודו פשוט לא מצאתי. הכאוס המסודר ברחובות הערים הגדולות, הנופים הקסומים של ההימלאייה, הצבעים והארמונות של רג'סטאן, המקדשים העתיקים מול המקדשים הצבעוניים החדשים, זה שהינדו עולה לרגל למקום בודהיסטי, זה שברחוב אחד מהלך לו סאדו, נזיר בודהיסטי, איש עסקים ופרה ואין שום דבר מוזר במראה הזה, זה שכל מטייל מוצא את מה שהוא אוהב- נופים, חופים, אשרמים, מנזרים, קרחנה ושנטי, התחושה שאתה לא רוצה לעזוב את המקום המדהים הזה, אבל גם לא מסוגל להשאר עוד דקה, ובעיקר, זה שבאופן לא מוסבר, היא פשוט נכנסת לך לנשמה! הרי גם אם נמאס ממנה וחוזרים הביתה, מיד מתכננים איך לחזור... איפה יש בעולם עוד מדינה שעושה את זה לכל כך הרבה אנשים? יום נפלא לכולכם

הקסם הוא בשתי מילים

"הכל אפשרי" וזה פשוט ככה מה שתרצה הכל פתוח הכל אפשרי הכל בשבילך אף אחד לא יגיד לך משוגע, ויסתכל עליך כאילו נפלת מהירח גם אם תקפוץ ברחוב על רגל אחת ותעשה קולות של פרה האושר האושר והאושר זה עוד אחד מתוך כמה דברים שכבשו אותי בהודו. גם כשאין להם מה לאכול,לשתות ,ללבוש תמיד הם יהיו מאושרים ויסתפקו במה שיש הרוגע,השלווה וכמו שאמרה annandi כל אחד מוצא שם את מה שהוא מחפש ואת מה שהוא אוהב ולכל אחד יש את הפינה שלו. אני אישית די התרחקתי מישראלים והשתדלתי כמה שיותר להיות עם תיריים ובמיוחד עם ההודים... אין שום דבר שיכול לתאר ישיבה עם 6 הודים על צ'אי או הליכה ברחוב כשליד יש פרות ,כאוס שלם,וכולם בוהים בך הפשטות,המנהגים ובעיקר האנשים הם בעצם הקסם הכל פשוט הכל טהור לפעמים אין מילים צריך פשוט להיות שם אמו שאמר אייל פלד אני יכול לעשות 5 תוכנית על הודו אבל מי שלא היה בהודו לדקה אחת לא יכול להבין את זה. פשוט צריך לבוא בלי שיעה מוקדמת ובלי קיבעון ורק לזרום לעשות מה שאתה רוצה ולהרגיש הכי נפלא בעולם...

oz s

New member
וואלה

בנוגע לעם ההודי,אני חייב לציין שגם אני התרשמתי מאוד מהאנשים - יחד עם זאת,גם כשישבתי לשיחה או לכוס צ'אי עם מקומיים (ויאמר לזכותם - תמיד הם מזמינים על חשבונם - ולא עזר כמה שהתעקשתי אני לשלם),היה לי קשה להתעלם מהפער התרבותי הגדול בין המערב והמזרח - אם מבחינת צורת החיים,היחס הבעייתי לנשים,המסורת הנוקשה ועוד אלף סיבות אחרות שגרמו לי בכל פעם להבין עד כמה שאני לא מבין את התרבות ההודית. כך,שבניגוד למדינות ליברליות דוגמת ברזיל,ארגנטינה ודומותיהן,קשה מאוד להתחבר בקשרי חברות אמיתיים עם המקומיים בהודו. מספיק לראות סרט הודי תוצרת בוליווד ע"מ להבין עד כמה התרבויות שונות.ובעיניי - היום שבו אני אוכל לצפות בסרט הודי וליהנות מהעלילה שלו,יהיה כנראה היום שבו אוכל להבין משהו מהמנטליות ההודית.. יום טוב לכולכם

עמית22

New member
מחקר אנתרופולוגי מעניין

באמת מעניין מה השוני הגדול בין ישראלים כמוני שנשבו בקסמיה של המדינה הזאת לאנשים כמוך שהיא לא עשתה להם את זה... ברי זוכר את ההיא שהביאה לפה שאלונים פעם למחקר על צעירים והמזרח... אפשר להציע לה רעיון לתזה...

oz s

New member
באמת אחלה רעיון

נראה לי שזה גם יהיה מחקר עם מסקנות פחות חד משמעיות מאשר המסקנות על המחקר שברי העלה פה ("..אכן יש קשר בין תחושת הדחק בשירות הצבאי לטיול במזרח ולתחושת החופש..") רוצה להצטרף לניסוי??

הודו אהובתי ../images/Emo99.gif

אילו הייתי מוגבלת במילים, הייתי מסכמת את הודו במשפט אחד מהתהילים: "הודו להשם כי טוב כי לעולם חסדו"! הייתי בהודו חצי שנה וממש לא שבעתי ממנה! הודו היא קסם בעיני, ארץ הפנטזיות... אני שייכת לאנשים ש"נתקעו" במקומות, אבל לרגע המסע הקסום שלי לא היה למטרת עישונים... אני מכירה את הישראלי שרובץ כל היום ב"גסט-האוס" ומעביר צ'ילומים מבחינתי זה פספוס אדיר של המסע, וואלה עישונים יש בארץ. אין לי בעיה עם זה, אבל חבל לי על אלה שמגיעים להודו רק בשביל הסמים... אני והודו זה אהבה ממבט ראשון, ספגתי המון תרבות שם, נהנתי מההודים, מהישראלים ומהתיירים כאחד... יצאתי מהארץ לטיול וחזרתי לארץ ממסע קסום ומופלא, למדתי להכיר את עצמי כמו שלא הכרתי קודם, התמודדתי במצבים שלא חשבתי שאגיע אליהם בכלל, נהנתי מהשאנטי ומזה שאף אחד לא הצליח לעצבן אותי גם אם ממש התעקש, נהנתי מהגוד קארמה וגם מהבאד קארמה, נהנתי לראות פרה ברחוב ולפנטז עליה כשהיא על שיפוד שמסתובב מעל מדורת אש, נהנתי מהחיים הפשוטים והרוחניים בלי מרדף מסחרר אחרי החומר, נהנתי לעשות רק מה שאני רוצה לעשות... בקיצור, הודו היא בית בשבילי ואין ספק שצריך לשוב הביתה... שיהיה לכולנו לילה קסום!
בברכת בום בולנאט

shar75

New member
לוקחת לי את המילים.........

את הודו החלטתי לעשות בהבזק של רגע, אחרי ששנה קודם לכן חשבתי שהודו תהיה המקום האחרון שאליו אני אגיע, בכל העולם. בת 28 אחרי תואר ראשון,שרוצה לנקות קצת את הראש ולעשות את מה שלא עשיתי אחרי הצבא. חברה שלי הציעה לנסוע להודו. ואני סרבתי בכל תוקף ואמרתי.. אם כב ראז תאילנד. אחרי נסיונות שכנוע ארוכים , נסעתי להודו, עם חברה. היא לחודש בגלל עבודה, ואני הייתי אמורה להמשיך לטייל עוד חודשיים לבד. בגלל אילוצים חזרתי איתה לארץ אחרי חודש ומאז..... סדום ועמורה, BIG BALAGAN, שום דבר לא הולך, רק הודו בראש שלי.... ארבעה חודשים בדיוק אחרי הנחיתה שלי בארץ, מצאתי את עצמי שוב על המטוס להודו... למה???? כי הקסם הזה שזכיתי לחוות חודש אחד, משך אותי לשם שוב. לא שבעתי. וחזרתי, וטיילתי כחצי שנה. עשיתי טיול רגוע, ללא סמים (בקטנה, ג'וינט פה ושם ) ומה שמשך אותי בפעם הזו בדיוק כמו בפעם הקודמת היה בעיקר, החוויה של להתחבר עם ההודים, להכנס אליהם הביתה, להכיר את התרבות שלהם, את המנהים שלהם, הסיפורים שלהם, האוכל שלהם, להתאהב בכל זה ובהם
. נתקעתי בטיול שלי. כמעט חודש בדהרמסלה, שלושה חודשים בפושקר, חודש בגואה, ובקטנות הספקתי גם לראות עוד קצת מסביב. הנופים המדהימים, התחושה שאתה לבד, בלי לחץ, בלי מחוייבות, בלי שום דאגות על הראש, ואתה עצמך בלי מסכות. הודו נותנת את האפשרות להיות כזה. היו לי הרבה שיחות עם ישראלים בהודו על ההבדלים בין מטיילים שיוצאים אחרי צבא לבין מטיילים בוגרים יותר, אחרי תואר, עם קריירה, ואין ספק, אלו טיולים שונים לגמרי. התאהבתי בהודו ובהודים מכל המובנים.הרגישות שלהם, החום, הכנסת האורחים, למדתי המון על עצמי ועל אחרים, וכל מה שאני אמשיך ואוסיף יהיה מיותר כי פשוט אי אפשר יהיה לתאר את החוויה. אני בארץ כבר 8 חודשים, והם קשים. המחשבות על הודו לא מרפות ממני, הרצון לחזור לשם, לחוות עוד מקסם הזה, חזק היום יותר מפעמים קודמות. זה לא סוף הסיפור שלי, ההמשך מקווה בקרוב מאוד. מסיימת בברכת " לשנה הבאה בהודו הבנויה" !!!

למעלה