../images/Emo9.gif ערב טוב....
הפנתי להודעה אחרת - על הרייקי אינסטנט אך נחמד לדעת שיש אנשים הקוראים את כל השירשור.... ולשאלתך..... שים לב ששאלתי שם בקשר לאיזה מן האנרגיות לכוון היתה על ה'מעבר' לסמלים. שהרי 'סמל' רק מסמל משהו, אך אינו הדבר עצמו. ואני שאלתי על ה'מעבר' וקיבלתי תשובות אינסטנט ומשם היתה ההודעה הנוספת על רייקי האינסטנט. לדעתי אין סתירה בין 'אנרגיה חכמה' ש'יודעת' לאן ללכת לבין 'אנרגיה אחרת' לשימוש בנפרד כשם שאין סתירה בין 'הכל רשום' ו'הרשות נתונה' ביהדות. אגב בעיניין השני רבו הדיונים בתלמוד ובספרות היהודית ליישב את ה'סתירה' כביכול בין השניים והיו שסברו ותהו בדיוק כמוך בנושא שאכן יש כאן סתירה והמסכנה שהגיעו היא 'תיקו'
[
תיקו - המושג שהגיע למשחקים כדי לציין שיוויון בין הקבוצות מקורו בתלמוד כאשר הגיעו במחלוקת למצב של שיוויון וזה ראשי תיבות של
תשבי
יתרץ
קושיות
ובעיות, כלומר שאליהו הנביא שיבוא ויבשר על עידן המשיח והאיחוד יפתור את הבעיות שנותרו ויענה על כל השאלות] אני אישית מיישב את ה'סתירה' בין הכל רשום והרשות נתונה בצורה פשוטה. ואתן 'משל למה הדבר דומה' כדי להסביר: משל למה הדבר דומה? לתוכנת משחק מחשב של משחק שחמט. תוכנת שחמט טובה יכולה לחשב מעל ל-20 מהלכים לכל כיוון שהשחקן יחליט לשחק. כל תנועה של השחקן בעל 'רשות נתונה' ועדיין 'הכל רשום' בתוכנה אך לא מוריד מערך הבחירה החופשית. כנ"ל לגבי אנרגיית הרייקי תשובה נוספת אפשרית: 'אבראכאדברה'. האדם נוצר בצלמו כדמותו של הבורא ולכן כמו הבורא יש לנו יכולת לברוא. והבורא ברא את עולמינו ע"י דיבור המקשר בין המחשבה למעשה [סוף מעשה במחשבה תחילה] ולכן כאשר אנו הוגים וחושבים על האנרגיות השונות אנו בוראים ע"י הדיבור = אברא כאדברה = אני בורא כפי שדיברתי.... וע"י כיוון לאנרגיות השונות אני מטפל ברבדים שונים תוך כדי שהאנרגיה החכמה מכוונת גם אותי אל האנרגיה הנכונה לה זקוק המטופל. ועוד תשובה אפשרית: אנרגית הרייקי כ'אנרגיית חיים אוניברסאלית' או כפי שכתבתי במאמרי אנרגיית ה'
אל חי' מכיוון שאנו בטיפול מבקשים ריפוי מ'האנרגיה החכמה' עבור המטופל חשוב לנו לפנות ל'כתובת הנכונה' עבור הטיפול המסויים. אם אנו רוצים לטפל במישור החומרי נפנה לאותה אנרגיה חכמה באפיק הנכון. כשם שאנו פונים לממשלת ישראל בבקשת דרכון למשרד הפנים ולא למשרד החוץ אנו פונים לאפיק האנרגיה החכמה באנרגיית האדמה וכן הלאה..... וכל מה שאמרתי בסופו של דבר 'הבל הבלים - הכל הבל' כי שעל כורחך אתה נוצר, ועל כורחך אתה נולד, ועל כורחך אתה חי, ועל כורחך אתה מת, ועל כורחך אתה עתיד ליתן דין וחשבון לפני מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא.... ולכן אין לנו שליטה על שום דבר באשר הוא רק מקל עלינו לחיות באשליה....