תהיות לשעת בוהריים

תהיות לשעת בוהריים

כבר כמה ימים שאני מסתובב עם תהיה, ודרך קישור בהודעה בשירשור קודם הגעתי להודעה הזו, שחידדה לי את השאלה במקצת. אז ככה- אנחנו אומרים שהרייקי הוא אנרגיה חכמה, שבעצם "מזהה" את מקור הבעיה, ומטפל בו, ולכן לא משנה באיזה מקום נניח את הידיים שלנו, האנרגיה תגיע לאן שצריך. מצד שני- ישנם סמלים נוספים, כל אחד "נושא" אנרגיה אחרת, וניתן להשתמש בכל אחד מהם בנפרד, בכל זמן או מקום שאנחנו מוצאים לנכון... יש פה איזו סתירה פנימית. יש לי רעיון לגבי יישוב הסתירה הזאת, אבל אני אשמח לשמוע עוד רעיונות, ולאפשר לכם להתאמץ קצת לפני שאני אחשוף את שלי
שיהיה יום מאושר!

יוסקי

New member
אינני רואה סתירה...

אנרגיית הרייקי (הטהורה, ללא סמלים) היא אנרגיית קי (צ'י) המכוונת על ידי תודעה עליונה ולכן יודעת לאן עליה להגיע. הסמלים מפעילים היבטים נוספים של האנרגיה אך אין בהם את אותה תודעה. כאן באה לידי ביטוי היכולת של המטופל לבחור את האנרגיה המתאימה. בלימוד הרייקי היפני האותנטי יש התייחסות רחבה יותר לנושא.

Pink Roses

New member
אבל בכל זאת יש כאן בחירה

אתה בוחר בתור מטפל להשתמש בסמל א' או ב' בהתאם לאינטואיציה שלך. הבחירה כן נובעת מאיזהשהו שוני בין הסמלים ואם בחרת לעבוד עם כזה או אחר בעצם "ניתבת" את האנרגיה החכמה לכיוון מסויים. מלבד העובדה שאפשר להתדיין חופשי על זה שאולי יש מצב שהרייקי מתעלם מהבחירה שלך להשתמש בסמל א' ומכניסה לתוקף את סמל ב' ללא ידיעתך או בחירתך.

נועיק

New member
אנרגיה ואדם

בעולם השלם והמושלם אין צורך בסמלים. עדיין לא הגענו לשם. אנו, בני האדם, זקוקים לסמלים כדי לאפשר קשר אנרגטי, לשמחתי - לא תמיד... לעומתנו האנרגיה לא מתייחסת לסמלים. היא פשוט קיימת.

קיימת קיימת,

אבל אנחנו עדיין משתמשים ברייקי ובסמלים כדי להעביר אותה... השאלה היא אם האנרגיה חכמה- למה להשתמש בסמלים. אם אנחנו צרכים להיוץ צינור ריק עד כמה שניתן (גם מכוונות) כדי להעביר את הרייקי, אז איך אנחנו יכולים לנתב את הטיפול באמצעות הסמלים- כל אחד מהם מעביר הרי אנרגיה אחרת...?

Pink Roses

New member
בחתימה שלך כתוב

"רפלקסולוג בכיר" מזתומרת? מי מסמיך רפלקסולוג להיות בכיר? יש ועדה? אחרי כמה זמן? עוברים מבחנים? מה ההבדל בין רפלקסולוג בכי לרפלקסולוג זוטר? אשמח לדעת

אין ועדה.

מי שלמד שנתיים רפלקסולוגיה, ועבר את המבחנים/ הדרישות של הקורס- מקבל תעודה המבשרת על היותו רפלקסולוג בכיר. בעיקרון אפשר היה להתחיל לטפל אחרי שנה אחת של לימודים, אבל אני לא בטוח אם זה עומד להשתנות, ואולי כבר השתנה...

נועיק

New member
באופן אישי

אני נעזרת בסמלים כאשר אני מלמדת וחונכת את התלמידים כאשר שולחת את האנרגיה - עושה זאת לטובתו העליונה של המטופל. הסמלים מעבירים את אותה האנרגיה - את אנרגית הרייקי השימוש בסמלים לא משנה את האנרגיה או את פעולתה, אבל משנה את התחושות שלנו כמטפלים, ומשפיע על תחושות המטופלים - התחושות האנושיות, לא התכונות האנרגטיות של הרייקי. האנרגיה קיימת, כל השאר הוא תהליכים אנושיים הכרחיים ככל הנראה.

והתחושות האלה,

כמטפלים/ מטופלים- לא מושפעות מהאנרגיה שעוברת? התחושה שלנו לא מושפעת מהאנרגיה שאנו חווים? אנרגיה לא גורמת לתחושה? ואם האנרגיה לא משתנה- איך משתנה התחושה? תוכלי לפרט קצת יותר?

נועיק

New member
בודאי שאנחנו מושפעים

בדרך כלל לטובה, לכן אנחנו מממשיכים להשתמש בסמלים וכל השאר. איך משתנה התחושה? - כל אחד לפי מה שהוא מרגיש, אין כאן עניין אוניברסאלי הכל תלוי בפתיחות או בכוונה שאנחנו מפנים כלפי תנועת האנרגיה.

../images/Emo9.gif ערב טוב....

הפנתי להודעה אחרת - על הרייקי אינסטנט אך נחמד לדעת שיש אנשים הקוראים את כל השירשור.... ולשאלתך..... שים לב ששאלתי שם בקשר לאיזה מן האנרגיות לכוון היתה על ה'מעבר' לסמלים. שהרי 'סמל' רק מסמל משהו, אך אינו הדבר עצמו. ואני שאלתי על ה'מעבר' וקיבלתי תשובות אינסטנט ומשם היתה ההודעה הנוספת על רייקי האינסטנט. לדעתי אין סתירה בין 'אנרגיה חכמה' ש'יודעת' לאן ללכת לבין 'אנרגיה אחרת' לשימוש בנפרד כשם שאין סתירה בין 'הכל רשום' ו'הרשות נתונה' ביהדות. אגב בעיניין השני רבו הדיונים בתלמוד ובספרות היהודית ליישב את ה'סתירה' כביכול בין השניים והיו שסברו ותהו בדיוק כמוך בנושא שאכן יש כאן סתירה והמסכנה שהגיעו היא 'תיקו'
[
תיקו - המושג שהגיע למשחקים כדי לציין שיוויון בין הקבוצות מקורו בתלמוד כאשר הגיעו במחלוקת למצב של שיוויון וזה ראשי תיבות של תשבי יתרץ קושיות ובעיות, כלומר שאליהו הנביא שיבוא ויבשר על עידן המשיח והאיחוד יפתור את הבעיות שנותרו ויענה על כל השאלות] אני אישית מיישב את ה'סתירה' בין הכל רשום והרשות נתונה בצורה פשוטה. ואתן 'משל למה הדבר דומה' כדי להסביר: משל למה הדבר דומה? לתוכנת משחק מחשב של משחק שחמט. תוכנת שחמט טובה יכולה לחשב מעל ל-20 מהלכים לכל כיוון שהשחקן יחליט לשחק. כל תנועה של השחקן בעל 'רשות נתונה' ועדיין 'הכל רשום' בתוכנה אך לא מוריד מערך הבחירה החופשית. כנ"ל לגבי אנרגיית הרייקי תשובה נוספת אפשרית: 'אבראכאדברה'. האדם נוצר בצלמו כדמותו של הבורא ולכן כמו הבורא יש לנו יכולת לברוא. והבורא ברא את עולמינו ע"י דיבור המקשר בין המחשבה למעשה [סוף מעשה במחשבה תחילה] ולכן כאשר אנו הוגים וחושבים על האנרגיות השונות אנו בוראים ע"י הדיבור = אברא כאדברה = אני בורא כפי שדיברתי.... וע"י כיוון לאנרגיות השונות אני מטפל ברבדים שונים תוך כדי שהאנרגיה החכמה מכוונת גם אותי אל האנרגיה הנכונה לה זקוק המטופל. ועוד תשובה אפשרית: אנרגית הרייקי כ'אנרגיית חיים אוניברסאלית' או כפי שכתבתי במאמרי אנרגיית ה'אל חי' מכיוון שאנו בטיפול מבקשים ריפוי מ'האנרגיה החכמה' עבור המטופל חשוב לנו לפנות ל'כתובת הנכונה' עבור הטיפול המסויים. אם אנו רוצים לטפל במישור החומרי נפנה לאותה אנרגיה חכמה באפיק הנכון. כשם שאנו פונים לממשלת ישראל בבקשת דרכון למשרד הפנים ולא למשרד החוץ אנו פונים לאפיק האנרגיה החכמה באנרגיית האדמה וכן הלאה..... וכל מה שאמרתי בסופו של דבר 'הבל הבלים - הכל הבל' כי שעל כורחך אתה נוצר, ועל כורחך אתה נולד, ועל כורחך אתה חי, ועל כורחך אתה מת, ועל כורחך אתה עתיד ליתן דין וחשבון לפני מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא.... ולכן אין לנו שליטה על שום דבר באשר הוא רק מקל עלינו לחיות באשליה....

הרי ברור,

ש"סמל" הוא "רק" "סמל", אבל אני אמשיך לקוש: כתבת: "ע"י כיוון לאנרגיות השונות אני מטפל ברבדים שונים תוך כדי שהאנרגיה החכמה מכוונת גם אותי אל האנרגיה הנכונה לה זקוק המטופל" אתה אתה המכוון (האקטיבי) או המכוון (הפסיבי)? האנרגיה מכוונת אותך לכוון אותה? לא כל כך ברור לי... ושאלה נוספת- האם בכל טיפול תשתמש בסמלים? האם בכל טיפול תבחר רק בחלק מהסמלים? והאם יש לנו שליטה, או שזו רק האשליה של זכות הבחירה? שבוע טוב!

למעלה