בכללי לאל מותר רק לכעוס
לבני אדם לא , מהסיבה שאנו לא מושלמים .. במקרים מסויימים מותר לכעוס על חטא (נא לראות תגובת ישוע לקטסטרופה בבית המקדש כאשר הפך את שולחנות הספרסרים ואמר את משפטו המפורסם , ביתי נקרא בית תפילה ואתם עשיתם אותו מערת גנבים) , באגרות של פאולוס שהם חלק בלתי נפרד מהברית החדשה שהיא דברי אלוהים השלמים , כתוב אל תזרח השמש על רגזיכם , כתוב גם במקום אחר : תכעסו ואל תחטאו .. הכעס והרגז הם תוצאה של אי סבלנות (אישית אני רוצה לתרגל שליטה על הכעס בכל תחום , שתיית קפה שחור הוא אחד הדברים שאני רוצה להגמל לתהילת האדון) .. את מודעת שיש פרי רוח הקדש שאנו מקבלים בעת היותנו אנשים חדשים , (לידה חדשה ברוח הקדש) ואז בלי שום תרגול ומאמץ אנו חיים לפי האדם הרוחני ולא האדם הישן שפעל לפי תאוות הבשר (ראי בבקשה ההקבלה בין פרות הרוח לבין פרות הבשר) , איך נתמודד עם הכעס ? הרוח שבתוכנו היא מנגנון אזהרה שנותן לנו בעת הכעס או הנפילה למימד החטא (תאוות הגוף ) , השיטה היעילה להתחזקות רוחנית שלא נחטא היא התפילה , התפילה בלב שלם בכמה מלים . אולי קריאה מסודרת לתפילה המפורסמת אבינו שבשמים , או תפילה תמימה במלים משלך לאב , ולחתום אותה בשם ישוע .. אפשר לעצום עין לדקה או שתיים ולהשיא תפילה .. אלוהים מדריך אותך וידריך אותך בישוע על מנת שתצליחי בחיים , תזכרי שישוע אמר : באתי בכדי שיהיה להם חיים , ושיהיה להם הכי טוב.. ואני מאחל לך הכי טוב רק עם ישוע .