תהיות לעת ערב:

stars blanket

New member
תהיות לעת ערב:

הכעס. האם מותר לכעוס? אם כן, באילו מקרים? איך נכון להתמודד איתו? כלומר, מאיזה מקום בהוויתי אני מוצאת את הכלים להתמודדות?

lion 7

New member
בכללי לאל מותר רק לכעוס

לבני אדם לא , מהסיבה שאנו לא מושלמים .. במקרים מסויימים מותר לכעוס על חטא (נא לראות תגובת ישוע לקטסטרופה בבית המקדש כאשר הפך את שולחנות הספרסרים ואמר את משפטו המפורסם , ביתי נקרא בית תפילה ואתם עשיתם אותו מערת גנבים) , באגרות של פאולוס שהם חלק בלתי נפרד מהברית החדשה שהיא דברי אלוהים השלמים , כתוב אל תזרח השמש על רגזיכם , כתוב גם במקום אחר : תכעסו ואל תחטאו .. הכעס והרגז הם תוצאה של אי סבלנות (אישית אני רוצה לתרגל שליטה על הכעס בכל תחום , שתיית קפה שחור הוא אחד הדברים שאני רוצה להגמל לתהילת האדון) .. את מודעת שיש פרי רוח הקדש שאנו מקבלים בעת היותנו אנשים חדשים , (לידה חדשה ברוח הקדש) ואז בלי שום תרגול ומאמץ אנו חיים לפי האדם הרוחני ולא האדם הישן שפעל לפי תאוות הבשר (ראי בבקשה ההקבלה בין פרות הרוח לבין פרות הבשר) , איך נתמודד עם הכעס ? הרוח שבתוכנו היא מנגנון אזהרה שנותן לנו בעת הכעס או הנפילה למימד החטא (תאוות הגוף ) , השיטה היעילה להתחזקות רוחנית שלא נחטא היא התפילה , התפילה בלב שלם בכמה מלים . אולי קריאה מסודרת לתפילה המפורסמת אבינו שבשמים , או תפילה תמימה במלים משלך לאב , ולחתום אותה בשם ישוע .. אפשר לעצום עין לדקה או שתיים ולהשיא תפילה .. אלוהים מדריך אותך וידריך אותך בישוע על מנת שתצליחי בחיים , תזכרי שישוע אמר : באתי בכדי שיהיה להם חיים , ושיהיה להם הכי טוב.. ואני מאחל לך הכי טוב רק עם ישוע .

ד ר א ל

New member
מסיב את תשומת ליבכם למשהו מעניין

מתוך הספר "והנה הוא בא" שם מביא הסופר ציטוט מתוך ספרה של ג'וליאן מנורוויץ' התגלות האהבה האלוהית. וכך מתוך הספר: "אלהים שלא העניש מעולם, איננו מעניש ולא יעניש ברייה שהיא, ודאי לא ישטף עברת-זעם, שכן 'אילו זעם אלוהים להרף עין - היה היקום נחרב תחתיו' (ג'וליאן מנורוויץ', התגלות האהבה האלוהית, הוצ' פינגווין שנת 1966 פרק 49). נדמה לי שבהתמודדות נכונה באמצעות האמונה ניתן להתגבר על הכעס.. תפילה במקום הנכון יכולה לעזור המון.

lion 7

New member
לא קראתי

אולם קראתי וכתבתי על אם למשפחה גדולה ,הרופא יעץ לה לא לדבר למשך כמה חודשים , היה לה קשה . אחרי תקופת הטיפול נשאלה איך הצלחת בלשתוק , הבהירה את הסוד , היא הביאה לוח גדול וכתבה עליו את ההוראות לבניה , בינתיים כל פעם שרצתה לצרוח או לצעוק , היא רשמה איקס כך שיבינו שיש משהו לא בסדר וצריך לתקן , בסיום הטפול שצלח ובה שמרה על מיתרי קולה , יצאה נשכרת גם אחרי שהצליחה ללמוד מאוחר יותר בחייה בלי עצבים ובלי רוגז .

ד ר א ל

New member
מזכיר לי מורה רוחי מהודו

מהאר באבא שמו (בתרגום אב הרחמים) שלימד את תלמידיו בדממה במשך 44 שנים עד הסתלקותו מגוף הבשר. אדם מאד מעניין ומרשים מבחינה רוחית למרות היותו בן דת אחרת לנצרות.

salt of earth

New member
מק../images/Emo78.gif

קודם כל כוכבית בחרת דיון מצוין
יש להפריד בין כעס אלוהים על החטא לבין כעס האדם... כדי להרחיב את הדיון אני אוסיף כמה פסוקים שמתייחסים לכעס של האדם. בכל הברית הישנה יש גישה שלילית לכעס האדם והנה כמה דוגמאות: הברית הישנה ام-29-11: البليدُ يُخرِج كُلَ غَيظِهِ، والحكيمُ يُهَدِّئُهُ ويَكْبِتُهُ PRO-29-11 : A fool uttereth all his mind: but a wise man keepeth it in till afterwards. ام-14-17: اَلسَّرِيعُ الْغَضَبِ يَعْمَلُ بِالْحَمَقِ وَذُو الْمَكَايِدِ يُشْنَأُ. PRO-14-17 : He that is soon angry dealeth foolishly: and a man of wicked devices is hated. ام-29-22: الغَضوبُ يَجرُّ إلى الخصامِ، والضَيِّقُ الصَّدْرِ كثيرُ المَعاصي. PRO-29-22 : An angry man stirreth up strife, and a furious man aboundeth in transgression. הברית החדשה يع-1-19: إِذاً يَا إِخْوَتِي الأَحِبَّاءَ، لِيَكُنْ كُلُّ إِنْسَانٍ مُسْرِعاً فِي الاِسْتِمَاعِ، مُبْطِئاً فِي التَّكَلُّمِ، مُبْطِئاً فِي الْغَضَبِ، JAM-1-19 : Wherefore, my beloved brethren, let every man be swift to hear, slow to speak, slow to wrath: مت-5-22: وَأَمَّا أَنَا فَأَقُولُ لَكُمْ: إِنَّ كُلَّ مَنْ يَغْضَبُ عَلَى أَخِيهِ بَاطِلاً يَكُونُ مُسْتَوْجِبَ الْحُكْمِ ، وَمَنْ قَالَ لأَخِيهِ: رَقَا ، يَكُونُ مُسْتَوْجِبَ الْمَجْمَعِ ، وَمَنْ قَالَ: يَا أَحْمَقُ ، يَكُونُ مُسْتَوْجِبَ نَارِ جَهَنَّمَ. MAT-5-22 : But I say unto you, That whosoever is angry with his brother without a cause shall be in danger of the judgment: and whosoever shall say to his brother, Raca, shall be in danger of the council: but whosoever shall say, Thou fool, shall be in danger of hell fire. كو-3-8: وَأَمَّا الآنَ فَاطْرَحُوا عَنْكُمْ انْتُمْ ايْضاً الْكُلَّ: الْغَضَبَ، السَّخَطَ، الْخُبْثَ، التَّجْدِيفَ، الْكَلاَمَ الْقَبِيحَ مِنْ افْوَاهِكُمْ. COL-3-8 : But now ye also put off all these; anger, wrath, malice, blasphemy, filthy communication out of your mouth. لِيُسْتأصَلْ مِنكم كلُّ مَرارَةٍ وسُخْطٍ وغَضَبٍ وصَخَبٍ وسِبابٍ، مَعَ كلِّ شَرّ. - رسالة أفسس: الفصل: 4, الآية 31 أَمَّا أنْتم، فما هكذا تَعلَّمْتمُ المسيحَ- 21 إِنْ كانَ هُوَ مَنْ وُعِظْتُم بِهِ، وكانَ التَّعْليمُ، الذي أُلْقيَ عَلَيكم فيهِ، مُطابقًا لِلْحقيقةِ التي في يَسوع،- 22 أَي ((إِنَّهُ يَنْبغي)) لكم أَنْ تَخْلَعو&#1575

stars blanket

New member
כלומר..

הכעס הוא גשמי ולאדם הרוחני יש צורך להפטר ממנו..מתוך ההבנה שזו זכותו של אלוהנו בלבד. אגב-דראל.. לגבי הציטוט שלך, זה מזכיר לי את סיפור תיבת נוח. יכול להיות שאני צודקת?

lion 7

New member
פרות הרוח מול פרות הגוף

אדם חדש רוחני מול אדם הישן שנקרא גם הטבעי , הוא טבעי כפי הטבע מכתיב לו , מחפש את מה רצון הגוף (משועבד לתאוות הגוף כגון מה לאכול ולחיות ברמה רחוק מהתקן שחייב לחיות בו אלא הוא תהילת האל ולא העולם)

ד ר א ל

New member
שלום , לא הבנתי את עניין סיפור תיבת נוח

לענייננו מה שניסיתי להעביר הוא, שלא יתכן שאלוהים יכעס. אלוהים אוהב! ולא כועס... מה שקורה לאדם - האדם מביא על עצמו. כך אני רואה את פני הדברים.

stars blanket

New member
סיפור תיבת נוח

הרי אלוהים החליט להחריב את פני האדמה בגלל חטאי האדם בסיפור זה, כלומר שהוא לא רצה בקיום שהיה אז והוא בחר בזוג מכל מין על מנת ליצור חיים חדשים מהישנים שהיו.. כן יש כאן קרונוטציה של חורבן.

למעלה