תהיות לגבי רייסטלין...

SaberTooth

New member
תהיות לגבי רייסטלין...

בשעה טובה ומוצלחת סיימתי את הרשומות.
ים קטנים לסוף דרקונים של שחר האביב. לא חשבתי שזה אפשרי, אבל רייסטלין בסוף הרשומות אפילו יותר מסתורי מרייסטלין בתחילתן. בפרק האחרון בספר, אני מאמין שזה בצריח הכישוף הנעלה בפלנתאס, האם רייסטלין הוא רייסטלין או שמא הוא... אוי אלוהים, איזה שם... פיסטנדנטילוס
ולמה בדיוק מתכוונים ב"אדון העבר וההווה"
האם הוא עכשיו שליט העבר וההווה
תנסו, בבקשה, עם כמה שפחות ספויילרים. אסיים את ההודעה עם ציטוט מושלם של קיטיארה: "האם לא הבנת עדיין, חצי עלף, שאני מסוגלת לנשק אותך ולהרוג אותך בנשימה אחת?"
.

thug4life

New member
משהו שגם אני לא הבנתי ממש!

נראה לי שרייסטלין הוא רייסטלין רוב הזמן ופיסטנדנטילוס לכוד בתוכו נגיד הקולות האלה שהו שומע והיציאות שיש לו שאחריהן הוא לא זוכר כלום

Northern Lights

New member
בלי ספוילרים יהיה קשה../images/Emo41.gif

פשוט תתחיל את אגדות, ואז תבין הכול. או כמעט הכול. יש גם קטע עם פיסטנדנטילוס בסוף כבשן הנשמה, וכשתקרא אותו זה יעזור לך להבין יותר.

ShadowFlash

New member
כן יש המשך...

אחרי שתקרא את ההמשך תבין (בספר הראשון של אגדות) אני כרגע באמצע הספר השני של אגדות ובאמצע כבשן הנשמה....(שניהם ספרים טובים רק הספר השני של אגדות קצת שיעמם אותי....)

thug4life

New member
קראתי את כל אלו

אגדות וכבשן הנשמה אני לא זוכר מה היה באגדות עלי

Geladriel

New member
אני נורא אהבתי

את האגדות... הדמות של רייסטלין מתפתחת שם בצורה מדהימה!

AnatOfBodom

New member
בקיצור

אם אתה רוצה להבין את הסיפור עם רייסטלין אתה חייב לקרוא את האגדות ואת כבשן הנשמה.

Ophel McNeil

New member
ציטוט שולת... ../images/Emo99.gif../images/Emo117.gif

ונורא אהבתי את הסוף של רשומות. מאוד. ארור אגדות שהרס את הכל...

SaberTooth

New member
הסוף היה סביר...

ים. ת´אמת, ציפיתי לדרך יותר... מעניינת, נגיד את זה ככה, להביס את טקיסיס. לא ברור לי מה קרה אחרי שטקיסיס נעלמה (במשפט הנצחי "הוא בגד בי!"). הבנתי שדרגונים התחילו לריב בינם לבין עצמם בחדר הראיונות הקורס. על מה
כתר העוצמה כבר היה מזמן בידיו של לורד סות´, אז למה הם לא יצאו מהאולם החוצה
למה הם נשארו ונלחמו אחד בשני על כלום

thug4life

New member
הם נלחמו בשביל לרשת את השליטה

על צבא הדרגונים שנשאר סביר להניח שהדרקונים היו עוזבים עם טקיזיס אבל עדיין נשארו הרבה צבאות לשלוט בהם!

Ophel McNeil

New member
../images/Emo58.gif רשומות 3.../images/Emo117.gif

הם ניצחו את טקיזיס, איפה הייתי כשזה קרה?...
הם בסך הכל העלימו אותה זמנית, מאוד מאוד זמנית, ילד.
(ולא, זה לא ספוילר). והדרגונים, כמה הגיוני, לא ידעו בכל המהומה שלוד סות´ כבר לקח את הכתר הארור.

just Tanyush

New member
הדרגונים נשארו להלחם

כי לא היה להם מספיק שכל כדאי להבין שהם לא יתפסו שליטה.

SaberTooth

New member
שאלות בקשר לאגדות...

גמד סתום, האם זה תרגום אחר לגמד מחילות
מה הם הקוואלינסטי

תשובות

גמד סתום=גמד מחילות=גמד תעלות=גמד אשפתות=כל שאר התרגומים הדומים. כל אחד מהמתרגמים תרגם את GULLY DWARVES אחרת, אך לפי דעתי הפירוש המתאים ביותר מכולם הוא גמדי תעלות. קוואלינסטי=קאלינסטי, ארץ מולדתם(השניה) של האלפים, איפה שהחבורה ביקרה ברשומות ופגשה את דובר השמש והכוכבים...

Arana

Well-known member
מנהל
תשובות

גמדי (או גמדאי) מחילות הם תרגום של לוטם ל- gully dwarves, אחד מגזעי הגמדים של קרין. הם נקראים בתרגומים אחרים גם "גמדים סתומים" כמו ב"שישיית המפגשים". קוואלינסטי הם אומה של אלפים שהתפצל מהסילבנסטי לאחר טבח השארים הגדול. קית´-קאנאן הוביל קבוצת מבני סילבנסטי למזרח והם יצרו את אומת הקוואלינסטי, שהם קצת פחות סנובים מהסילבנסטי ויותר סובלניים כלפי גזעים אחרים וכלפי חצאי-אלפים (עובדה שהם התירו לתניס להישאר...). לאורנה וגילתנאס הם קוואלינסטי, ותניס הוא חצי-קוואלינסטי. חוץ משתי האומות הללו יש את הדרגונסטי (אלפי-ים) שחיים בים הדם של עישתר, ואת הקאגנסטי, אלפי פרא שחיים בארגות´.

SaberTooth

New member
אני יודע מי אלו הקלינסטי

תודה, אבל אני יודע מי אלו הקלינסטי. למה המתרגמת (זו מתרגמת באגדות, לא
) בחרה לתרגם את זה שונה
איך הם נקראים באנגלית

Arana

Well-known member
מנהל
כן, זו מתרגמת

בשם חוה כפרי, ולמה היא דווקא בחרה באיות הזה - צריך לשאול אותה... באנגלית הם נקראים Qualinesti, ומכיוון שלאות Q יש לפעמים הגייה מיוחדת, עמנואל לוטם קרא להם קוואלינסטי ולא קאלינסטי.

למעלה