תהיות לבוקר שישי

s h o o s h a

New member
תהיות לבוקר שישי

נדמה כאילו גל הפשיעה חלף והחיים חזרו להיות שלווים, והלוואי שכך. אלא שאין יום שלא נקראת או מושמעת ידיעה על דקירה, או ניסיון לרצח או אונס או תאונת דרכים קשה ועוד. אולם אלו, לצערי, די נדחקים הצידה בשל המצב הפוליטי בו נמצאת המדינה והמלחמה החדשה, המלחמה הכתומה. אינני נכנסת לויכוח הפוליטי אם צודקים אלו או צודקים האחרים אולם תוהה אני אם הנחת מטעני דמה בתחנות מרכזיות, באמצע כבישים, השלכת מסמרים (נינג'ות?) ושמן על כבישים, תקיפת שוטרים וחיילים- אינם אלימות לשמה, אלימות הראויה לכל גינוי, גם במאבק אשר לנאבקים בו ברור שהוא צודק. האם במאבק, כל האמצעים מקדשים את המטרה? את השאלות הללו, את הודעתה של ענת שושן בדבר אי אישור קיום העצרת ועוד רבות אחרות העברתי למספר גורמים שונים בכירים שונים. טרם קיבלתי כל תגובה. אולי כי מוקדם מידי. אולם אל לנו להפסיק את המאבק שלנו נגד תופעות האלימות והבריונות. להיאבק מותר, זה בהחלט לגיטימי, אבל יש כלים שאינם 'כשרים' ואלו הם האלימות.

תגובה לבוקר שבת

שנינו וכולנו יודעים את התשובה הנחרצת לשאלה ששאלת. השלכת מסמרים ושפיכה של שמן בכבישים הן פעולות אלימות לחלוטין. הן עלולות לגרום לתאונות דרכים קטלניות (כאילו שאלה חסרות לנו). גם הנחת מטען דמה, במיוחד בתחנה מרכזית, לא רק שהיא מסיטה כוחות משטרה רבים מהעיקר, אלא עלולה לגרום כתוצאה מפינוי מהיר של האוכלוסיה הצפופה מהאתר ההומה לנפגעים רבים. אני כבר לא מדבר על בהלה וחרדה בקרב הציבור המפונה. כנגד הפושעים הללו יש לנקוט בכל האמצעים הנדרשים. מה שכן הנחת "המטען" חשפה פן אחר. האבטחה במקום ואולי גם במקומות אחרים רחוקה מלהיות מושלמת והיא צריכה להדאיג מאד את רשויות הבטחון. אני לא רוצה לחשוב אפילו מה היה עלול לקרות במקרה של מטען אמת. לגבי פעולות אחרות של "המלחמה הכתומה", כאן יש צדדים לכאן ולכאן. חסימת הצמתים מידי פעם היא אמנם בלתי חוקית, אך מובנת על הרקע שבו היא מתבצעת. לדעתי היא נמצאת היכן שהוא בתחום האפור וגם אם היא גורמת לשיבושים קשים עדיין היא פעילות זמנית שיכולה להיות נסבלת. אנחנו צריכים להבין, מבלי להגרר לנושא הפוליטי, שאין מחאה סטרילית ונקיה לחלוטין. ציבור המפונים מביע בכך את דעתו על עקירתו מביתו. יחד עם זאת, יש לקוות שבבוא יום הפינוי לא יגררו המתיישבים אחרי הקיצוניים שבהם ולא ינקטו בפעילות אלימה כנגד כוחות הביטחון שבסה"כ מקיימים את החלטות הממשלה והכנסת.

שילה1

New member
גם חסימת כבישים זו עבריה,על פי חוק

העונשין,מכאן שתהחום ברור,וכלל אינו אפור.ולא,איני מבינה ולא מנסה להבין את הרקע.זו עבירה.נקודה. תהייה מחאה ככל שתהייה,לא יתכן שאזרחים תמימים ייפגעו ממנה. כולי תקווה שאלימות זו תטופל בחומרה רבה ומייד,למען לא ישובש מהלך חיינו הרגיל ,בעוד מספר שבועות. שבוע טוב לכולם,ולתושבי הדרום-לבי איתכם!

לחוש את שני הצדדים

מסכים שחסימת צמתים היא פעולה בלתי חוקית ואף ציינתי זאת. אבל כשאני מנסה "לשפוט" ארוע כל שהוא ואת האנשים המעורבים בו, אני תמיד מנסה לחוש את שני הצדדים. לכן במקרה הנ"ל, במידה והתופעה זמנית, איננה אלימה ואיננה מתרחשת לעיתים קרובות, אני מוכן להרגיש את אי הנוחות הזו. אני אישית מסוגל להבין את האקט המחאתי שבו וכמו שציינה ענת שושן בנוגע לעצרת האלימות, "מלחמת כריות ומים" איננה אפקטיבית. כדי לעורר, צריכים משהו שיחדור לתודעת הציבור ולא משנה באיזה צד אנו תומכים. בואי נסכם שאם ארוע חסימת הכבישים יהיה הארוע הקיצוני ביותר, דיינו. לדעתי ולצערי עוד צפויים לנו אי אלו ארועים ומקווה שכולנו ובמיוחד חיילינו נעבור את ההינתקות הזאת בשלום וללא נפגעים משני הצדדים.

שילה1

New member
לצערי,התופעה שכיחה ביותר,המשתתפים

בה אלימים פיסית ומילולית,ואני לא מוכנה לסבול זאת,ושנינו יודעים מדוע. ולסיפא-לו יהי!

שילה1

New member
אנא-הוסף:חיילינו ושוטרינו!

כי יש גם שוטרים ושוטרות שלוקחים חלק במשימה. ואני מכירה אחת שכזאת מקרוב,ועוד כמה..

בהחלט

חיילות, חיילים, שוטרות, שוטרים ושאר כוחות הביטחון המופקדים על המשימה.

למעלה