תהיות זוגיות

nowonder

New member
את לא צריכה למצוא טיפול שעובד לך

את צריכה למצוא מטפל שעובד לך.

כשמסתכלים על טיפול פסיכולוגי כעל אמצעי להשגת אושר, מסלול להעצמה אישית ודרך להתמקד בעצמך, אז כל מה שאת אומרת (בעצם אווה אילוז אומרת) על פסיכולוגיה, נכון. מתכון פתיים לגאולת הנפש.

אבל את יכולה להסתכל על זה גם אחרת. את יכולה להתייחס אל זה כאל תהליך למידה. מצב שבו מישהו אחר שואל אותך שאלות ואומר לך דברים מתוך הניסיון שלו וההיכרות שלו עם אנשים אחרים, באופן שמכריח אותך לחשוב מחדש על דברים ומלמד אותך על העולם שלך משהו שלא ידעת קודם.
וללמוד הרי את יודעת. ואת מבינה שמה שחשוב בשביל שזה יקרה, זה לא דרך טיפול, אלא מטפל/ת שאת יכולה ללמוד ממנו משהו, ובעיקר מה שחשוב שאת תרצי ותהיי מסוגלת להקשיב.

dovk

New member
אם הצלחנו לעזור לך לזוז מעמדתך המוחלטת...

אז אני מציע שתתני לנו לקדם אותך עוד צעד.

ספרי לנו באיזה איזור את גרה, ונמליץ לך על מטפלים. אני מכיר לפחות אחת, בגליל, עם יכולת הקשבה והָכָלָה ׁ(לא לקפוץ, אני לא יודע לנקד) מפה ועד הודעה חדשה...

מה את אומרת?

זה יעזור לך אם אני אספר לך שבזכות "טיפול"(ים) אני לא הומלס היום אלא בעל משפחה וחי חיים נורמליים? שבחיים לא תשכנעי אותי שיש דרך אחרת מטיפול לשנות את סיפור החיים?

lilachlilach2

New member
לא אמרתי ששכנעתם אותי רק הודתי על ההקשבה

על הנקודת המבט

ועל ההערות שבין השורות
ללמוד אפשר מהרבה אנשים בהרב סיטואציות

אני לא חושבת שאלך לטיפול וורבלי, לא חשוב באיזה זרם טיפולי מדובר טיפול וורבלי זה לא בשבילי וזה בא גם מהפסיכולוג האחרון שהייתי איתו בקשר
וגם מחברה טובה שהיא פסיכולוגית קלינית (שאומרת לי את זה מאז התיכון בערך
)

האמת היא שאנחנו גם לא מתכוונים להשאר בארץ לעתיד הבינוני-רחוק וטיפול זה לא סיפור של יומיים
אולי טיפול קבוצתי וגם את זה יכולתי לדמיין בארה״ב
אבל כאן אני בספק רב קשה (סליחה אם אני פוגעת במישהוא)

חוץ מזה אנחנו גרים בתל אביב

אבל שוב תודה על הרצון הטוב

shirael

New member
הלכתי לשנ"צ

ומצאתי את עצמי חושבת עלייך (כנראה שאני רואה בך את עצמי
) ואיך שבטח מה שאמרתי יגרום לך להתחפר עוד יותר בעמדה, ועכשיו אני רואה שהקדמתי לשפוט.

אז לאור כל זה אני רוצה לספר לך על התהליך שלי בקצרה, ותקחי מזה מה שנראה לך. אגב לפני שאתחיל, רק אוסיף שבחרת לך חתיכת ספסימן - אדם שיש לו צורך לשלול משהו בצורה כל כך אגרסיבית *בטוח* מנהל מאבקים לא פשוטים בכלל עם עצמו. אני חוזרת על המלצתי להתמקד בעצמך ולנסות להתרכז כרגע במנגנונים הפנימיים שלך. כל דבר שתעשי משם גם ככה ישפיע ישירות על המערכת היחסים.

בכל אופן, הייתי די כמוך פעם מבחינת ראיית החיים האנליטית, גם כן תולה את אושרי בזה שמישהו יהיה איתי החל מגיל מאוד צעיר, וגם כן בורחת לעשיית יתר כדי לא להתמודד עם עצמי.

נוונדר קראה לזה יפה "תהליך למידה". שלי ארך כמה שנים טובות וכלל כמה סדנאות, כל פעם כיוון אחר - "מהות" (מה שהיה פעם .I.M), כתיבה עם גבי ניצן, תטא הילינג (אני! הילינג!! פחחח. ועדיין, גם זה עזר), נשימה מעגלית, ופריימל. במקביל הלכתי לפסטיבלים כמו זורבה הבודהה, פסטיבל הנשים שאקטי ופסטיבל פשוט - בכולם ערך מוסף של למידה ופיתוח מודעות עצמית במקביל לחגיגות. החגיגות שימשו סוג של חוות ניסויים חברתית אפשר לומר. גם התחלתי לתרגל מדיטציות אקטיביות לפי אושו. בסופו של דבר אפילו הגעתי גם לחו"ל לשמאן חמוד שעבד איתי עם צמחים וטקסים.

בין כל האירועים שוברי השגרה האלה היה לי מטפל אחד נפלא ביומיום, שעזר לי לעבד לאט לאט את כל הדברים שהייתי עוברת בהם ולהטמיע את השיעורים. הוא עזר לי לעשות סדר בתוך עצמי בכך שהיה מסוגל לתת שיקוף חד וצלול לדברים שלא רציתי לראות, בלי לעשות הנחות וגם בלי לשפוט, ותמיד עם גיחוך שמזכיר כמה חרטא כולנו מספרים לעצמנו ואיזה מצחיק זה בעצם. הטיפולים שלנו כללו בעיקר שיחות אבל גם טיפולים אנרגטיים, שהשפיעו עלי מבחינה רגשית בצורה שלא האמנתי שהיא אפשרית. והוא היה בכלל רפלקסולוג.

הבאתי כאן את כל הפירוט הזה כדי להדגים מה המילה "טיפול" יכולה לכלול בתוכה, ועד כמה זה יותר עשיר ומגוון מ"ללכת לפסיכולוג" (למרות שאפשר *גם* ללכת לפסיכולוג, גם את זה עשיתי בין השאר). הרי בסופו של דבר כל השיטות הן סה"כ כלים שמכוונים לאותה מטרה - ידיעה עצמית - אז נשאר לך רק להתחיל להתעניין ופשוט ללכת לנסות כל מה שמרגיש לך נכון, ולסמוך על תחושת הבטן שלך.

lilachlilach2

New member
תודה

אני נורא אוהבת כל מיני מטפלים אלטרנטיביים, וגם אוהבת לכתוב
אבל זו לא עבודה זוגית

רק תני לי מסג׳ רפלקסולוגיה שיאצו
אני גם נורא אוהבת יוגה, אבל שוב זו לא עבודה זוגית (זה אפילו מרגיש קצת אנוכי להשקיע את עצמי בדברים שעושים לי טוב כשהזמנים קצת קשים)

אני מאמצת את הגישה שלכם שאם אני מצפה שהוא יקבל את הדעתנות שלי אני צריכה פשוט לקבל את הדעתנות שלו מדי פעם, ללא קשר לתוכן הספציפי באותו רגע
גם אם מדובר בשטויות
זה לא קל אבל זו נקודה

בכלל נתתם לי קצת food for thought

(גם קצת שטויות עברו כאן אבל מילא הכל דיבורים)

רק לשם הבהרה אני לא שוללת טיפול בצורה אגרסיבית, אם כבר אתם בפורום פה קצת הגזמתם עם האוונג׳ליסטיות

אבל הכל בטוב
תודה על שאר העצות

ונ.ב.ב גם אני מכירה את גבי ניצן

lilachlilach2

New member
בנימה אופטימית זו אני גם פורשת

כי אני לא רוצה להכנס לחיכוכים עם אף אחד
ואני לא מסתדרת כל כך טוב עם הודעות אלימות חסרות שחר

אז שוב תודה שטרחתם לדוש קצת בחיי הפרטיים
ובייחוד לאלה שחלקו את המסע האישי שלהם

אולי אשוב לעדכן

בהצלחה לכולם

lilachlilach2

New member
סורי לא קראתי נכון

אכן מפריעה לי הטוטאליות (זה מתבטא בעוד נושאים יש לא מעט טבואים)
חלק מזה זה הגיל חלק זה אופי
ועם חלק אני מזדהה...

האמת שהייתי בכיף הולכת לטיפול קבוצתי, אני אוהבת דינמיקה קבוצתית ניסיתי את זה פעם לזמן קצר וזה היה מעניין
אבל אין סכוי שהוא יבוא גם, וגם קשה למצוא ספייס בתל אביב אז בינתיים אני שמה את זה על הולד

לילה טוב

את צודקת

טיפולים, קביים או סתם בסיידא דשמייא זה לא לאנשים נאורים, דעתנים בנחרצות עם הרגלים מצחיקים וקבעון אנאלי
. זה לחלשים שאבודים דיים כדי לאפשר לאחרים <הנעלים והחכמים מהם> לעשות עליהם מניפוליציות, ועוד חלילה להשפיע עליהם ולשנות אצלם משהו. את, הנמצאת בצד השני של הסקאלה <של הנעלים, היעילים, המבינים והמתמצאים, ששואפים לשלוט בעולם, למנפל ולהשפיע
> לא תתני לאף אחד לחדור 'ולשנות' אותך <או לכל הפחות לעמת עם הצדדים הלא יעילים שלך>, מה שכן את לגמרי בעניין של לשנות של הנודניק הילדותי והתקול שאותו את אונסת לזוגיות רצינית מאוד, כך שיהיה איכשהו קרוב להחלאה בין האקס הלא מושלם <אך בעל אי אלו תכונות יעילות
> לבין האביר האידאלי המוכלל <אי שם בראש> שבשבילו בזמנו נטשת אותו.

אממה, האובייקט המטופל לא נכנע ולא מציית להוראות 'כך תנהג למען תהיה בעל מושלם', אלא שומר על עצמיותו הלא מתאימה בעליל גם במחיר של אובדן איטי ובטוח של הערכה וחן <שמצער ומערער אותו, ודוחק בו למדוד לאהבה שלך חום אחרי כל וויכוח
>. הוא ממשיך להתעמת ולהתווכח, ולא מוכן שיהפכו אותו לסמרטוט או למה שהוא לא. וזה מתסכל, ומייאש, ואפילו מעלה חשש לשיבוש בתוכניות הילודה שכבר הגיע הזמן להוציא לפועל. כי עם כזה אבא אינפנטיל ובלתי בשל בעליל <שאפילו לא מבין מה הבעיה בהתנהלות המתנשאת והשתלטנית שלך כדי לשפוט אותה או להפסיק לאהוב אותך
>, איך אפשר לגדל משפחה מאושרת?

אז מאחר שלטיפול את לא תלכי, במראה ספק אם תביטי, וממנו לא תיפרדי <יותר מדי הרגלים מצחיקים ושאר חרדות
> - לפחות כדאי שתדעי שאת פועלת באופן עקבי ויעיל לחסל גם את הזוגיות הזו, בדיוק כמו שתחסלי כל זוגיות אחרת. כי האויב הכי גדול של טוב הוא מצויין. אבל גם אם תגיעי למצויין - עדיין תשאפי ליותר. מן טבע כזה שמתייסר ולא נח לרגע להנות ממה שיש ולהוקיר עליו.

lilachlilach2

New member
וואו טוב שלא נסחפת

אני לא בטוחה מה גורם לך לכתוב מגילות של השמצה (ושטויות) על אדם שאת לא מכירה
ושהציג לך פן מסוים של דברים מסוימים כדי לקבל עצה

והאמת שאני לא חושבת שאני רוצה לדעת

תנחומי את נקראת כמו בן אדם הרבה יותר גרוע ממה שאי פעם הייתי יכולה להיות גם אם כל רצח האופי המטופש שעשית לי כאן היה מתקרב למציאות

אולי לא לחינם הניק שלך

איכס.

תגידי

בתור מישהי מהתחום, מודל א.פ.ר.ת מוכר לך?
<ומייד הבהרה: הלינק המצורף איננו בשום פנים ואופן המלצה או פרסומת לנותן השירות המבהיר את עיקרי המודל והרציונל שמאחוריו>

אם לא - כדאי שתכירי, זו יכולה להיות תחילת הדרך שלך החוצה לפחות מהתגובות האוטומטיות הרגשיות, לא רק כלפי זרים אינטרנטיים שלא מכירים אותך, אלא בעיקר כלפי אלה שמכירים אותך וחיים איתך בלופ אינסופי של תסכול וחוסר הבנה
...

lilachlilach2

New member
יקירתי כמעט לכל הנשים תגובות

אוטומטיות רגשיות

גם לך תקראי את ההודעות שלך

זה הופך אותנו לקשות אבל גם לחמות, אינטואיטיביות, חדות תפיסה, ושלל תכונות שהם מאד השרדותיות

אני רגישה את שיפוטית ברמה שהיא......

כן אני מכירה CBT ולא זה לא הפתרון לכל הצרות זו בסהכ עוד טכניקה
יעילה במצבים מסוימים עד רמה מסוימת בעיקר לדכאון (הפרעות אכילה ונגזרות)

אם כבר בוודאות וחד משמעית הטיפול הכי טוב שהיה לי אי פעם הוא גוף נפש ופשוט פעילות גופנית (החביבה עלי- יוגה)
אבל כרגע אין לי כמעט זמן לזה בין השאר כי חזרנו לארץ ופחות קל לשמור פה על ספייס ועל שפיות

ואגב יחד עם החזרה לארץ התעצמו הויכוחים לאין מונים אז אולי צריך לשלוח את ישראל לטיפול

בכל אופן תודה על ההמלצה

ובנימה פחות אופטימית זו אני חייבת לרוץ לבר בי קיו חג שמח מאד

נתראה בשמחות

orit1234567

New member
קשקשנית מטומטמת

גם לי כתבת כזה מגילה פעם

לכי תחפשי חיים פרחה

מריוס זכריה

Member
מנהל
השני סנט שלי בנושא טיפול

טיפול הוא בוודאי לא מטרה בפני עצמה.
הוא (בפני עצמו) גם לא פתרון לכלום.

אז מה כן?

כדי להגשים את מטרותיו, חייב אדם להכיר את עצמו היטב.
ההכרה העצמית הזאת היא משימה ארוכה וקשה.
כל מי שמכריז שהוא מכיר את עצמו, מדבר שטויות, גם אם אותו אחד הוא בעצמו מטפל, או מורה, או גורו, או נביא.
ההבנה שלנו את עצמנו היא לעולם עבודה סיזיפית, מתמשכת, וגם כשאנחנו כבר מכירים משהו יותר טוב - הופה אנחנו שוב משתנים (אנחנו כל הזמןמשתנים)

אז למה לטרוח?

מאותן סיבות שבני אדם חוקרים את היקום ה"חיצוני" - כדי לדעת יותר, להיות יעילים יותר, לטפל יותר טוב בתופעות טבע, וגם לשם ההבנה עצמה.
הציוויליזציה של היום חזקה יותר מזו של לפני 50, 500 או 5000 שנה.
(יש שיאמרו שגם פחות הרמונית, ביראה וכולי - אפשר גם להגיד את זה, אבל זה לא העניין שעליו אני מדבר)

היקום, מסתבר, לא משתרע רק 50 מיליארד שנות אור לכל כיוון (או משהו כזה), אלא גם משתרע פנימה, אל תוך הנפש. וגם שם כדאי לחקור.
במיוחד כדאי לחקור כשיש לנו תופעות שבאופן עיקבי לא עובדות לנו בחיים שלנו.

האם9 טיפול הוא אמצעי החקירה היחיד? או הכי טוב?

לא ולא. שירה פירטה כאן קשת יפה של דרכים נוספות.

מי שנחוש להבין את עצמו, יטרח ויבין, בכל דרך
זה לא במקום לחקור את הכלכלה, החברה, האטום או האמנות. זה בנוסף.

נו שוין.

יום עצמאות שמח!
(אני אישית מקבל מזה כאב תחת, אבל שיהיה)

V i n a

New member
"תמיד אנשים מוצאים את השקט בסיבוב השני".

מאיפה שאבת את השטות הזו?
יש אנשים שגם בסיבוב החמישי לא ימצאו את השקט, כי הוא מעולם לא התקיים בתוכם.
וכמו שאת בטח יודעת (בהיותך מדענית יודעת כל) - אנשים אחרים לא יכולים להוציא ממך את מה שלא קיים בך מלכתחילה.

אני זוקפת לזכותך את העובדה שאת מספיק אינטליגנטית לשפוט את עצמך מהצד (גם אם חלקית בלבד) ולדעת היכן רוב הנקודות החלשות שלך.
את מודעת לעובדה שאת אדם לא קל, שאת דעתנית ונחרצת, שאת מסוג האנשים שאוהבים "my way or the high way" ושאת נוטה למצבי רוח.
נהדר.. אבל את מפספסת את האפשרות שאת גם שתלטנית ומתנשאת, מקובעת (מפלצת הגדירה את זה קבעון אנאלי) ובלתי ניתנת לריצוי.

מערכת היחסים הקודמת שלך נגמרה בצורה טראומטית, להגדרתך..
לפני הפרידה התחרטת ורצית להשיב הכל לקדמותו אך האקס כבר היה נחוש ולא הצלחת למנוע את הפרידה..
מצד שני, את טוענת שהטיפול הזוגי הוא שהרס לכם את הכל. עשה לכם רק רע.. "שבר את האידיליה"..
כמה אידיליה כבר יכלה להיות ביניכם לפני הטיפול? אנשים שחיים באידיליה מלכתחילה לא מגיעים לטיפול זוגי.

אז הלכת ולקחת לך בחור שונה שמיים וארץ מהאקס וחשבת שבזאת תמו ייסורייך והנה, אוטוטו את מוצאת את "השקט שלך".
האקס היה שומר הכל בבטן, הנוכחי דעתן לא פחות ממך.
האקס זרם איתך לטיפולים זוגיים, הנוכחי זורק תגובות ארסיות וכואבות כשהוא שומע על דברים רוחניים או ניתוחים פסיכולוגים.
האקס פתאום הפך למוקד להשוואה ואת לא מצליחה להפסיק להשוות ביניהם, למרות שלדעתי מלכתחילה נמשכת לנוכחי מאחר והוא שונה.

את מכנה אותו ילד קטן, את מציירת אותו כאידיוט שלא יודע לתקן שום דבר או לטפל בעניינים של "גדולים".
את טוענת שאם זה היה תלוי בו, הבית היה נראה כמו אורווה והילדים היו רצים יחפים ומסריחים בתוך הררי הג'יפה הנערמת ומשחקים בקקי.
את מתאכזבת ממנו על בסיס קבוע כי הוא לא מצליח לעמוד בסטנדרטים שלך (מישהו יכול?) ואת לא מצליחה לשנות אותו.
(שוב, מפלצת הגדירה זאת כניסיון לאנוס אותו להתאים לתבנית שיצרת מראש).

וכי איך תייצרי זוגיות בריאה עם אדם שאת רואה בו ילד קטן ולא מפותח?
תחושת העליונות שלך עליו נשפכת כאן מכל הודעה שלך ואת יודעת, בד"כ אהבה בריאה לא יכולה לצמוח מתוך מקום שורץ התנשאות ועליונות.

"אני מאוד אומללה, ניסינו הכל וכלום לא עוזר, שום דבר לא מחזיק מעמד יותר מכמה ימים, חוזרים הויכוחים והמריבות והאכזבות."
במילים אחרות - הוא נשאר בדיוק כפי שהוא ומסרב להיות פלסטלינה בידייך וזה משגע אותך שאת לא מצליחה ליישר אותו לקו שלך.
החלטת שטיפול זוגי לא בא בחשבון (כבר אמרנו מקובעת ונחרצת), מצד שני את אומללה וטוענת ששום דבר לא משתנה.
אז מה את רוצה?

את הרי יודעת הכל, כבר החלטת שאת יודעת בדיוק מה זה טיפול זוגי, והחלטת שטיפול גורם לך "לא להיות מסוגלת להסתכל על בן הזוג באותה צורה"
(או משהו ילדותי בסגנון) והחלטת כבר שמשהו ביניכם לא עובד וכנראה שגם לא יעבוד.
אז, שוב, מה את רוצה?

אני מבטיחה לך שאת לא תמצאי שקט בשום מערכת יחסים, לא איתו ולא עם האקס ולא עם הבא בתור.
עד שלא תטפלי בעצמך נטו ותביני שלפעמים כדאי לשחרר קצת מושכות, לשחרר קצת שליטה, לנוח...
את לא יכולה למצוא שקט כשאת כל הזמן מנסה לשלוט ולהכתיב הכל, מפחדת לשחרר שליטה מפחד שהכל יתפרק ויתרסק ומפחדת לסמוך על אחרים.
את צריכה להתמודד עם הפחדים שלך שהופכים אותך לקוסם להטוטן שצריך תמיד להחזיק את כל הכדורים באוויר ולא יכול לתת לאחד מהם ליפול.
כשתמצאי שקט בתוך עצמך תוכלי גם למצוא אותו עם אחרים.

תתחילי בלהוציא את המקל מהאחוריים ולנסות להתמודד עם ביקורת בלי להכנס לדיפנס מוד ולשלול על אוטומט כל מה שלא נשמע לך.
בהצלחה.

סטנגה Joe

New member
את עסוקה בהשוואות ובקבעונות

כל מערכת זוגית יש לה חיים משלה והיא "לא כמו" מערכת אחרת.
לא ברור מאיפה השטות הזאת שהבאת ש "תמיד אנשים מוצאים שקט בסיבוב השני"..
לפעמים הם מוצאים ולפעמים לא.
את רוצה שקט. בשביל השקט הזה את מוכנה לאכול חרא? אולי מקומך בפולין.
שמעתי ששגרירות פולין מחלקת אזרחות כבוד למי שיושבות בחושך ולא נושמות.

בקיצור ,נשמע שאתם לא מתאימים אז צאי מהקבעונות ,שחררי את השטויות ותני לחיים הזדמנות להפגיש לך מישהו אחר שאולי יהיה לך טוב יותר.

למעלה