תהיות זוגיות

lilachlilach2

New member
תהיות זוגיות

אני לא יודעת אם אנחנו במשבר אבל

אני במע יחסים שניה עם בחור צעיר ממני הוא טוב אלי ואוהב אותי אבל אנחנו מתווכחים בלי סוף, קשה לי לא להשוות למע׳ היחסים הקודמת שנגמרה די בצורה טראומטית (נישואים קודמים)
אני יודעת שאסור להשוות שהזמן מייפה בלה בלה אבל הפער כל כך אדיר שקשה לנוח

כביכול יש בו הרבה דברים שלא היו בנישואי הקודמים וכמובן כיף שהוא צעיר יותר ומלא חיים אבל קשה לי עם הילדותיות שלו וקשה לי נורא עם הויכוחים, ואני חושבת שלא רק הגיל הוא מחסום אלא משהוא באופי ובדינמיקה האישית לא עובד

אבל אחרי כל זה אני מאד אוהבת אותו
אין פה הגיון אני נורא מתלבטת מה לעשות
לא יכולה לדמיין לעזוב אותו אבל אני ממש אומללה
דיברנו על זה המון פעמים , ניסינו גם לשפוך הכל וגם להתאפק גם להיות סבלנים וגם חסרי סבלנות
שום דבר לא באמת מחזיק מעמד מעבר לכמה ימים, הדינמיקה חוזרת להיות מריבות ויכוחים אכזבות

אני נורא רוצה את השקט שלי בחזרה מצד שני אני מאד אוהבת אותו ואני לא רוצה לפרק שוב קשר רציני מאד בייחוד שבפעם הקודמת, מאד הצטערתי על המחשבות האלה בדיעבד, ואיך שבאמת הכל התחיל להתפרק התחרטתי לגמרי, רציתי לחזור להשיב הכל לקדמותו ולשכוח מהשטויות, אבל זה כבר היה מאוחר מדי. האידאל נשבר והוא נורא נעלב.

היו לי כמה וכמה חברים, בני זוג, לתקופות קצרות ובינוניות זו המע׳ יחסים המשמעותית הנשיה שלי בחיים, תמדי אנשים מוצאים את השקט בסיבוב השני, אני מרגישה שיצרתי עוד רעש.
אני יודעת שנאי בן אםד לא קל יש לי מלא הרגלים מצחיקים ואני אוהבת שדברים נעשים בדרך שלי, יש לי דעה על כל דבר ואני גם עובדת המון ולא בדיוק עקרת בית.
כל הדברים האלה נכונים גם יש לי מצבי רוח ודעות נחרצות מדי ובאופן כללי אני תמיד רוצה את השמיים. אבל יש אנשים שיודעים לחיות עם זה יותר טוב מאחרים, מבחינתי תמיד היו כאלה שחשבו שזה מקסים ואלה שחשבו שזה מעייף , ועכשיו אני עם מישהוא שלא חושב לא ככה ולא ככה, אלא כאילו הוא אפילו לא ממש מבין או שם לב.

לא יודתע מה לעשות, אני לא בעד טיפול זוגי כי אני בן אדם שנורא מאמין בכימיה וברגע שמישהוא זר יכנס בינינו אני כבר לא אוכל להסתכל עליו אותו דבר (אני יודעת בוודאות כי ניסינו טיפול זוגי במע יחסים הקודמת וזה מה ששבר אותי סופית)

עצות סתם דעות או כל דבר
סליחה על החפירה

נומלה

New member
לכל ויכוח צריך שניים

אם זה מפריע לך, הברירה בידייך. תפסיקי להתווכח. הוא הרי לא יתווכח עם עצמו. (זה כמובן יכריח אותך לקבל לפעמים את הצד שלו בלי מאבקי כוח, אבל זה כבר סיפור אחר).

אייבורי

New member
פתרון פשוט

בכל פעם כשאתם מתווכחים באיזה ויכוח מטופש, פשוט תוותרי לו.

אבל רק שתדעי, הסיבה שאת איתו בקשר שלש שנים, כי הוא עומד מולך, מתווכח איתך ולא מוותר לך בשיט.
אם היה מוותר לך, היית מואסת בו מזמן.

הבעיה העיקרית, שלמרות מלחמת הכוח שהוא מנהל מולך
הוא לא מצליח להכניע אותך.

תגידי לו שהמלצתי, בכל פעם כשאת מתווכחת יתר על המידה
שיתפוס לך בשיער ויגרור אותך לחדר שינה, כמו אדם קדמון

lilachlilach2

New member
עניתי גם למטה

זה לא שאני בלתי ניתנת ל׳אילוף׳ (אולי קצת אבל אני גם מאד עסוקה אז הרבה פעמים אני מעדיפה לוותר מאשר לבזבז זמן על מריבות)
זה שגם אם אני מוותרת הוא מתחיל להסתובב סביב העניין לוודא שאני לא כועסת

אז מה אני אגיד כבר החלקתי ואתה חוזר לדוש בזה שוב?
זה כאילו לא נגמר

וגם הוא עושה טעויות הזויות לפעמים ומחליט החלטות לא טובות

נגטיב לאקס שהיה אלוף העולם בלסדר הכל לתקן לקנות

אני מתגעגעת למישהוא שאני גם אעריך ולא רק אוהב

לא חסרה לנו אהבה וחום חסר הערכה וכבוד

seeyou

New member
"קשה לי עם הילדותיות שלו וקשה ועם הויכוחים"

ו"יכוחים" הם חלק מהתקשורת לדעתי הנחוצה בקשר מכול סוג
discussion, debate ; argument, controversy, polemic ; disagreement, dispute

יש ללמוד איך לנהל את הוכוח ואיך לסיים אותו או בכלל לא להתחיל בו

אם את אוהבת שדברים נעשים רק בדרך שלך(כפי שציינת) אז לדעתי זוגיות היא לא מסגרת מתאימה לך,

"הכי טוב שיכול לקרות זה שלא יהיה הרבה יותר גרוע"

יוסי

lilachlilach2

New member
יכול להיות שאתה צודק

אבל אני במערכות יחסים מגיל 14 תמיד ארוכות ורציניות
לא שזה מוכיח משהוא
(זה גם מוכיח את ההפך- כי הרי רובן נגמרו)
מה שאני יודעת שניסיתי להיות לבד אחרי הפרידה מהאקס- לפני זה תמיד עברתי מאחד לשני
ואחרי הפרידה ניסיתי לקחת זמן לבד כמה חודשים לחשבון נפש
וזה היה זוועה

seeyou

New member
זוגיות זה כמו משחק
-תחשבי שלא נעים לשחק

עם אדם לא חשוב במינו,כאשר רק הוא המנצח/צודק/מחליט

זאת לא בעיה "לעבור מאחד לשני" במיוחד בעולם המודרני כול עוד את שלמה עם העננין ולא בגלל אילוצים או רדיפה אחרי FATA MORGANA

יוסי

lilachlilach2

New member
זה נכון

אבל כשזה מגיע לילדים המשחק משתנה
אני יכולה לעשות לעצמי מה שאני רוצה ואני יודעת שבדר״כ אני נוחתת על הרגליים

אבל אני רוצה שהילדים שלי יוולדו לתוך זוגיות שתחזיק מעמד
ולא מתוך כורח

אני לא רוצה שהם ישמעו ויכוחים
אני לא יודעת איך לגרום לו לראות שיש דרך טובה יותר לחיות
אני לא אומרת את מתוך התנשואת אלא מתוך רצון להיטיב עם כולנו
יש all win ממש מתחת לאפנו ואיכשהוא אנחנו מפספסים אותו

seeyou

New member
"אני רוצה שהילדים שלי יוולדו לתוך זוגיות

שתחזיק מעמד ולא מתוך כורח"

לא רוצה שהם ישמעו ויכוחים

הגישה שלך היא נכונה

הרבה סבל (וכספים ) היה האנושות חוסכת אילו עוד רבבות נשים היו חושבות באותו כוון

יתרון נוסף
ירידה בילודה בעולם המודרני
כאשר בעולם הפחות "מודרני" הילודה תמשיך לפרוח (שם אין כמעט זכות בחירה בנושה לנשים)

אפילו מבחינה תאורתי "זוגיות" היא מסגרת כמעט בלתי אפשרית

למצוא 2 אנשים (כאשר לכול אחד יש את עולמו הפרטי) שיסכימו לחיות יחד בלי "פשרות" או "ויכוחים" לא קיימים עדיין

יוסי

dovk

New member
את "לא בעד" הפתרון הכי נכון לך...

בהחלט טיפול זוגי, אם אם יצא שאת הולכת לבד (תציעי לו, אבל רק ברמת "הצעת הגשה", את רוצה לשנות דברים בחיים שלך, ואת מאוד צודקת. חיבור של שני אנשים הוא חיבור לא פשוט, מה עוד שהכל כרוך בהמון דברים מסביב - מיניות, ילדים, הורים, חברים, עבודה, פרנסה, חברים/ות לשעבר...

אני לא הייתי מניח לדברים שמטרידים אותך, כי הם ימשיכו ויחזרו, אם במערכת הזו או בהבאה. איכשהו אנחנו סוחבים איתנו "סיפור חיים" שמתעקש לחזור על עצמו שוב ושוב, תת מודע ש"טוב לו" כשרע לנו, והדרך היחידה לשנות את מהלך הדברים זה לפנות לייעוץ מקצועי. במקרה שלך, טיפול זוגי יהיה אידיאלי.

יהיה נחמד אם תחזרי לעדכן?

lilachlilach2

New member
אתה צודק כמובן

אבל אני מכירה את הגבולות שלי

טיפול לא עושה לי טוב לא לכולם הוא עוזר
זה לא קסם

אייבורי

New member
שאלה

(תסלחי לי על הבוטות)

אבל איך היו יחסי האישות שלך עם הגרוש ?

ואיך הם עם החדש ?

lilachlilach2

New member
עם החדש יותר טוב

זו אחת הסיבות שאני נשארת

עם האקס הסקס היה בסדר אבל לא מדהים, ובסוף כבר כמעט לא היה קיים
אני יודעת שזה קורה להרבה זוגות היינו יחד יותר מעשור (בהתחלה כידידים כשהוא חיכה שאפרד ממישהוא אחר)
אבל לא הצלחתי להביא את עצמי לשכב איתו הרגשתי כבר שזו אינטראקציה אינטלקטואלית ולא רגשית או שאני ׳חייבת׳

עכשיו יותר טוב בייחוד מצידו (הוא תמיד רוצה תמיד מוכן נורא מתאמץ והאמת שלפעמים זה גם יוצא ממש טוב)
וגם אם יש שבוע שבועיים קצת קשים זה תמיד חוזר
אבל סקס זה לא הכל

ממש קשה לי אני לא יכולה לוותר לו כמו שהצעתם ניסיתי אבל הוא ילד והוא לא יודע הרבה דברים
זה לא רק שיש לי יותר נסיון חיים הוא גדל בבועה עם הורים סופר מגוננים ואין לו מושג איך העולם עובד
הוא לא יודע לתקן שום דבר לא יודע לארגן שום דבר אני מנהלת את רוב התקשורת עם העולם החיצוני
לא שכל כך אכפת לי אבל עם הקודם זה היה מאד מאוזן
(בהתחלה עד שהוא התחיל להרוויח הרבה כסף ולתמוך בשנינו שזה אחד הדברים שהזיקו לנו לדעתי)

יש המון פרטים
השורה התחתונה שעם הקודם לא היו כמעט וויכוחים (אבל הוא שמר הרבה בבטן) ועכשיו זו קיצוניות שאי אפשר לחיות איתה
באמת אני גם לא רוצה שילדים יגדלו לתוך מציאות שבבה ההורים מתווכחים ע כל דבר

לא יודעת מה לעשות לפרק זה כואב אני גם חושבת שהוא יפגע כי הוא משקיע את הנשמה
נקשרתי גם לאמא שלו
וגם אני אפגע מאד
אבל איך ממתנים את הויכוחים? אם אני אתן לו לנהל דברים הכל יהיה מזעזע
הבית יראה כמו אורווה ילדים (בעתיד) ירוצו יחפים זבי חוטם
והשכנים יתקשרו לשרותי הרווחה....

lilachlilach2

New member
ודה לכולם על התגובות

אני חושבת שבשורה התחתונה לא התגברתי על אובדן נישואי

למרות שכמו בבדיחה עם הפולני שקפץ בגלל הסנדביץ׳- אני עשיתי לעצמי את הסנדביץ׳

אני לא יודעת למה הייתי כ״כ נחושה לצאת מהנישואים ההם שבסה״כ היו בדיוק מה שכתבתם- as good as it was ever going to get

עכשיו אני מנסה להיות פחות קלת דעת ואני אומללה

לא יודעת מה ללמוד מזה

nowonder

New member
מה שיש לך ללמוד

זה קצת ענווה ואולי גם ללמוד להיות בנאדם טוב. כרגע די ברור שלא טוב לך עם עצמך (את כועסת על עצמך על הפרידה מהאקס, לא מסוגלת להיות לבד, ולא מסוגלת להיות בזוג. )

בכלל לא בטוח שהנישואים הקודמים שלך היו כזה שוס (למשל, הסקס נשמע די חרא, ועם סקס חרא אי אפשר לרוץ למרחקים ארוכים).
ובכלל לא בטוח שאת אוהבת את זה שאת איתו עכשיו (נשמע שאת יותר את אוהבת את הרעיון שיש לך כאן הזדמנות שניה).

ובאופן כללי אני בדעה שמי שלא יודע לחיות עם עצמו, הסיכוי שיצליח לחיות עם מישהו אחר לאורך זמן הוא די קלוש.

lilachlilach2

New member
זה מסוג המשפטים שנורא קל להגיד לבן אדם

והאמת שהוא ריק מתוכן
בטח על בסיס ארבע הודעות בפורום
אני לא חושבת שאני לא יודעת לחיות עם עצמי
את לא מכירה אותי ואין לך מושג מה אני עושה/עשיתי בחיים זוגיות זה רק אספקט אחד של הקיום שלנו

וגם בגזרה הזו- הרבה אנשים אהבו ואוהבים אותי
זה שלא הכל ורוד (את חיה בזוגיות מושלמת?)
זה לא אומר שהכל שחור

אני מעולם לא אמרתי שאני לא מסוגלת לחיות בזוג, אמרתי שעכשיו קשה
ולא אמרתי שלא טוב לי עם עצמי
אמרתי שאני מנסה להפיק לקחים

אני לא מכירה נישואים מושלמים
אבל זה לא אומר שברגע נתון אי אפשר לעשות החלטות טובות יותר או פחות ולכן אנשים באים לבקש עצות

בקיצור ניסיתי לחפש שביב של אכפתיות או תובנות בתגובה שלך אבל האמת שהיא היתה הכי לא קונסטרוקטיבית שאפשר
בסדר זכותך יום מקסים

shirael

New member
מצטרפת לכל מילה של נוונדר וגם

אם טיפול זוגי לא עזר זה עדיין לא אומר שאת לא צריכה בדק בית רציני מאוד, וקודם כל לעצמך.

הכוונה היא לתהליך מחייב שאת "מתאבדת" עליו מתוך הבנה שככה את לא יכולה להמשיך לחיות - לא יודעת להיות לבד ולא יודעת להיות ביחד, לא מבינה מה מפעיל אותך, לא רואה את הדברים כפי שהם ומתנהלת בחיים בעיניים מכוסות.

תהליך טיפולי יכול לבוא מהמון כיוונים, זה שניסית כמה פסיכולוגים ולא הלך לך רק אומר שלא מצאת את הכיוון שמתאים לך (וגם יתכן מאוד שלא היית בשלה. ואולי גם עכשיו את עוד לא). תתחילי לקרוא ולהתעניין בכל תחומי התרפיה והמודעות - מדיטציה, זן, עבודת פריימל, "העבודה" של ביירון קייטי, פסיכותרפיה (להבדיל מפסיכולוגיה), עבודת נשימות (במיוחד ריברת'ינג), ספרים מסוג "כחו של הרגע הזה", וכל מטפל\ת או שיטת טיפול או סדנה (והכי טוב שילובים ביניהם) שנראים לך רלוונטיים. על כל מה שכתבתי לך פה את יכולה למצוא הר של חומר בגוגל, ואלו כלים מצוינים לעזור לך להתאפס על עצמך ולהתחיל להבין למה החיים שלך נראים ככה.

בעיניי בן הזוג שלך זניח לגמרי כרגע, הבעיה שלך היא עם עצמך - ורק משם גם תבוא הקלה.

lilachlilach2

New member
נראה לי שקצת הגזמתם החיים שלי ׳לא נראים ככה׳

אני אומללה כרגע בגלל ויכוחים זה לא אומר שאני אומללה בכל שאר מישורי החיים

לגבי ההמלצות שלך זה קצת מצחיק, אז לא באמת יכולת לדעת אבל בכל זאת- אני מהתחום, אם כי מאספקט המדעי של העניין
(אני לא מטפלת או פסיכולוגית)

זה דיון נפרד לחלוטין אבל עצם ההאדרה של עניין הטיפול היא שגויה
נכון שטיפול זוגי הוא דבר יעיל בדר״כ
אבל טיפול יחידני בפרוש לא מתאים להרבה מאד אנשים ואם רק תציצי בספרות האקדמית בתחום תמצאי כל כך הרבה דעות וכיוונים
לא נראה לי שאף אדם בר דעת יכול להמליץ בחום לכל אדם ללכת לטיפול בלי להכיר אותו

זה כמו להגיד שלכל סרטן מתאים סוג מסוים של כימוטרפיה

לגבי שאר ההצעות - יוגה מדיטציה וכו אני מאד בעד אני עושה יוגה כבר 8 שנים

בכל אופן תודה לכולם על התגובות

shirael

New member
נו, באת לשאול על דבר אחד

וכולם מתעקשים לענות לך על דבר אחר. איפה פה שירות לקוחות??

תראי, אני לא צריכה לדעת על החיים שלך כלום. ברגע שניסחת את המשפט "ניסיתי לקחת זמן לבד כמה חודשים לחשבון נפש וזה היה זוועה" זו נורה אדומה בגודל לוס אנג'לס שהעניינים בינך לבין עצמך ממש ממש לא בסדר, וזה שאת חיה חיים מוצלחים ומתפקדים באופן כללי בכלל לא קשור פה. עובדה שזה כן מתבטא בתחומים מסוימים, כמו חוסר היכולת לסלוח לעצמך על הנישואים שנכשלו וחוסר היכולת לראות את אותו קשר נכוחה ולהבין מה קרה בו באמת, ומשם בכל ההתנהלות שלך בקשרים הבאים, וכן, גם בזה הנוכחי. את כאילו מבקשת לכבות שריפה כשהרצפה ספוגה בבנזין.

בנוסף, זה שאת "מהצד המדעי של התחום" רק מקשה עלייך עוד יותר, כי הרי את כבר יודעת הכל ואותך כבר אי אפשר להפתיע. טיפול פשוט לא מתאים לך ולא יעבוד, אפילו ש"טיפול" הוא שם כללי למגוון עצום של שיטות ורעיונות (שחלק מהם סותרים זה את זה), שלא לדבר על אינסוף המטפלים, שכל אחד מהם עולם ומלואו. לא, שום דבר מזה לא יעבוד. את פשוט לא "כזו".

בהצלחה עם הוויכוחים

lilachlilach2

New member
ץתודה את צודקת

ובכלל אתם טובים

אבל טרם מצאתי טיפול שעובד לי

וגם בן זוגי הנוכחי (גם מדען)
מאד נגד כל דבר שרק מריח רוחני וניתוחים פסיכולוגיים גורמים לו לתגובות ארסיות וכואבות
(תלכי את מה זה הבולשיט הזה את בעצמך לא מאמינה בזה אני מכיר את הדעות שלך וכו׳ וכו׳ אמא שלו פסיכולוגית)

הטיפול עם האקס עשה לנו ממש רע
הוא היה בארה״ב שם המטפלים אפילו יותר סובלנים מהפסיכולוגים הישראלים שאני נתקלתי בהם
ומאד מנסים להבין לפני שהם שופטים
ועדיין מבחינתי הוא הרס את האידיליה

אני לא באמת יודעת איזה טיפול למצוא, אני יודע רק לנסות להשקיע יותר בעבודה כדי לברוח

(וגם החזרה לארץ מארה״ב לא קלה וזה הכל קשור)

למעלה