תהיה

ח י י ל ה

New member
תהיה

שאלה לי אליכם אני כרגע מסופחת בשלישות, עד שיתחיל הקורס שלי בבסמ"ח. יעברו עוד מספר שבועות עד שיתחיל הקורס, ועד אז פשוט כלום לא עושים איתנו. מעבר לתחושת המבוזבזות, אני כבר מרגישה ממש טפילה. זה נשמע טיפשי, אבל מוציאים כלכך הרבה כספים עלינו על לינה, אוכל, שאר ירקות, וממש אין לנו שום דרך להועיל. מתייקים שעה פה, מנקים שעה שם, ושאר הזמן יושבים ומגרבצים. זה ממש מטריד אותי. אני לא סגורה על עצמי שאני בכלל מעוניינת הקורס הזה - מנחת יישומים. קראתי שם ליד המשרד של משקית תש, שבין אפשרויות ההעברה או שיבוץ מחדש, אפשר להתנדב ליחידות שדה. השאלה היא, האם גם אני בתור בת, יכולה לעשות אותו דבר. לא יודעת בכלל מה האפשרויות שלי, אבל בטוח אפשר לעשות משהו מועיל יותר מלחכות לשעה חמש. ובקשר לכושר הגופני שלי, שלעת עתה הוא בקנטים, זה עניין בהחלט זמני וניתן לשינוי, אז זו לא הבעיה. או שעדיף לחכות ולסבול את השבועות סיפוח האלו, לחכות לקורס שיתחיל אלוהים יודע מתי, לעבור אותו (בהנחה די צפויה שאעבור, כי MS OFFICE לא נראה חומר קשה במיוחד לעבירה), להתחיל את השירות בבסיס הקבע שלי (שיהיה סגור, אני מקווה) ורק אז להתחיל לחשוב על לנסות לעבור. אני יודעת שאין שני קורסים בצבא, וקרוב לוודאי שאפול למקום גרוע בהרבה, ובשביל כלל צהל"י, מנחת יישומים זה תפקיד יחסית לא רע, אבל מה האפשרות העדיפה? יש למישהו מושג על אופציות האלה?

d_style

New member
למסופחת...

קודם כל, תאמיני לי זה לא סוף העולם. גם אני הייתי מסופח בשלישות וחוץ מבעיה ספציפית שהייתה לי עם המשק"ית משמעת, זה עבר ממש חפיף. שבועיים שרפתי ברביצה בשק"ם, ועכשיו אני מסתכל על זה בתור זמן איכות שלי עם עצמי על חשבון הפז"ם
אז למה לא ? אז כרגע אני חניך בבסמ"ח ואני רק יכול להגיד לך לא ממש באוביקטיביות, שאם הראש שלך ביחידות השדה, לכי על זה. אם אני הייתי יכול כבר מזמן הייתי שם. מצד שני את יכולה, וכבר קרו מקרים, לבקש לעשות את המבחן למקצועות המחשב פעם שניה, במידה ואת מעוניינת בקורס יותר מקצועי כמו מפעיל מערכות או תוכניתן... אז נכון שאחד מהשיקולים שלך צריך להיות שאין לך מושג בעצם מה האופציות האחרות שלך כרגע (גם אני הייתי שם). אז פשוט תעשי את השיקולים שלך, ואל תתיאשי, קורס מנחות יישומים חדש יתחיל בקרוב, עד אז תספגי קצת שמש, ותנסי לדמיין את נועם בפוזות שונות על מכשירי עינויים שונים. זה עוזר.

ztahie

New member
ממי\איפה אני מבקש לעשות מבחן למקצוע

ממי או מאיפה אני מבקש להיבחן למקצועות המחשב? האם חייבים לתת לי לפחות ניסיון? תודה

ח י י ל ה

New member
יהיה טוב

המשקית שלי היא לא נועם, אם כי אני בהחלט מבינה על מה מדובר. יצא לי לדבר עם מדריך בבסמ"ח, והוא ניסה לעודד אותי, ללא הצלחה משמעותית. אמרתי כבר. באמת שלא מפריעה לא הבטלה. מפריעה לי שאני רואה אנשים שעושים כלכך הרבה יותר, ואני סתם כזה נספחת וטפילה. תמיד החשבתי את עצמי בתור בןאדם עצלן, אבל כשכופים עליך להיות עצלן זה שונה. כבר בטירונות נדהמתי מחוסר הפעילות שהיה שם, אבל זרמתי ובאמת נהנתי שם למרות היחס החרא. טוב, מחר חוזרים. עניין שימושי הוא שאני יכולה לבוא מתי שבא לי - בגבולות הטעם הטוב כמובן, כי אני באה באוטובוס מאילת ופיברקתי להם שיש רק ב6 וחצי אוטובוס ראשון, כך שאין סיכוי להגיע ב10 לבסיס. יש יתרונות לאילתים...אם כי קרוב לודאי שהנסיעות יעלו לי על העצבים באיזהשהו שלב.

צחי:)

New member
סיפוח ../images/Emo29.gif

מסופחת יקרה... סיפוח בשלישות זה בכלל לא סיפוח רע...כי אני מבין מה את עוברת. אני הייתי מסופח חודש אחרי הטירונות למדור קורסים, שם זה סיפוח ברמה הכי קשה שיכולה להיות, כלומר, רב"טים צעירים ואומללים משפילים אותך בכך שהם קוראים לך כל הזמן "מסופח", כל יום התייצבות בשבע ועשרים וחזרה הביתה...במקרה הטוב, בשש וחצי. ככה כל יום, את מתארת לעצמך? וכל זה מבלי להיות משובץ עדיין בקורס. אחרי חודש הגהנום הזה, שיבצו אותי בקורס, ועד שהקורס התחיל, סופחתי לחודש וחצי לקריה, שם כמוך, תייקתי, עשיתי בית זונות, כל יום הייתי בארבע בבית. ככה שתהני לך מהסיפוח ומהתנאים הטובים....יכול להיות הרבה יותר גרוע. בהצלחה! צחי :)

למעלה