תהיה

AshkA_

New member
תהיה

יש לי שאלה אליכם. מה בעצם עדיף יותר - מנחת יישומים, או מפעילת מחשב. אני מיועדת למנחת יישומים, אבלידיד שלי שנמצא בתוך בסמ"ח, אמר לי שיש לו אפשרות להעביר אותי לקורס השני, כי הם סמוכים אחד לשני, וכל מה שאני צריכה זה רק לומר, אבל למען האמת, אני לא יודעת מה עדיף, כי אין לי הרבה מידע על שניהם, חוץ מזה שמנחה כשמו כן הוא עוסק יותר בהנחיה ומתן עזרה טלפונית ומפעילת מחשב עוסקת יותר בתכלס, בחומרה. יש למישהו\מישהי מושג ויכול לעזור לי, עדיף להחזיר לו תשובה כמה שיותר מהר. דבר נוסף הוא: שבועיים לפני הגיוס עברתי בב"ש תחקיר בטחוני. תהליך די ארוך, ועכשיו, לפני הכניסה לחיל קשר, נתנו לי שוב את אותה חוברת ארוכה שבה אפרט על עצמי והסביבה. זה נורא מתסכל. אני באמת חייבת לעשות זאת שוב?

A Pig in a Cage

New member
אולי אני אצליח לעזור לך

ואתחיל מהסוף: כן. צריך לעשות תחקיר עוד פעם, ואין הרבה שאפשר לעשות נגד זה... ובקשר לשאלתך. אני כרגע בקורס בבסמ"ח (תיכנות), ולדעתי עדיף להיות מפעיל מחשב ממנחה יישומים. מפעיל מתעסק הרבה יותר במחשבים (לא בדיוק חומרה, יותר מערכות הפעלה) וזה נראה לי מעניין יותר ממנחת יישומים שפשוט מסבירה ללקוחות (שיכולים להיות מאוד מעצבנים וחסרי כל ידע בסיסי במחשבים) איך להפעיל דברים פשוטים מאוד. מה גם שלמנחת יישומים אין הרבה אופציות אחרי השירות, ונראה לי שלמפעיל יש יותר דברים לעשות, או לפחות כיוון כלשהו. בקיצור, אני ממליץ על מפעילת מחשב, אבל זו רק דעתי ואין לי שום עובדות מוצקות (רק דברים ששמעתי) לבסס עליהן אותה. ואולי אני אראה אותך בעוד כמה שבועות בבסיס (שבועיים, נדמה לי...)

למעלה