תהיה!

תהיה!

מה צריך\יכול לעשות בחור שהעיפו או יותר נכון שיעיפו אותו מהבית כי עזב את הישיבה ?לאיפה ללכת ? (אני שואל את זה בשביל חבר שנמצא באותה סיטואציה)

naty 1

New member
הולכים

לרב השני בישיבה שמחזיק מעצמו "מבין" בפסיכולוגיה ומספרים לו שאתה כבר השלמת עם ההחלטה של הישיבה כלפיך, אבל יש'ך חבר שיש לו בעיות והוא רוצה לחזור לישיבה כי אחרת הוא יתדרדר לתרבות רעה חלילה. (ואף פעם לא מזיקה תוספת איום מרומז כי מי שדחפו לגחזי בשתי ידיים לא רואה זרע של קיימא דור ישרים מבורך אלא בידיו בלבד). 90 אחוז שזה יעבוד אם אתה לא רוצה שזה יעבוד ואתה או חבר ש'ך מעוניינים בהתדרדרות, פשוט עולים על המגלשה ומתדרדרים. אפשר בתוספת השתנה מראש המגלשה ואפשר באופן מושכל יותר שישאיר כמה שפחות צלקות בחיבור הרקמות הרגיש עם אבאמא והחיים הקודמים. אין צורך בהרבה פעולות, כמו שהרב בישיבה אמר (השני, לא הפסיכולוג), ברגע שאין עלייה רוחנית, אוטומטית מתדרדרים במדרון ומגיעים עד לעברי פי פחת, וברגע שמפסיקים עם הסמים של הדת, לאט לאט הקריז נרגע והופכים לאנשים נורמליים פחות או יותר, עם כיפה או בלעדיה. אם מדובר בעזרה אקוטית של מס' ימים בו אין לחבר שלך איפוא להיות, אותת פה על צורך בעזרה, אני מניח שיהיה מי שיוכל לעזור לך כאן או בהל"ל. אפי' אני יכול להלין אצלי בבית למס' ימים, אבל שחבר ש'ך יביא בחשבון שאני הומו חם ורעב לפי מה שמספרים פה...

אבזץ

New member
לנסוע לחו"ל שנה.

לעבוד בבור או פארק... האנגלית והיידיש שלך ישתפרו (אם אתה נזקק לכך), תתרחק מכל הנודניקים ומכל המשפחה הדאגנית. טוס לשם גם במחיר של שהייה אצל משפחה חרדית. לשנה בלבד! צבור קצת כסף סע למדינה אחרת, ליבשת, צא מכדור הארץ - העיקר להיות רחוק מהארץ. לדעתי, מסע שכזה יקנה לך הרבה כלים בהמשך חייך. האפשרות השניה, הפחות מומלצת מהראשונה, היא לחפש עבודה רחוקה ממקום יישוב - מישהו כאן הציע רעיון שכזה עבודה בארומה. בשתי הגלויות יהיה לך מספיק זמן לשבת ולקרוא המון. ללמוד הסטוריה, לשון, מתימטיקה וכו' באופן עצמאי ככל שתוכל ובאופן בלתי מחייב. אההה, ותעשה הרבה חיים מטורפים - זיין כמו שפן. רק אל תבלע חשיש. שנה לאחר מכן, עשה צבא, מכינה קד"א, פתח עסק לממכר בשר חזיר, נהל את מקווה זופניק וכו'. למרות ועל אף הניסיון הנואש להצחיק, אני מתכוון ברצינות לכל מילה. זו הפנטזיה שלי ממרומי שנות צאתי את כתלי הישיבה. בזמנו לא נהגתי כך, למרות שהיתה לי האפשרות הזו. היום אני יודע שטעיתי. כולי תקווה שתצלח דרכך, זו שתבחר בסופו של דבר לילך בה. בהצלחה

מה יעזור לו

מעבר ממקום חרדי אחד למקום חרדי אחר? בגדול אני מסכימה איתך שהוא צריך לעבוד עכשיו קשה כדי לחסוך כסף אבל לא נראה לי שהפתרון של עבודה ומגורים במקום חרדי הוא הפתרון היעיל ביותר.

?

השאלה היא מה הוא רוצה לעשות עם עצמו והחיים שלו? הוא רוצה להיות בישיבה בכלל או לא? הוא רוצה להישאר דתי או לא?

!

הוא מעונין לעזוב את הישיבה ולא איכפת לו להשאר דתי אבל ההורים שלו לא מסכימים לו בשום אופן!

!

כלומר הוא לא רוצה ללמוד בישיבה ולא אכפת לו להיות דתי או לא דתי וההורים לא מוכנים שהוא ילך לעבוד ורוצים שילמד בישיבה ובענין צבא יש לו עוד 8 חדשים עד 18 והוא לא חושב על זה עכשיו!

?

סתם כך גם חילוניים לומדים בכזה גיל אולי הוא צריך לחפש מסגרת יותר קלה (חצי יום וכדו'), בכל אופן ההורים צריכים להשאיר אותו בבית כי זה הילד שלהם מה זאת אומרת אם הוא לא בישיבה אז יזרקו אותו הם הרי ההורים שלו! צריך למצוא מישהו שידבר עם ההורים (מישהו שהם סומכים עליו כמו רב וכדו'), ויסביר להם שלא זורקים בכזה גיל ילד מן הבית ולא משנה מה הוא עושה!!!

ארמוני

New member
סיפור שנזכרתי בו

אדם בא לרופא ואומר לו:"לחבר שלי יש בעיה של אימפוטנציה. מה עושים". אז הרופא אומר לו:"תפתח את הרוכסן ותוציא את החבר החוצה".

אבזץ

New member
נצל"ש - יש לי אינטרנט בעבודה.

הבדיחה נחמדה. נצל"ש: הכינו לי בעבודה התקן אלחוטי משהו משהו. יורי80, מינהל מיהנדס, זה לא מסרטן המשדר הזה? חשבתי שלפחות כמה שעות אוכל ללמוד כמו שצריך... זונות המעסיקים האלה - לא חושבים על העובד. זונות! עכשיו אין סיכוי שאני פורש...

משייט

New member
אבזצי פרשת מהפרישה המתוקשרת

נהדר אל תגיד שלא דואגים לך לרדת מהעץ

חחחחחחחחחחחחח

או הסיפור הידוע שמישהו בא לרב ואומר לו: החבר שלי שלח אותי כי הוא מתבייש. הוא רוצה לחזור בשאלה. אז הרב אומר לו: הוא היה יכול לבוא ולהגיד שהחבר שלו שלח אותו...

למעלה