תהיה

אוֹחַ

New member
../images/Emo13.gifכתבו את זה קודם. ככה זה כשקוראים

כעשר הודעות במקביל.

כתפוח בין עצי היער

הוא בין הבנים אם יבוא הוא לגני יאכל מהפרי כתפוח בין עצי היער הוא בין הבנים אם יבוא הגידו לו: חולת אהבה אני! צר לי להרוס את החגיגה, אבל זו לא תופעה היחודית רק לעברית. המילים "פצצה", "משוגעת עליך", "מתה עליך" וכיו"ב נפוצות גם בפורטוגזית ואני מניחה שבשפות לטינו-אמריקאיות אחרות. Soy loco por ti, America!

ג שם

New member
מתה על השאלה

אולי כשאומרים "מת על" או "מטורף על", השימוש במילה מעולם התוכן ההפוך מצמצם את הצורך למלא את ה"אוהב" בתוכן שמבטא את עוצמת הרגש. זה גם תמיד משאיר את הרגש החיובי- ה"אוהב" ברמת הכאילו. שהרי ברור שאתה לא באמת מתכוון לזה שאתה הולך להיות חולה מרוב שאתה אוהב אלא אם אתה גר בשכון ג'

גנגי

New member
בעיניי יש הבדל חד בין השניים:

כשאני אוהבת מישהו, כלומר - אהבה, על אמת, לעולם לא אומר שאני מתה עליו. אגיד שאני מתה על מישהו רק כזה משהו יותר ידידותי-שמח, אבל לא אהבה במובן העמוק של המילה. לגבי "חולה על" - זה תמיד מזכיר לי יותר מחלקה אונקולוגית מאשר אהבהבים או רגשות, ולכן אני לא משתמשת בו. בעיקרון אני מעדיפה להיות בריאה על מישהו מאשר חולה עליו. לגבי מוות- זה כבר עניין אחר. כמו שאמא שלי היתה אומרת על זה, לו נשאלה - שיראה אותי חולה?! על גופה שלי מתה!

שתמות עלי אמן

מסכימה איתך - גם אני לא משתמשת. בכל אופן, אלה ביטויים של ילדים, לא? כשעוד נבוכים להגיד מה מרגישים באמת... כשמתבגרים זה עובר.

montgomery

New member
ביטויים של ילדים פיזית ו/או מנטלית

בכל מקרה אני מוצא את הביטויים האלה מחליאים בכל שזה מגיע לאוהבים. וגם בין ידידים צריך להיזהר. רק לבנות "מותר" להשתמש בביטוי הזה לדעתי. דמיינו שני גברים אומרים אחד לשני "מת עליך" נו באמת..... אני חובב מחוות קטנות, ומחמאות עדינות. או מה שנקרא חיזור. אגב, שמתם לב שכמעט לא תמצאו את זה? לילדה ממוצעת בת 15 היו מעל 15 חברים!!!!!!! מדהים לא? כן,כן.... אני חלק מזן הולך ונכחד..... חבל......

היה לנו פעם שרשור ../images/Emo141.gif

על ביטויים "בטחוניים" בעברית של ימינו, כמו "הייתה מסיבה - פיצוץ!", או "היא נראית פגז!".

כבר בספר חסידים

הביטוי "לבו [של הבעל] מת אחריה" מופיע בספר חסידים שנכתב במאה ה-13. כפי הנראה זה קאלק מיידיש, שבה קיים הביטוי "ער שטאַרבט נאָך איר".

אטיוד5

Active member
חבר שלי ...

סיפר לבנו שבעלה של השכנה הזקנה מת עליה. ומה רבה היתה תדהמתו ...

למעלה