תהיה #2 - הפתחים שבהר

nzkiwi

New member
תהיה #2 - הפתחים שבהר

נכון יש את הפתחים האלה בהר שמובילים לתוך הבסיס. בפרקים מסויימם יצאו ונכנסו דרכם (בעיקר SG1) כשלא היה ניתן לעבור דרך הכניסה הראשית/מעליות או כשרצו לברוח. עכשיו, איך זה יכול להיות שיש כלה פתחים שמאפשרים גישה חופשית אל תוך הבסיס והחוצה מהבסיס? יש לזה הסבר באחד הפרקים?

דקל ב

New member
יש הסבר

פתחי איוורור חייבים להיות. אם איני טועה המקום הזה לא ניבנה במיוחד SG ולא בתקופתינו הנוכחית כך שהפתחים הללו משמשים (שימשו) לאיוורור. אני מעריך שהפתחים הללו מוגנים ע"י הגנות טובות ומגוונות.

nzkiwi

New member
../images/Emo22.gif../images/Emo35.gif אבל...

סבבה את החלק הראשון לא ידעתי. איזה פרק מוסר את המידע הזה? אולי הפרק שמראים את הניסויים הראשונים בשער? בקשר לחלק השני, גם אני הייתי מאמין שהפתחים הללו מוגנים ע"י הגנות טובות ומגוונות, אבל כבר הראו בכמה פרקים שמי שעבר בהם בעצם התגנב החוצה מהבסיס (אולי היה גם פנימה?)

דקל ב

New member
אני חושב שפרק 01X01

זה הפרק הראשון מן הסתם. רואים שהמבנה של המקום די לא מתאים לתפקוד. אני מעריך שהיה זה מרכז פיקוד ליום שאחרי ההפצצה האטומית בתקופת המלחמה הקרה. מקומות כאלה קיימים בכל רחבי ארה"ב (לשם לקחו את סגן הנשיא צ'ייני ב 9.11).

Chelnak

New member
בסרט דיברו על זה

אם אני זוכרת נכון, אמרו שהמבנה הזה היה פעם סילו של טיל, ועבר הסבה כדי להתאים עצמו ל-SGC.

Chelnak

New member
זכור לי שבפרק "Foothold" קרטר

השתמשה באחד הפתחים כדי לברוח מהבסיס, אחרי שהשתלטו עליו חיזרים.

nzkiwi

New member
זהו בגלל זה אני חשבתי שהוא לא מוגן

זה היה אחד הפרקים שהראה את זה ממש טוב. או שאולי החיזרים דמויי מקק האלה לא ידעו איך לקרוא את ההתראות של מערכת ההגנה של הפתחים (אם קיימת).

Liam The Beast

New member
גאד

אם לא מגישים לאנשים את כל המידע ודוחפים להם אותו בפרצוף הם לא יבינו? למה שיעשו פרק שיסביר על האבטחה של פתחי האוורור או מה שזה לא יהיה שדרכם רואים אנשים יוצאים במספר פרקים? איזה תועלת של עלילה יש בלעשות פרק שכולו מסביר על האבטחה של הבסיס (שנפרצה לא פעם ככה שמי שם זין על זה באמת?)

nzkiwi

New member
מה הבעיה שלך?

אני ישאל מה שאני רוצה, גם אם זה יראה לי או לכל אחד אחר כדבר טיפשי או הכי טיפשי! בשביל זה יש פורום!

kinspirit

New member
כל אחד

והנושאים שמעניינים אותו. הפורום מכבד נושאים אלה, קטנים כגדולים. מה שמעניין אדם אחד, לא בהכרח מעניין את השני. אם אתה לא מוצא את השאלה כמעניינת מספיק לטעמך, או מסיבה כלשהי, חכמה מספיק בשבילך - פשוט אל תענה עליה. אני חושבת ששמירה על יחס נאות לחבר פורום הוא מהבסיסי ביותר. ולא, אני לא מדברת כמנהלת פורום כרגע, אני מדברת כחברה מן השורה שלא הייתה מעוניינת לקבל יחס שכזה, או לראות חבר לפורום מקבל יחס שכזה. kinspirit

ronenbarak

New member
מקלט נגד הפצצות

היה על זה פרק(או משפט...) בכל אופן כשאתה בונה מקלט נגד פצצות אתה לא דואג שאנשים יכנסו פנימה, אלה פצצה שנופלת מעל הבסיס לא תעשה נזק, הכי הגיוני לעשות את הכניסה הראשית במיקום הכי קרוב לבסיס כדי שיהיה קל להעביר דברים, ועוד פתחים נוספים(שדרך אגב חייל אחד יכול לשמור עליהם), בשביל להעביר אנשים וכאלה במקרה של בעיה. ואז גם אם נופלת פצצה על אותו פתח היא לא עושה נזק(או כמעט ולא), כי הבסיס מרוחק מן הפתח והפצצה לא עוברת דרך מנהרות... זהוא פחות או יותר.

למעלה