תהיה שקפצה לה...

lifegirl

New member
תהיה שקפצה לה...

ושוב, במועד הקבוע (כלומר- בכל יום שישי בצהריים, כמה דקות אחרי שאני מתייצבת בצומת), עלתה לה השאלה הקבועה. יכול להיות שדנתן על זה בעבר כאן, ובכל אופן- גם אני דנתי על זה בעבר- אבל זה ממשיך להפריע: איך קורה ש- 70-90% מההערות שמופנות לנשים-מפגינות הן סקסיסטיות? כלומר, כולנו רגילות (ובאמת שלא נפגעות, אבל זה לא יכול שלא לצרום) לספוג שלל כינויים, כמו "זונות של עראפת", "מוצצות לערבים" "לכו שיזיינו אתכן בתחת", "את צריכה זין כזה גדול" וכו´... (וסליחה על הבוטות.. לא אני המצאתי אותן). היום זה צרם במיוחד כאשר אחד הבנים קיבל הערה: "אתה יזיז של עראפת". ואחרי שהפסקנו לצחוק (כי באמת, זה חדשני, ואפילו משעשע)- נזכרתי כמה זה יוצא דופן שבנים סופגים קללות סקסיסטיות. לעומתנו. וגם ההערות הלא-מיניות-לכאורה שאנו מקבלות- הרי מופנות אך ורק לנשים. דברים בסגנון "מה בכלל את מבינה בצבא" (למה, יש בעלות לגברים על ההבנה?)או "אפשר את הטלפון שלך במקום זה" (לאלו שמחלקות פלאיירים...). וכמעט שכחתי, אבל לא, את "ארבע הסמרטוטות" שהדביקו לארבע אמהות, ואת "בכייניות, היסטריות, פחדניות" שהצמידו להן, ומצמידים לכל אישה שמפגינה נגד הכיבוש (ואולי גם למפגינות-ימניות, אבל בזה לא נתקלתי. אולי כי הימנים בצומת רעננה הם רק בנים. לא יודעת). מה דעתכן? (שני שאכלה, ישנה, ובכל זאת לא השתחררה עדיין מ"תסמונת אחרי הצומת")

ולמה גברים נרתעים מהומואים

"מזדיינים בתחת" - כי החדירה יש בה שליטה בנחדר/ת, השולט זכר, הנשלטת נקבה, לנחדר/ת אין זכויות ואין קול ואין חשיבות. אף גבר לא רוצה להיות שם וזו הקללה הגדולה ביותר כנראה שהם יכולים לקלל אחד את השני.

טל קר

New member
זה מראה לדעתי שני דברים

א. שיש ימנים שוביניסטים. ב. שזו הדרך שלהם לנסות להפוך את הדעות שלכן ללא לגיטימיות. הם מנסים בכוח להחזיר אותכן לקופסא שבה הן ידעו כיצד להתמודד איתכן - האוביקט המיני, הכוסית, או הסמרטוטה. אגב, הדרך שאני ראיתי כדי לנסות לחתור תחת לגיטימיות של גברים זה היה בכיוון של ליחס להם מניעים נסתרים אגואיסטים. בסגנון של - "אתה לא סרבן מצפון, זו פשוט הדרך שלך שיהיה לך זמן לזיין ולקחת סמים, יא פחדן".

כחלחל

New member
מה ענין מחט ל.....ת?

מאחר ופורום זה אינו עוסק במדיניות חוץ ובטחון, וכדי להתמקד בנושא הפמיניסטי, הבה נתעלם מנשוא ההפגנה. בימין כמו בשמאל כמו אצל החילוניים כמו אצל החרדים וכו´´ יש שוביניסטים ויש מנבלי פה ויש כאלו שרמת הדיון והויכוח שלהם מתפלגת בין ציון 10 ל אפס. כשאני עמדתי והפגנתי (ולא חשוב הנושא) קראו לעברי "נאצי אוכל בתחת" ו"שמן מזדיין" ו"אשכנזי גזען" (לחברי התימני קראו "שחור מזדיין ומסריח") וכו´.... רוצה לומר: אלו שלא יכולים/מוכנים להתמודד עם הנושא עצמו, תמיד יבחרו סממן חיצוני או אישי ללעוג לו או להעליב באמצעותו. וכמו במקרה שלי שעודף המשקל שקשה להסתירו וגוון העור הבהיר שלי או הכהה של חברי "משכו את האש" כך גם הפגנה המזוהה כהפגנה של נשים ואמהות סביר שהסממן הנשי לא יעדר בתגובות של אותם צעקנים. אנני מסכים ואין בדברי אלו להצדיק קללות שכאלה, הפתרון הוא שכולנו נזדיין עם מי שבא לנו ונמצוץ /נימצץ עם מי שמתחשק לנו ונמשיך לנסות לשכנע בדברים שבאמת חשובים. כחלחל, שיוויוניסט.

lifegirl

New member
ובכל זאת,

אף אחד לא העיר בקשר לאיך שאני (או אחת מאיתנו) נראית. וההפגנה, שלא היתה הפגנת נשים, זכתה לתגובות סקסיסטיות- והגברים מעבר לכביש - לא זכו לתגובות כלל (כלומר- לא זכו לתגובות לא רלוונטיות לשלטים שלהם). אז אין הבדל?

טל קר

New member
ברוך הבא לפורום, ומעירה את תשומת

ליבך להודעה בה עניתי לך שמתחבאת אי שם למטה

למעלה