תהיה שכזו...

mangie

New member
תהיה שכזו...

מחר או מתישהו בשבוע הקרוב אמורה לבקר אצלנו משלחת (של שני אנשים אבל עדיין) מהסוכנות היהודית כדי לסקור את מצבו של מועדון הנוער/מרכז/קן (שנבנה באמצעות תרומה נדיבה מהסוכנות) ואולי נקבל תרומה נוספת כדי לתחזק את המקום. עכשיו, אח שלי עשה פרק משימה בתל אביב ובפרק משימה הם סידרו מקום שיהיה מועדון נוער/ קן של המחנות העולים (נראה לי) - שהנוער יוכל להעביר שם את הזמן במקום להסתובב (זאת לא בדיוק אחת השכונות הטובות בעיר). כשסיפרתי לו על כל הבלאגן הנ"ל הוא התעצבן על החוסר צדק של שמיניות באוויר שהוא עושה כדי לארגן מקום כזה שהוא הכרחי ושלנו יש מקום כזה ונחנו לא שומרים עליו וכו'. אז הקטע הוא- למה הסוכנות היהודית או מפעל הפיס למשל לא מקימים שם מרכז או משהו בסגנון ואצלנו, שזה לא בדיוק פתוח לציבור הרחב, מקימים? באזור עירוני התרומה היא בעצם גדולה יותר שם... אז למה לא? וסתם משהו לא קשור - היום סתם ככה במקרה ובאופן רנדומלי שכזה... גדלתי בשנה...

דורד

New member
אני ממש מבולבל...

אז לא הבנתי כלום ממה שרשמת... ולכן אני לא אתייחס... אבל המון המון המון מזל טוב!!!

Hilaloosh

New member
תענה לי בקצרה...

נראלך שיש איזשהי סתירה פנימית אצל בנאדם שמתייחס להודעה של מישו אחר אבל מתחיל את ההודעה ב.. "אז לא הבנתי כלום ממה שרשמת... ולכן אני לא אתייחס..." לפי דעתי יש כאן איפשהו בעיה... אבל מי אמר שאני צודקת?!

דורד

New member
אני אשתדל לענות בקצרה...

היא התחילה את ההודעה במין שאלה ארוכה כזאת... אבל מהעייפות שנמצאתי בה תוך כדי שקראתי, לא הבנתי מילה... וכתבתי לה מזל טוב... מקווה שזה היה מספיק "בקצרה" ושהבנת...

fate spinner

New member
מזל טוב

ואתה השאלה השנייה תצטרכי נראה לי לשאול את מפעל הפיס או הסוכנות היהודית למרות שהם מקימים גם במקומות מצוקה

spraizler

New member
מזל טוב

ואצלנו מפעל הפיס לא עשה כלום.. זה הכל הקיבוץ.. אז אתם חארות כי גם אני רוצה הרבה כסף.. סתם סתם בעקרון תתחילו לכלכל את עצמכם.. אם אנחנו, ישוב קטן, קיבוץ לשעבר הצלחנו גם בעזרת המועצה גם אתם יכולים. ומפריע לך? צרי קשר עם 2 האנשים ותגידי להם את זה או שתחליטו במסגרת ישובית או הדרכתית על זה. במקום להעביר כסף אליכם שיעבירו אליהם

kedeman

New member
לאוו דווקא באיזור עירוני

אבל הגיוני שיש מקומות שיותר זקוקים לכסף הזה מכם כי להם אין מועדונים בכלל ולמה הם לא מקימים שם? לא יודע... בין השאר בטח גם בגלל יחסי ציבור אבל בטח יש להם עוד שיקולים

אולי את יכולה להעלות את העניין מול

הצוות הדרכה שלך וועדת נוער של המושב (או איזה גוף שלא יהיה שמתעסק בזה) ואולי, אם הם יסכימו, אז ביחד תניעו את כל העניין הזה כדי שהוא יעבור באמת לאיזו עיר. כי באמת יש משהו בדבריך אבל כוח של יותר אנשים יכול לעזור יותר.

mangie

New member
אני לא חושבת שזה ממש יילך...

המד"ב שלי ממש מתרגז כל פעם על איך שבנו את כל הבלאגן ומצפה לזה שיתקנו בכיליון עיניים...הורים אצלנו ביישוב זה אנשים שבטוחים שהכל מגיע לנו ולא לציטוט הם קצת, בעצם מאוד מרוכזים בטובתם וטובת ילדיהם ולא ממש חושבים על מקומות אחרים ונראה שאצלנו יש אנשים עם קשרים בסוכנות שעושים קצת לובי לכל הבלאגן אז זה די יראה אותנו ככפויי טובה . אני יותר חשבתי לדבר עם הגרעין שנכנס לפרק משימה/של"ת שם (דרך אחי כמובן) לשכנע אותם לעשות יחסי ציבור יותר טובים... אני מצטערת אם עשיתי יותר בלאגן בניסוח זה פשוט שאני הרוגה מעייפות
- עשינו כתובות אש (שיצאו ממש יפות וטובות
) ותודה לכולם על הכל
(בייחוד לשחר שמתעלם כשרומזים לו דברים בבצפר אבל אוהבים אותו
בכל מקרה) זו עדיין יממה נהדרת. תודה להוריי שהביאוני עד היום, תודה לאקדמיה ולקהל הנפלא. לילה טוב! מאישידיקמירלה

spraizler

New member
ממתי אני מתעלם?

וחוץ מזה הייתי ממש עסוק בשבועיים האחרונים פחות או יותר אין לי כמעט זמן פנוי, רובו מוקדש לתנועה ולעשיית שיעורים. גם בבית ספר זה ככה בערך.. מצטער מראש

erwr42

New member
נראה לי

שההבדל הוא שבמושב (אבל זה נכון גם במצפה\קיבוץ\יישוב קהילתי) פשוט אין אלטרנטיבה, אם זה לא המועדון, אז אין משהו אחר. כשבעיר אפילו אם אין בשכונה שלי יש בשכונה ליד. למושב שלי מגיע אוטובוס שלוש פעמים ביום. אם לא יהיה מועדון שנראה כמו משהו אז לא יהיה כלום. מצד שני לילדי עובדים זרים בדרום ת"א, לדוגמה, מגיעים הרבה פחות תקציבים מלכל מושב בארץ. מושבים מקבלים תקציבים תמיד מ"התנועה המיישבת" (תנועת המושבים, תק"מ, הקיבוץ הארצי וכו') ואם הם ב"קו עימות" (מעלה יוסף, מרום גליל, חלק ממבואות חרמון, אשכול, חלק מגלבוע, חלק ממנשה ובטח יש עוד כמה) הם מקבלים עוד כסף. ויש עוד כל מיני סעיפים של אזור פיתוח א', ועוד... בנוסף אני חושב שחלק גדול ממה שהסוכנות תורמת זה תרומה שניתנה ע"י תורמים למשהו ספציפי, נגיד גני ילדים במעלה יוסף, או מתנ"ס בערבה... אגב, אח שלך עושה גרעין ב"בינה"?

למעלה