תהיה שיש לי..

פרוכטמן

New member
תהיה שיש לי..

מכיוון שאני לא יודע אם מי אני מדבר כשאני בפורום, כי אנחנו משתמשים בכינויים, אצא מהנחה שרובכם הורים. כמה מכם שולחים את ילדיכם לתנועת הנוער?

shavitzadok

New member
טרם

היא עדיין רק בת שנה... אבל זה לא נראה לי מסוג הדברים ששולחים את הילד אלא יותר משהו שבא ממנו.

אני מסכימה

זה לא אמור לבוא מרצון של ההורים [ואם הם גם רוצים זה נפלא. כי יש כאלה שמתנגדים..] זה אמור להיות משהו מהילד.. שהוא רוצה לבוא ובכל זאת- תהפכו את השאלה ל"לכמה מכם יש ילדים שהולכים לתנועה?" וגיל שנה זה מצויין! נחכה לה בקן ב2015!

פרוכטמן

New member
לא.

אני לא האחראי על הקשר עם הקהילה. המק"ק [מרכז קשרי קהילה] הוא שקד פלגי. אם יש לך הצעות וכדומה, או שסתם תרצי לקבל פרטים - את מוזמנת לשלוח לי מסר. אני באמת שמח שיש התעניינות מצדך. פרוכטמן.

baglemaster

New member
שלום, אני שקד, נעים מאוד

האמת שהצגתי את עצמי בעבר מעל במת פורום זה. אתם מוזמנים לשלוח לי מסרים/ להתקשר אלי. (תשלחו מסר לי ואני אתן לכם את המספר שלי)

dor219

New member
להורים!

הייתי רוצה לדעת באמת מהי דעתכם בנוגע לנוער העובד והלומד? אנחנו כקן מאוד שואפים להרחיב את הפעילות לכל הקהילה וזאת גם אחת מהמטרות שלנו. ואני חושבת שחשוב באמת להעלות את הנושא כדי שכל ההורים יהיו מודעים לתנועה ולמטרות שלה ולמה שאנחנו עושים בעצם והפעילות שחניכים עוברים בקן.. זה פשוט נראה לי קצת חבל שאין מודעות רחבה במושבה, כי אנחנו באמת רוצים להרחיב את מעגל החניכים בקן. אז אשמח לקבל תגובות בעניין.

שימשית1

New member
שלום דור

כאמא לחניכים בקן חסר לי פעולות תוכן, פעולות של תרומה לקהילה. כשאני שואלת את בניי אייך היתה הפעולה התשובה האולטימטיבית היא "בסדר". אין התלהבות ייתרה. גם כשאני מתשאלת לגבי התוכן, ההרגשה הכללית שלי היא שזה די מתמוסס ולא ממצים את העניין. אני לא גדלתי במושבה והייתי חניכה בצופים (בשנים הראשונות) ואח"כ במחנות העולים. אני זוכרת פעולות עם תוכן התיישבותי, חינוכי, דיונים בנושאים מאוד בוערים. בתחושה שלי זה חסר. לדוגמא: בימי השביתה הגדולה לא ראיתי התגייסות רצינית של המדריכים והקומונרים לפעילויות מיוחדות. אני לפחות לא יודעת על פעילויות שהן תרומה לקהילה. רק בימים האחרונים העלו מס' אפשריות: 1. נקיון המושבה 2. "מושבה ירוקה" - להעלות את המודעות הציבורית, לארגן פגישה עם ראש המועצה ולבדוק את עניין המיחזור. 3. נושא החניות. אני בטוחה שלעניין ההדפסות אפשר להרים תרומה, אפילו בהשתתפות המועצה, וחניכים, בזמני פעולות, יצאו לחלוקה בדיוק כמו שהציעו פה.... אני בטוחה שיש נושאים נוספים, רק צריך להשקיע בזה מחשבה ולבחור ברעיון (תרומה לקהילה) כנושא. עלו והצליחו (והגשימו)

baglemaster

New member
כמה תשובות

ראשית, תודה רבה על כל ההצעות. אנחנו בתנועה שמים דגש על התוכן הערכי בפעולות. עם זאת, בדרך כלל, במיוחד בשכבה הצעירה, הוא עובר לא רק באמצעות שיחה ישירה על הנושא, אלא באמצעות פעילויות אחרות. גם באמצעות משחק ניתן להעביר תוכן כלשהו. האמת שאנו שואפים תמיד לתרום לקהילה. כרגע אנו מפעילים מרכז למידה להכנת שיעורי בית בספרייה, כל יום רביעי מארבע עד שש. אנו שמחים על כל הצעה לפעילות קהילתית, ונשמח להיות חלק מרכזי במושבה. שקד

היי, אל תקפח אותנו. החלטנו על מסו"קים..

אנחנו הולכים לעזור במועדונית! כל הקבוצה כבר הסכימה. ופלגי, אתה באמת רואה ילדים בכיתה ד', ה' מסתובבים ברחוב ומנקים זבל? או אוספיק בקבוקים? כי אני לא.. הם בקושי עוזרים לנקות דברים שהם עושים..

פרוכטמן

New member
שימשית1 היקרה,

אני חושב שזה באמת תלוי בני כמה ילדייך, כי זה עושת את כל ההבדל. אני תלמיד בכיתה ט', אני פעיל בשכבה הבוגרת, ומרכז בין היתר את צוות סיפור המסגרת והמשחק בקן. כאדם שנמצא כל יום שלישי ושבת [ולפעמים גם ראשון, רביעי ושישי] מהשעה 3, אני גם יודע פחות או יותר מה עובר כל חניך בפעולה שלו. חניכים בכיתה ד' - עוברים בעיקר פעולות של הנאה, משחקים שדרכם עובר המסר, חניכים בה' - כמו בד', אבל איתם כבר אפשר לנהל שיחות על נושאים כאלה או אחרים. מכיתה ו', יש דיונים מלאים, לעיתים פעולות שלמות שהן רק דיון קבוצתי על סוגיה מסוימת. לגבי התרומה לקהילה, את צודקת במאת האחוזים, ובאמת שאנחנ משתדלים להעביר גם את המסר הזה וביום של ההתרמה לפליטי דרפור הגיעו המון חניכים שהאמינו במטרה, והקבוצות היו ענקיות! כך שמסתבר שגם החניכים רוצים לעשות את זה! לאור ההצעה אני אעלה את זה באספת הבוגרת הבאה, ובאמת שאנסה להכניס את זה לפועל. פרוכטמן.

shlinik

New member
אוה פרוכטמן יקר

תאמין לי שגם בכיתה ו' קשה מאוד להגיע ל'דיונים מלאים', ואין שום פעולה שהיא רק דיון קבוצתי על סוגיה מסוימת.. אם זה היה ככה, היה לנו הרבהה יותר קל להדריך, אבל צריך להיות יצירתיים הרבה יותר. רק לידע הכללי שלך..[:

פרוכטמן

New member
ראי,

חחשוב להזכיר שאמרתי את מה שאמרתי מ\נקודה של פלוג בקן, ולא כמדריך. אני ממליץ לך לדבר עם שקד פלגי או אם מדריכים אחרים בנושא.

shlinik

New member
לשימשית

בתור מדריכה, אני יכולה לומר לך בהחלט שהילדים של היום הם לא קהל קל בכלל, וכשזה מגיע לדיונים על אחת כמה וכמה. אני מדריכה קבוצה בשכבת ו', והאמיני לי שמאוד קשה, על אף גילם ה"בוגר" יחסית, להגיע לדיונים בוערים כמו שציינת. מוצאים דרכים אחרות, יעילות, ומושכות יותר להעביר מסרים ולהתדיין בסוגיות שונות.. אי אפשר לדרוש מחניכים לנהל דיונים פעולה אחר פעולה, גם פעולה שאולי לא עוסקת בנושאים ברומו של עולם מבחינת סדר היום הציבורי, יכולה להיות משמעותית מאוד בשביל החניך ובשביל הדינמיקה הקבוצתית. ודבר אחרון- ההתגייסות שלנו היא יום יומית, באמת, זה לא רק 2 פעולות בשבוע וערב תרבות פעם בחודש.. זה הרבה הרבה מעבר לזה, ואפילו אם זה דברים שלא רואה מי שמסתכל מבחוץ, הם קורים, אפילו אם ברמת החניך הבודד [שיחות אישיות, לדוגמא]. עלה נעלה:]

שימשית1

New member
ותשובתי היא לכל מי שטרח להתייחס ולענות

אני שמחה לראות (לקרוא) שתשובתי פתחה דיון חשוב בינייכם. אני מניחה שיש שכבות שקל איתן יותר ויש כאלה שלא פשוט איתן כלל ועיקר אבל זה לא תירוץ לאי-עשייה או עשייה רדודה, ואיני שופטת בדבריי. יכול להיות שחסרה הדרכה מסודרת למדריכים, יכול להיות שאת השכבות הבוגרות יותר צריכים להדריך מדריכים בוגרים יותר. אולי צריך שיהיה פורום דיונים פתוח לכל מדריכי הקן עם הקומונרים שבו תדונו על בעיות שמתעוררות בקבוצות. זה יכול לפתוח דיון פורה לדרכי פעולה, פעולות מגבשות וכו'. אני לפחות לא הרגשתי את תרומתו של הקן לקהילה, וגם לא ראיתי שילדיי היו שותפים (או אפילו נקראו להשתתף) בפעילות כזו. בכל מקרה תבורכו על פועלכם ותודה שבחרתם להקשיב ולהשיב סוףשבוע חמים ונעים לכל הפורום

shlinik

New member
אני אכן מקווה שאינך שופטת

כי אין, וגם לא בתוך הקושי, עשייה רדודה או אי עשייה כלל. יש הדרכה מסודרת למדריכים, אמנם תמיד יש מה לשפר, אבל יש, בדיוק בסוף השבוע האחרון היינו בסמינר שישבת למדריכים. את שכבות ט'-יב' מדריכים קומונרים, שכבר סיימו בית ספר, ואת חניכי שכבת ח' מדריכים יא'ניקים. מוקדם יותר השנה התרימו החניכים לילדים בסיכון והביאו סכומים מכובדים בהחלט. אני חושבת שלפני שאומרים דברים אפשר אולי לבדוק קצת יותר את העובדות.. אני לא אומרת שאין מקום לשיפור, אבל הדברים שאמרת לא ממש מדוייקים. ובקשר למה שאמרת על זה שילדייך לא מראים התלהבות יתרה מפעילותם בקן- תראי, היום ילדים בדרך כלל מאוד מאוד מתלהבים מהפסטיגל, מלונה פארק ושלל חוויות של הנאה מאוד מאוד ממוקדת ומרוכזת ובעיקר רגעית וחולפת. בקן אנחנו מנסים לתת להם קצת מעבר לזה, כמובן שהכי קל היה לנו לשים טלוויזיה, פופים, פלייסטיישן ושלום על ישראל, אבל השאלה היא מה החניכים באמת היו מקבלים מזה, ואם זה הכי טוב שאנחנו יכולים לתת להם. אני מאמינה שהדברים שאני נותנת לחניכים שלי מתבטאים אצלם במקומות אחרים ובתחומים אחרים בחיים מאשר בתחום ה"כיף" הנורא נורא ספציפי הזה.. ואני גם רואה את זה קורה.

shavitzadok

New member
אז אולי אפשר להעביר מסרים בצורה אחרת

אולי אפשר להעביר לילדים את המסר דרך מה שהם אוהבים. לדוגמא לארגן פסטיגל שהילדים יופיעו וישירו בו. (ומי שלא אוהב להופיע יכול לעזור בהכנת תפאורהת תלבושות וכו') שהנושא שלו יהיה לדוגמא מעורבות חברתית: אני מצטערת שאני לא מתמצאת בשירים עכשווים אבל שירים לדוגמא מהעבר: אני ואתה נשנה את העולם (מראה על רצון למעורבות חברתית) יושב על הגדר (דווקא מראה על חוסר מעורבות) ואפשר להסביר "על הדרך" את ההבדלים בין השירים. או שירים עם מסר חברתי כמו: אהוד בנאי - עבודה שחורה (על גזענות כלפי הקהילה האתיופית) אתי אנקרי - מיליונים (על עוני) שלום חנוך - אל תקרא לי עם (על כפייה דתית) הברירה הטבעית - ילדים זה שמחה (על גזענות כלפי המזרחים) או שירים שהילדים ימציאו בעצמם. אפשר אפילו לארגן להופיע בבית האבות שבמזכרת בתיה (אני בטוחה שהאוכלוסיה שם תעריך את זה מאוד) ואני בטוחה שראש המועצה יסכים לאפשר לכם להופיע באמפי החדש שנבנה.

אני רק רוצה לומר

ואי אפשר לומר שחניכים אף פעם לא נהנים. יש פעולות שכן, ויש שפחות. כי כל חניך אוהב משהו אחר.. פעולות זה לא רק להעביר את המסר. עושים את זה דרך משחק, איזשהו קטע, או כל דבר אחר. ובאמת שהמדריכים מנסים לעשות שההפעולות יהיו כיפיות. ותאמיני לי שהחניכים גם חושבים ככה. אחרת, למה הם היו חוזרים כל פעם?

למעלה