תהיה - מע' המשפט האמריקאית

פעם שלישית גלידה

מה אתם אומרים על זה ? אני חושבת שזה תלוי בפשע ובחומרתו,אבל בסך הכל זה רעיון לא רע.

Nimst

New member
אני חושבת שכבר בפעם השנייה חוטפים

אבל כמובן שזה קשור לדרגת הפשע (A Felony, B Felony וכן הלאה.. מעניין אם זה הולך לפי אותן רמות גם בארץ. הסטודנט למשפטים של הפורום, יודע?). מעולם לא הבנתי את העניין הזה עד הסוף, אני חייבת להודות. מצד אחד עבירות קודמות אינן קבילות במשפט, ומצד שני על עבירה שניה, שלישית וכו' מקבלים עונש חמור יותר. איך זה עובד? אסור להגיד למושבעים שיש לנאשם היסטוריה של פשע, וכך ההחלטה של אשם/זכאי לא מושפעת מעבירות קודמות, ואילו השופט שמחליט על גזר הדין לוקח בחשבון את העבירות הקודמות? זה ההיגיון?

D a n L

New member
הרעיון של פעם שלישית

ואתה בחוץ - הכוונה היא לכך שבעבירה השלישית שאתה מורשע בה אתה מקבל מאסר עולם. שיטה זו קיימת למיטב ידיעתי רק בקליפורניה. צריך לזכור גם שבארה"ב לכל מדינה יש מערכת משפט פלילי משלה (ובנוסף להן יש את המערכת הפדרלית) כאשר הסידרה עוסקת כמובן במערכת המשפט הפלילי של ניו יורק שבה לא קיים העקרון של "פעם שלישית ואתה בחוץ". הדירוג של העבירות A, B וכו' בא באמת להצביע על חומרת העבירה לצורך קביעת העונש, שמושפע כמובן גם מההיסטוריה של הנאשם

Nimst

New member
תודה על המידע

בנוגע ל"פעם שלישית ואתה בחוץ" (איזה שם אמריקאי, אלוהים). התכוונתי לשאול האם הדירוג של עבירות A, B וכו' קיים גם בארץ, ואם כן האם הוא שונה מהדירוג בניו יורק (או ארה"ב..) וכיצד?

nobodyworthy1

New member
אמנם לא קביל במשפט

אבל אם אני זוכר נכון, בדיונים על גזר הדין (העונש) מתחשבים בזה.

Nimst

New member
אני יודעת מה זה "סיכון כפול"

או Double Jeopardy באנגלית. מקס (OpticalIlision) דיבר על סרט בשם "סיכון כפול", ועליו שאלתי..

Aussie Girl

New member
לדעתי כן.

זה בהחלט מעצבן אבל אני חושבת שמאחורי זה יש משהו חשוב. זה בעצם אומר שהמשטרה לא יכולה לפגוע בזכויות האדם ולהעלות על מה שמותר לה לעשות. כמו למשל חיפוש ללא צו. אם זה היה עובר בתור ראייה אז המשטרה הייתה יכולה לעשות חיפושים ללא צו בהרבה מיקרים. זה היה עושה בלבן במערכת. אני אישית, לפחות ממש שראיתי בחוק וסדר מאוד אוהבת את מערכת המשפט שלהם. לדעתי היא מאוד נכונה! לא אומרת שאין פאקים אבל תראו מה קורה בארץ. הלוואי והיו מאמצים פה את החוקים שלהם.

Nimst

New member
יש דברים שלא, ויש דברים שכן

לא הייתי רוצה שיאמצו, למשל, את שיטת המושבעים בארץ..

danielhope

New member
משובעים בארץ זה פתח לריבים

למה אין דתיים? נשים? מזרחים? גברים? ערבים? רוסים? וכו'.... ו... השחיטות בארץ תשתלט על זה, מה גם שזה ייקר את עלות המשפטים בהרבה כסף...

Nimst

New member
תראה, גם בארה"ב

יש אנשים משסעים שונים (פלאשבק לבגרות באזרחות). גם שם יש דתיים, נשים, היספניים, מוסלמים, יהודים, שחורים ושאר המיעוטים. בבחירת המושבעים אמורים איכשהו להתייחס לעניין הזה ולהסתדר איתו בצורה הטובה ביותר.. בקשר לשחיתות, אני מסכימה איתך.

danielhope

New member
אבל שם יש מסורת דמוקרטית הרבה

יותר חזקה.. שם יש יותר כבוד לחוק מעצם היותו חוק שנציגי העם חוקקו.. פה אין שום כבוד מינימלי לחוק אלא רק יראת עונש (זה לא שהאמריקאים כ"כ טהורים.. אבל בכל זאת הדמורקטיה שם מושרשת הרבה יותר טוב..) ולכן שם שיטות כאלו יכולות להיות יציבות... בארץ אם היו מתחילים היו כל שני וחמישי משנים דברים בחוק וכו'..

Nimst

New member
צודק

בנוגע למסורת. שיטת המושבעים לא טובה, לפי דעתי, ובארץ היא תהיה ממש קטסטרופה.

Aussie Girl

New member
לאו דווקא הקטע של שמושבעים

אני אומנם עדיין לא למדתי אזרחות אבל לפי מה שהבנתי אין בארץ את הקטע של לא אשם עד שתוכח האשמה. אני חושבת שזה לא טוב וזה גם מה שמביע שכמעט תמיד הנאשם נמצא אשם (כמו שכבר מישהו הזכיר בשרשור). יש המון דברים שהיה הרבה יותר טוב אם הם היו גם בארץ. עכשיו פתאום לא עולות לי עוד דוגמאות אבל אם אני אזכר אני אוסיף.

Nimst

New member
דווקא העניין של "זכאי עד שהוכחה

אשמתו" כן קיים בארץ.. (אולי לא מיושם, אבל קיים) מה שכן הייתי רוצה להלוות מארה"ב הוא אכיפת חוקים. חוק זה חוק. החוק זוכה לכבוד, ואנשי החוק זוכים לכבוד.

Aussie Girl

New member
לא מיושם! ממש לא!

וכן, בהחלט לא היה מזיק לנו פה להתיחס בכבוד לחוקים!

למעלה