תהיה - וונפלון

מוהר

New member
תהיה - וונפלון ../images/Emo177.gif

אנו משתמשים בוונפלון כדי להכניס חומרים לגוף לאורך זמן. יש מניעה להשתמש בו לצורך הוצאה סדירה? לצורך לקיחת דגימת דם כל חצי שעה: במקום לשים פרפרית ולקבע את היד שלא תזוז, למה לא וונפלון?

orend123

New member
וונפלון

עד כמה שאני יודע לא עושים זאת מפני שוונפלונים "נסתמים", כדי שהם לא ייסתמו צריכים לחבר אותם לסט סליין, הבעיה שכשאת שוטפת וונפלון הוא כבר פסול ללקיחת דמים כי הוריד שטוף ("מהול"), אבל זה בעירבון מוגבל, חכי למישהו שבטוח יודע.

New member
זה נכון.

למרות שלדעתי (ובמקרים מסויים עושים את זה), אפשר גם להוציא דמים לבדיקות מסויימות מוונפלון שטוף אם שואבים כמות מסויימת של דם לפני זה. אבירם

מוהר

New member
ככה גם אני זוכרת

אבל אני לא זוכרת תוך כמה זמן חייבים להתחיל לשטוף אותו

מוהר

New member
עוד תהייה...

גם פרפרית צריך לשטוף, לא? לא הגיוני לי שוונפלון יסתם, אבל הפרפרית לא...

מור

New member
איך אפשר לשטוף פרפרית?

פרפרית היא כלי חד פעמי ללקיחת דמים, המחט קטנה יותר וקלה יותר לשימוש. אך לאחר שסיימת לקיחת הדמים מן הפרפרית את מוציאה אותה ולכן אין צורך בשטיפתה. פעולת שטיפת הוונפלון הינה פעולה למניעת סתימתו בלבד וללא שום צורך אחר, ישנם בתי חולים שההוראה בהם היא לא לשטוף וונפלונים...

מוהר

New member
במקרה של בדיקה הדורשת בדיקות חוזרות

שם ראיתי את האחות שוטפת את הפרפרית. אתמול אחותי היתה עם פרפרית ביד במשך שלוש שעות. ואני מנסה להבין למה לא וונפלון

מור

New member
כנראה ש...

לאחותך אין ורידים טובים. לרוב משתמשים בפרפרית כפיתרון אחרון לאנשים שקשה מאוד למצוא ורידים ופרפרית כן מצליחה...

מוהר

New member
אחותי בת חמש

אבל יש וונפלונים שמיועדים לגיל הזה, וליותר קטנים, כמובן. ובמיוחד בגיל הזה ללכת עם יד מקובעת במשך שלוש שעות זה מוגזם, אני צריכה להבין שיש הסכמה, ואין שום סיבה לא לשים לה וונפלון?

New member
לא מסכים

לשאיבת דם בילדים מעדיפים לשתמש בפרפריות. זה יותר נוח, יותר פשוט, פחות מכאיב פיזית (בעיקר בגלל שהחדרת פרפרית לוקחת פחות זמן), ופחות מאיים פסיכולוגית (מנק' מבט של ילד קטן הפרפרית יותר קטנה ופחות "רפואית"). לדעתי עדיף להשתמש בפרפרית להוצאת דמים חד פעמית, להוצאת דמים לאורך זמן - שיקול של הרופא\אחות. אבירם

amitp

New member
יש לפרפריות חסרון די משמעותי(וארוך)

בהקשר של שאיבת דם מילדים - הצינורית הארוכה שלהן היא "נפח מת" די משמעותי עד שדם מגיע בכלל למבחנה. בתינוקות זה משמעותי. אז נכון שמשתדלים אח"כ לשאוב גם את הדם מהצינורית, אבל זו עדיין בעייה. לגבי ונפלון - אם יש ונפלון בפנים, שטוף עם הפרין ובלי נוזלים אני לא חושב שיש מניעה לקחת ממנו דם.

BenCarmon

New member
לא מדוייק

נהוג להחליף וונפלון כל 3 ימים, גם אם מדובר לצורך מתן נוזלים\תרופות וגם אם מדובר לצורך לקיחת דם. אם מוציאים דם מוונפלון לא "טרי" צריך לזרוק לפח נפח קטן של דם ואחריו לקחת דם לבדיקות. זה הכל.

amitp

New member
זה תלוי

ברגע שנוצרת דלקת מקומית באיזור הוריד מחליפים, או פעם בשלושה ימים, מה שבא קודם.

למעלה