תהיה גבר!

אגרסיה - דעתי האישית:

כשאני מתבוננת וקוראת ואז מתייחסת להתנהגות אגרסיבית, עדיין אינני מתייחסת לאלימות. יש הבדל בין תגובה אלימה להתנהגות תוקפנית. העברת איום בדרך גופנית כלשהי, מסווגת כתוקפנות ועדיין איננה אלימות. אלימות מתרחשת ברגע בו פרט פוגע בגוף או בנכס, על מנת לכפות את רצונו. התגובות התוקפניות אופייניות הרבה יותר אצל זכרים יחסית לנקבות ורובן קשורות לענין מעמדם החברתי. התגובות התוקפניות והאלימות אצל נקבות מתרחשות בתדירות גבוהה כשמתהווה איום על הצאצאים או על הפרטים בחברה. אין קשר בין שיער על החזה לבין תוקפנות. בחייכן, אני מבדילה בין חיות לבני-אדם, אבל הלמידה מתוך התבוננות ותובנות היא מעשירה ומאלפת. ונכון שכל חברה מתעלת את הפרט לכיוון ההתנהגות הרצוי לה. ובקשר להורמונים: הפסקת ייצור הטסטוסטרון אצל הגבר, מובילה לירידה תלולה בחשק המיני שלו, לא באון המיני. כנ"ל הפסקת האסטרוגן אצל האשה = ירידה תלולה בחשק המיני. אולי הביטוי הנכון הוא "היענות מינית". אבל עדיין, אם מתרחש גרוי, קיימת תגובה.

Boojie

New member
הנתונים שהתייחסתי אליהם הם לגבי חשק

יש גברים שיש אצלם ירידה משמעותית בחשק לאחר סירוס. יש גברים שיש אצלם ירידה קטנה. ויש כאלה שבכלל לא. לא דיברתי על האון המיני, רק על החשק. הליבידו (ואני מאמינה שהשתמשתי במילה הזו במפורש). בזה, בני אדם שונים - מאד - מחיות. זו הסיבה, שכפי שציינתי קודם, טיפולי סירוס לאנסים אינם יעילים או יעילים באחוז מאד קטן מהמקרים. לגבי האסטרוגן אצל נשים - מה שמשפיע על החשק המיני אצל נשים אינו האסטרוגן כי אם האנדרוגנים (טסטוסטרון, כן. גם אצלנו). בגיל המעבר (או "גיל הבלות" המחריד), מופיעות בעיות פיזיות, בעיקר (יובש, דלקות ודומיהם), פחות ירידה אמיתית בחשק המיני. למשל - נשים שעוברות כריתת רחם מלאה (כולל שחלות) לא חוות ירידה בחשק המיני (אלא כזו שעשויה להיות קשורה בדכאון שעשוי להתרחש בעקבות הניתוח, פגיעה בדימוי הגוף וכדומה).

אולי במילים אחרות - מוטיבציה.

אין ירידה במוטיבציה לסקס כי זו באה לא מהגירוי או החשק אלא ממניעים אישיים, אישיותיים, חינוכיים, חברתיים, תפיסת האני וכולי וכולי. תוסיפי לזה אישיות אלימה ו/או לא אמפטית שמאפיינת עברייני מין - הרי שהתועלת בסרוס היא כנראה כפי שמציינת בוג´י, שולית ביותר.

ניתאי77

New member
אבל למה?

אין זה נכון שהאגרסיביות היא תגובה "טבעית" (עד כמה שאני לא אוהב את המילה הזאת, כי היא פחות ופחות ברורה לי) - ישנן חברות שדווקא הנשים הן האסרטיביות וגברים הם פחות. אני מסכים שבחברה שלנו לנשים יש יותר נגישות לשיחות רגשיות ועל רגשות (הרווחתן), ושלגברים יש נטייה להיות יותר אגרסיביים, אבל זה לא בגלל טבע - אל תטעו: אנו נמצאים במצב שבו הלחצים הפסיכולוגיים וההקשר החברתי בו הוא נמצא בהחלט יכול להאפיל על הנטייה הגנטית שלו להתנהגות כזאת או אחרת: אי אפשר לפטור את הערכים החברתיים מכובד משקלם. אי אפשר להתעלם מהעובדה שגבר שמרגיש שאם הוא יתחיל לבכות באמצע טלנובלה או יענטז קצת ברחוב, יסתכלו עליו קצת בעין עקומה, ויחשדו בו שהוא, לדוגמא הומוסקסואל (על כל הסטיגמות השליליות שנדבקו לכך-וגם הן כתוצאה מתפיסה חברתית מוטעית של מין, לדוגמא). דרך אגב, חשש כזה לא חייב להיות מבוסס במציאות, מספיק שזה המסר שאדם יקבל מהחברה הסובבת אותו ואמצעי התקשורת, כדי להפעיל עליו לחץ פסיכולוגי רציני. אי לכך הוא חייב להעמיד פני קשוח. דרך אגב, מי מאיתנו הגברים לא חלם מתישהו על להיות איזה מאצ´ו חתיך ולטיני; המטרה בזה היא לא הבחורות שנשיג, אלא להראות שאנחנו מצליחים במשהו, כי אחרת מה טוב בנו. אני מניח שדוגמא (שאולי לא מייצגת את כל המין הנשי, אבל אני מניח שאת חלקו כן) הפוכה יכולה להיות שאישה תרגיש לחץ להיות אמא טובה ולמלא את התפקיד שהחברה מוסרת לה (לא פעם שמעתי את הבדיה שנשים הן הורה יותר טוב, כי זה אינסטינקט שלהן - אתן לא חושבות שזה: א. קצת שחצני ב.קצת מגביל ומשחק לטובת אלה שאומרים שתפקיד הנשים במטבח ועם הילדים?), ושאם היא לא תצליח בכך היא עלולה להרגיש כישלון כאישה (שהרי היותה אמא הוא חלק מזהותה כאישה). אני לא מקבל את ההסברים הביולוגיים, כי אני לא מקבל את זה שגברים הם הורים פחות טובים (בפוטנציה או במעשה), בדיוק כמו שאני לא מקבל שנשים בשלניות והורות טובות יותר ממה שהן נשות עסקים ממולחות או פילוסופיות גדולות.

Boojie

New member
אני חושבת שיש מידה מסוימת של הבדל

בנטיות, מהכיוון הביולוגי-תורשתי - כלומר, אני חושבת שכנראה יש איזשהו דבר שאפשר לקרוא לו "אינסטינקט אימהי" ושכנראה לנשים יש יותר ממנו - אבל קודם כל, מדובר בממוצעים, ולממוצעים תמיד יש סטיות תקן, ושנית - מעל האינסטינקט הטבעי הזה יש הרבה מאד שכבות של דברים אחרים. אינסטינקטים נוגדים, חינוך, חיברות, למידה, אסוציאציות... כל העושר העצום של היות אדם שהרבה פעמים מטביע את האינסטינקטים הבסיסיים והפשוטים. בקיצור, אני מסכימה אתך. גברים הם לא בהכרח אגרסיביים - אני מכירה הרבה שלא. נשים הן לא בהכרח אמהות טובות - גם כאלה, לצערי, אני מכירה. הרבה ממה שאנחנו הוא תוצר של חינוך וחיברות, ולאו דווקא תורשה וביולוגיה. יותר מזה, לדעתי האמירה "גברים הם אגרסיביים" מזיקה לנו הרבה יותר משהיא מועילה. אולי זה נעים להתחמם לאורה של הצדקנות וההשתייכות למין לא אלים כביכול, אבל היא דוחקת את הגברים לנישה מסוימת ולמעשה נותנת להם לגיטימציה להיות אלימים, מה שהם לא בהכרח נוטים לו מטבעם. בעיני זו שטות. הגישה הנכונה, לדעתי, היא: גברים ונשים הם יצורים גמישים. הם יכולים לתפקד במגוון גדול של דרכים, ולכן ראוי לבחון את הדרכים השונות שבהן הם יכולים לתפקד, במקום להגביל אותם לנישה קבועה ומסורתית, שלא בהכרח נבחנה מזה הרבה זמן.

Nagini Potter

New member
תגובה

היי, קוראים לי יעל, ואני חדשה כאן. היי, מה נשמע! טוב, בקיצור - גם אני די פמינסטית, ואני חייבת להגיד שלפמינסטיות יצא שם די רע. פמינסטיות נחשבות לנשים שכל דבר שלא תעשה להן הן יתלוננו שנפגעו זכויות האישה, לא משנה כמה הנושא לא קשור לזכויות האישה. והאמת - אם ממש מחפשים, אפשר למצוא גזענות בכל מקום. בכל מקום. אבל זה תלוי איך מסתכלים על זה. ´תעשה את זה, תהיה גבר!´ אומר ´אל תהיה אישה כי נשים לא שוות לתחת´? אולי. יכול להיות, ואף סביר. אבל, אם אתן ממש רוצות, אפשר להסתכל על זה בתור משפט בעד נשים - ´תעשה את זה, תהיה גבר!´ הוא משפט שנאמר בדרך כלל לאדם שנמצא בדרכו לעשות מעשה ממש ממש ממש מפגר וחסר תועלת לחלוטין, כמו לזרוק את החברה שלו כי היא העזה לצאת מהמטבח או משהו כזה. בסרטים תמיד אומרים את זה למישהו לפני שהוא עושה משהו שאף אחד אחר לא מסכים לעשות כי הם יודעים כמה מפגר יהיה לעשות את זה, ואז כשאותו מישהו אומלל הולך לעשות את אותה משימה מטומטמת (כי הוא גבר!) ולא יכול לשמוע אותם, הם ממלמלים ´איזה טיפש...´ אז אולי כשאומרים ´תהיה גבר´ מתכוונים שהגברים האומללים תמיד חייבים לשמור על האגו שלהם, אפילו אם זה אומר לעשות את טעות חייהם, בעוד שכשאת אישה - את יכולה פשוט להתעלם ולהמשיך הלאה, כשהאגו לא נפגע (כי נשים יותר בוגרות...^^), ואם את אישה את לא חייבת לעשות דברים מטומטמים-עד-מוות? אולי ´תהיה גבר´ אומר שגברים עושים דברים מפגרים ונשים עושות פחות? זה לא סביר במיוחד, כמובן, אבל זו אפשרות - וכל אפשרות צריך לשקול! Nagini Potter

Boojie

New member
אני מעריכה את התפיסה האופטימית שלך

רק שלמרבה הצער זה לא ככה. "תהיה גבר" מתייחס לתכונות כמו אומץ ודומותיה, ואלה האסוציאציות שהיא נושאת עימה. לא טמטום. אחד הדברים שמטרידים אותי ב"תהיה גבר" שאומרים כל הזמן לילדים, זה שלילדה לא אומרים "תהיי אשה". אומרים לה "תהיי ילדה גדולה" או "תהיי ילדה טובה", לפי המקרה.

מסכים ולא מסכים

בקטע של נטיה להתלונן על דברים אני מסכים. דוגמה:אני זוכר שפמיניסטית אחת התלוננה בפורום זה (לפני כמה חודשים שהוא היה עדיין בIOL) על זה שאמא של בן זוגה משבחת אותו על זה שהוא מסכים לחלוקה שוויונית בנושא הילדים כשזה ברור מאליו שהוא צריך לעשות את זה. ההתעלמות מהמצב הקיים הלא שויוני מהווה חוסר רגישות כלפי גברים. אני חושב שהיא בהחלט יכולה להגיד לו שהיא מעריכה את זה שהוא עושה את מה שברור מאליו שהוא היה צריך לעשות אילו היינו בחברה שויונית. בקטע של המשפט תהיה גבר אני לא מסכים. אני לא חושב שהוא נאמר בדרך כלל בהקשר של משימה מטומטמת או לשמור על האגו ואני זוכר אותו מההקשר של תהיה גבר,תתנצל.

ניתאי77

New member
קצת מוזר לעשות דברים רק בשביל האגו

לא סביר. לא סביר ולא מדויק. האגו ממלא איזשהו תפקיד. הגבריות של גבר היא דבר שעומד במבחן החברתי הן של גברים אחרים וגם של גברים (איזה בחורה לא תרצה "גבר" שיהיה לה לבן זוג? כדאי לו מאוד שיהיה לטיני ושנראה טוב, ושיפרנס, אבל בימינו יש עוד קריטריונים: רגישות, שלא יהיה מאויים ע"י נשים מצליחות (שבעצם מתחרות איתו בקריטריון הכמעט יחיד שהוא נמדד בו - הצלחה בעסקים או באיזשהו תחום פרקטי כזה או אחר). אם נשים רוצות להבין מה עומד מאחורי ה"דברים המפגרים", הן צריכות להבין את הערך הרגשי שיש לדברים האלה.

אמיר.

New member
תהיה גבר - תשפיל את עצמך...

זו הקונוטציה היחידה העולה במוחי... תהיה גבר - זה לקוח מפיליטון... ההקשר הוא תמיד קומי.

Boojie

New member
הגששים. קרקר נגד קרקר, כמובן.

ואכן, אחד המשפטים המוצלחים ביותר אי פעם בתחום, שמציג יפה את האבסורד במלוא אונו.

למעלה