תהיה בנוגע להפגנה.

תהיה בנוגע להפגנה.

הנה שאלה שנשאלה אתמול בהפגנה ופתחה דיון ארוך שאשמח אם גם נציגי נוער מרצ ישתתפו בו. והשאלה היא: למה נועדה ההפגנה הזאת? אז טופי. הייתה הפגנה. פגשנו המון אנשים שלא ראינו המון זמן. יצאנו עם תחושה של עשינו משהו, ואמרנו שיש עדיין שמאל בארץ. מה הלאה? מה חוץ מזה? מה ההשפעות האמיתיות של ההפגנה על הלך הרוח הציבורי?

לביא1

New member
תרשה לי לענות לפני שימחקו גם...

תשרשור הזה:/. בכל אופן למרות שאני לא מהשמאל תעמן של הפגנות בכלל היא לחזק את האנשים שמחזיקים באותה דעה ואלה המהססים ולהראות להם שרבים אחרים חושבים כמוהם. בנוסף הבעת מחאה כנגד משהו מסויים, או תמיכה לחלופין. מה גם שזה לחזק אחד את השני.

זה בדיוק מה ששאלתי את עצמי

אז לא הייתי בהפגנה (אני חולה ויש לי בגרות ביום שלישי) אבל זו בדיוק הנקודה שלי לפני שאנחנו ממלאים את הכיכר (יופי לנו) ולא ברור לנו למה (לפחות לי לא ותכף יהו מתנדבים להסביר) רצוי שנשאל את עצמנו מה אנחנו רוצים בכלל? כי מי התכונן למצב שלא נוכל לדבר עם ערפאת ? בטח שלא השמאל..אז במקום לשקוע בחלומות באספמיה בכיכר ולשרטט לנו אוטופיה שאנחנו רוקדים עם ערפאת טנגו (או טראנס איך שתרצו) לא עדיף שנגבש רעיון חלופי הפרדה חד צדדית (מוכר לכם חבריי?) או שתכף יתנפלו עליי בצעקות שאני לא שמאלנית אמיתית *מרכינה ראש ופורצת בבכי* וכבר טענו את זה בפורום -עדי יקרתי. בקיצור לצעוק די לכיבוש בכיכר כל הכבוד אבל אנחנו לא אמורים לספק תשובה לכל אותם אנשים שבאו לכיכר אנחנו צרכים לתת תשובות לאותם אנשים מהציבור מהרחוב הישראלי שמבולבלים מהשמאל והימין שקרסו לחלוטין ואגב גם לגבש אידיו´ כלכלית לא יהרוג אף אחד..אהה..סליחה שכחתי....מרצ פירסמה הודעה נכון..כן..סליחה..איך העלתי ת´נושא הזה בכלל?

אני כמעט מסכימה.

1. ההפגנה הייתה די בעד הפרדה חד צדדית לפי מה שהבנתי (הסלוגן הראשוני היה לצאת מהשטחים לחזור למו"מ, סלוגן ששונה כשמארגני ההפגנה הבינו שהרחוב תומך גם ביציאה חד צדדית מרצועת עזה לדוגמא.). 2. בקשר לכל השאר אני מסכימה לחלוטין. באתי בכל זאת כי אני מבינה למה כן ללכת, ועובדה שהאנשים ששאלו את זה באו בסוף. אבל מה היו מטרות ההפגנה? הדעות שלנו לא מספיק מגובשות, וגם אם הם היו, הפעולות של הנוער כיום לא מאתגרות אף אחד ולא ישנו את דעת הקהל בישראל. זה פשוט לשכנע את המשוכנעים.

יש לכם טעות

למה נראה לכם שהימין קרס? הימין לא קרס אלא רק התחזק תודות לכם הבחירות הקרובות שאני מקווה שיבואו כבר יוכיחו את זה

לביא1

New member
אבל מישהו העיר לפניו...

על כך שהימין קרס(?!) והוא בא להעמיד אותכם על תיקונכם הימין לא קרס ממתי הימין קרס?,רק אתם קרסתם אל תנסו לגרור גם אותנו לבור שנפלתם לתוכו.

אפרת*

New member
דעות מגובשת או לא?

כאשר רוצים לארגן הפגנת ענק שתמשוך אליה קהל גדול ככל האפשר, ושרבים יוכלו להזדהות עם המסרים בה, קשה לדבר על דברים ספציפיים מדי, ומכאן מגיע הרושם של ´דעות לא מספיק מגובשות´. מין הסתם, גם בתוך השמאל יש חילוקי דעות רבים לגבי הפתרון, לצאת מהשטחים-יופי, לסיים את הכיבוש- יופי... השאלה היא איך זה מתבצע בפועל... אם היו מדברים על ה´איך זה מתבצע בפועל´ היו מגיעים רק עשירית ממי שהגיעו, אך מכיוון שמטרת ההפגנה היתה לפנות לכמה שיותר [גם מהמרכז] היה צריך לדבר באופן כללי [אולי תאורטי?] אולי זה שטחי אבל לפי הבנתי זו היתה הסיבה...

tali_le

New member
תגובה...

מטרת ההפגנה ובכלל פעילות השמאל בנושא היציאה מהשטחים היא יצירת מומנטום תקשורתי ואנושי שיבהיר לפוליטיקאים את דעתנו שיבהיר לפוליטיקרים שהם דורש מהם לצאת מהשטחים ושזה הדבר שהם צריכים לעשות כדי להיבחר בפעם הבאה (כי על זה נופל דבר בסופו של דבר) ואז יקום האיש האמיץ (כמו ברק ב- 99) שיגיד: אם אני אבחר אני תוך שנה יוצא מהשטחים - ונצא מהשטחים מי ייתן וזה יהיה בקרוב טלי הכיבוש הזה הורג, רוצים לחיות בשלום! אין פתרון צבאי! (טלי מוכיחה שגם היא יכולה לסיים הודעות בססמאות, אולי נתחיל טרנד)

לביא1

New member
חחחח למה לא...

בסופו של דבר ססמאות הן מכילות בתוכן אדאולוגיה שלמה זה לא שאני צריך לרשום את זה כל פעם מחדש זה פשוט חתימה:)

אהממ ..

שוב יציאה מהשטחים זה משהו גדול..זה מכיל בתוכו הרבה דברים אחרים אנחנו לא רצכים להוכיח לפוליטיקאים כלום אנחנו צרכים לתת תשובות לציבור-לרחוב הישראלי שלא מבין מה השמאל רוצה..לצאת המשטחים..סבבה..אבל איך הרי יש כ"כ הרבה דרכים ואופציות ואנחנו לא מספקים את התשובות האלו וכאן אנחנו טועים כי למלא את הכיכר ולהריע ליוסי שריד ושות´ בזה אנחנו גיבורים אנחנו עושים את זה מצויין אבל לתת עמנה לשאלות הציבור שיוצא מבולבל מהמצב הבטחוני/מדיני אחרי שהימין והשמאל קרסו את זה אנחנו לא עושים..וחבל..כי למעשה לא עשינו דבר

ובכן ..

הבה לא נשלה עצמנו, בייחוד לאור ההכרעה במרכז הליכוד אתמול (שרק נתנה תוקף לרחשי הציבור) : מדינת ישראל לא תצא מהשטחים בזמן הקרוב. להגיד "בזמן הקרוב", זו הכרזה אופטימית. לא חשבתי לרגע, ש-100,000 איש בכיכר, יוציאו את צה"ל מהשטחים. מצד שני, ראיתי חשיבות עליונה בקיום ההפגנה הזאת, מהסיבות הנ"ל: מדינת ישראל, רואה בקבוצת האזרחים המכונים "תומכי השמאל", כקומץ של סהרורים, אחרוני המתפכחים (או כאלו שלעולם לא יתפכחו). הקונצנזוס השמאלני, על פי דעת הקהל, כולו נטה ימינה, ומי שעדיין מגדיר את עצמו כתומך שמאל, הוא אותו רדיקלי, יפה נפש, שצועק סיסמאות בגנות צה"ל. זוהי ההגדרה התקשורתית, ציבורית. אני חושבת שהעובדה שהגיע מספר כה גדול של אנשים, בכיכר רבין, הצליחה להפריח ואילו במעט את השמועות של התפוגגותו של השמאל .. כמו כן, בהתקשר לנק´ האחרונה, יש איזו תמימות דעים בציבור, שחוץ מאותו קומץ של רדיקלים, התמיכה במבצע חומת מגן הינה גורפת ויש גיבוי חזק מהציבור. אז לא. גם אם לא נצא מהשטחים מחר, יהיה קל יותר לסיים את הכיבוש אם לא יסתכלו עלינו כעל מיעוט של רדיקלים סהרורים אלא כאל מיעוט גדול ושפוי.

smile2life

New member
בצורה כללית מאוד../images/Emo26.gif../images/Emo36.gif

בכללי זו לא הייתה "הפגנה" אלא "עצרת", אלא תשאל אותי מה ההבדל כי אני לא אדע לענות. המטרה הישירה, המוצהרת והרישמית הייתה להראות שישנה אופוזיציה לממשלת שרון וישראלים שפויים ולשנות. כן ליצור שינוי במדיניות הממשלה הזו. אני אפרט: כאשר מגיעים כמה עשרות אלפי אנשים הם מייצגים כמה מאות אלפי אנשים ומכך לא ניתן להתעלם: על כל אחד ואחת שהיה או הייתה בכיכר היו עוד עשרה שא הגיעו וזה אומר הכל. כך ניצחנו במאבק על הטווח בסברה ושתילה , כך הוצאנו את שמיר לועידת מדריד וכך הפגנו בכיכר נגד אלימות ב95. המטרה המישנית והלא מוצהרת היא, כפי שלביא ציין, היא זריקת עידוד, ניעור תומכים וגיוס פעילים מקרב הציבור.

ישראלים שפויים?!!!

אתה קורא לרוב העם לא שפויים? שמת לב שמשהו מוזר פה? חבל ומעניין שזאת לא הסתה

אפרת*

New member
יש לזה מספר תשובות...

1. לחץ על השלטון- אומנם איני מאמינה שזה ישנה הרבה באופן מעשי, מבחינת החלטות הממשלה, אבל כבר הוכח בעבר וזה ידוע שלחץ ציבורי [גם ואולי במיוחד מה´צד השני´] כן משנה ומשפיע. מלבד זאת, היה חשוב להראות לממשלה [!] שהם צריכים להתחיל לשים לב אלינו כי יש לנו עדיין השפעה. 2. ציבור- אולי הדבר החשוב ביותר [שנעשה גם בצורה הברורה ביותר] היה להראות לציבור שעדיין יש שמאל ישראלי, להציג לעם אלטרנטיבה ולומר להם שיש גם פתרונות אחרים מאשר המלחמה. חוץ מזה, כיום אפשר לומר שכל מי שבין מרצ לליכוד [בערך] די איבד את עצמו, הוא מבולבל מסיבות הגיוניות.. אם בממשלה כל הזמן אומרים לו שזה הפתרון היחיד והוא רואה שבאמת כולם מסכימים עם זה הוא יתחיל להאמין לכך, אבל ברגע שהוא רואה שיש עוד רבים שתומכים בפתרון אחר הוא יכול להיות מושפע לכיוון השני [טוב בלבלתי לגמרי, מקווה שזה מובן]... 3. ´תמיכה עצמית´- לפי שיחות עם אנשים יש הרבה בשמאל שהרגישו מאוד לבד ופוחדים ממה שקורה בארץ הזאת [החרמות, אלימות, גזענות ובמילים פשוטות- גסיסת הדמוקרטיה] וכעת הם ראו שיש תקווה. למרות שזה נשמע די טיפשי יש לזה משמעות מעשית... בעיקרון, אני חושבת שאם זה יסתיים בהפגנה אחת מוצלחת, זה באמת לא ישנה כלום ויהיה לכולם מאוד קל ונוח לשכוח שהיא היתה, אך אם נמשיך בהפגנות קטנות [כפי שהיו בשבועות האחרונים במוצ"שים], בצמתים, הסברה וכו´.. ובעוד כ3 חודשים עוד הפגנת ענק [לפי מה שהבנתי מתוכננת כזאת] נוכל להביא לשינוי גדול.. אבל זה תלוי ברמת המאמץ שלנו...

הבהרה

אני מקבלת את רוב מה שנאמר בהודעה זו ובתגובות האחרות שנכתבו כאן, אבל לא כדאי שנוער מרצ תתמקד בגיבוש הדעות החברתיות, כלכליות ומדיניות שלה, ולצאת במסרים מגובשים יותר שבאמת יגרמו לאנשים לחשוב, ויבהירו את המסרים שלנו בצורה יותר עמוקה מ"לצאת מהשטחים, למען ישראל"? נראה שנוער מרצ מתמקדת יותר מדי בלהצהיר על קיומה ופחות מדי בלאתגר אנשים. ערעור על תפישות עולם של אנשים יחדדו את המסרים שלנו וייצרו יותר מצטרפים פוטנציאלים, מאשר כל הפגנה שאנחנו יכולים לעשות.

lok

New member
המממ..

אני לא חושב שאת צודקת יש כל כך הרבה סיבות שונות שגורמות לאנשים לרצות לצאת מהשטחים ואנחנו מנסים לשכנע את כולם שזה יועיל בסופו של דבר, כל אחד מהסיבות שמתאימות לו. החל מאבא שלא רוצה שהילד שלו ישרת בשטחים ויסכן את עצמו, דרך הסבר על בעיית המוסריות שזה דורם בחברה הישראלית ועד טיעוני המוסר כלפי הפלשתינאים... לצאת מהשטחים, למען ישראל - זו סיסמה שפונה למכנה המשותף הרחב ביותר של אנשים שהם בעד יציאה מהשטחים ומפה גם מגיעה היעילות שלה הרי רוב האנשים בכלל לא יקשיבו לנו אם נסביר להם שאנחנו חייבים להיות מוסריים ולתת לפלשתינאים מדינה, מה זה יעזור?? המטרה העיקרית שלנו כרגע היא להוביל ליציאת שראל משהשטחים וזו הדרך הטובה ביותר להגיע אליה Lok

אפרת*

New member
השאלה היא מה המטרה?

כאשר המטרה היא למשוך כמה שיותר אנשים ולהראות שיש ציבור רחב שתומך בדרך מסוימת אז אין ברירה אלא לדבר באופן כללי, כי אחרת יהיו שיסתיגו מהמסר ולא יביעו תמיכה. אני חושבת שבלי שום קשר נוער מרצ [והשמאל בכלליותו] צריך להציג פתרונות מעשיים [כלומר להביא תוכנית כיצד היציאה מהשטחים תתבצע במציאות?], אבל כשמנסים למשוך קהל רב אי אפשר לדבר במושגים ספציפיים, אלא רק באופן כללי...

למעלה