תהיה בגלריה

נפ11

Active member
9זן: אם התשובה היא דביבונים, הכוונה היא כנראה ל-ד(ו)בי בונים, וזה לא נכון מבחינת השפה.
אמנם ד(ו)ב הוא טורף, אבל אי אפשר להגדיר טורפי ע"י ד(ו)בי. זו שגיאה מעצבנת.

יוסי7ק

Active member

9זן: אם התשובה היא דביבונים, הכוונה היא כנראה ל-ד(ו)בי בונים, וזה לא נכון מבחינת השפה.
אמנם ד(ו)ב הוא טורף, אבל אי אפשר להגדיר טורפי ע"י ד(ו)בי. זו שגיאה מעצבנת.

לימדתי כל היום ורק התחלתי
מה דעתך על ז'בו ( ז'אבו ) + בונים?​

יוסי7ק

Active member
ואגב אני מאוד אוהב את ירון ואורי אבל לגבי ליברית לא הייתי מגדיר כך...​

gadisam

Active member
אין בעיה במשמעות המשנית להגדיר את ד(ו)בי ע"י טורפי

נפ11

Active member
בסדרת הטורפים יש אלפי בעלי חיים, ולכן לא ברור לי מדוע שכשאומרים טורף אפשר להבין שזה דוקא דב ולא חיה אחרת.

lyair2

Member
מנסה לעשות סדר.
ראשית, בוודאי שאפשר להגדיר סוג מסוים של טורף (דוב במקרה זה) שמופיע בפתרון, על ידי שימוש במילה "טורף" בהגדרה. הקטגוריה הגבוהה מגדירה את הפרטי הנמוך יותר בהיררכיה. זמר בהגדרה - שלמה ארצי בפתרון (למרות שיש אלפי זמרים). הפוך זה לא עובד. אי אפשר לכתוב טורף בפתרון ולהגדירו באמצעות "דוב". עם זאת יש שיכתבו "דוב, אולי", וזה בסדר.
לא פתרתי את התשבץ אבל דביבונים נראה לי בסדר. דבי (סמיכות - דובים של = טורפי - טורפים של) הבונים - בעלי חיים - הדביבונים (ראקונים) טורפים.
אם התשובה אכן זבובונים אז אני לא מבין אותה. חסר לי טורפי. זבו אינו טורף והוא גם אינו בריבוי ובסמיכות. וגם לא הבנתי את האפוסטרוף (ז'בו)

נפ11

Active member
אפשר להגדיר "זמר" כשהתשובה היא שלמה ארצי, אבל הרמז לתשובה, מה שנקרא ה"תרתי", צריך להיות נכון, וזה לא המקרה כאן.

lyair2

Member
אם אני מבין אותך נכון אפשר להגדיר דוב כטורף, אבל לא דובי- (סמיכות רבים, DUBEY) כטורפי- (TORFEY)?

נפ11

Active member
לדעתי ברור שאי אפשר. זה בניגוד להגיון ולכללי השפה.

lyair2

Member
הבנתי מה אתה אומר. כלומר אי אפשר להגדיר "צפור שיר" (סמיכות שבה הציפור היא נסמך) בהגדרה "עוף רון" או עוף זמר" (ZEMER)?

נפ11

Active member
זה לא מה שאמרתי. טורף לא מגדיר דב. טורף יכול להית אחד מאלפי בעלי חיים. לכן טורפי לא יכול להגדיר דובי. טורפי יכול למשל להגדיר אוכלי, או בולעי. כמו שאמרתי קודם, המילה טורפי היא חלק מה"תרתי" ולא מהתשובה, והתרתי חייב להיות מדויק.

lyair2

Member
להבנתי, העובדה שיש אלפי טורפים היא הסיבה לכך שדוב לא יכול להגדיר טורף, כי טורף אינו בהכרח דוב, אבל טורף כן יכול להגדיר דוב, כי דוב הוא בהכרח טורף.
אבל נראה לי שאנחנו מדברים על דברים שונים, אז אולי מישהו אחר שיצלול לפלונטר הזה יוכל להאיר את עינינו...

יוסי7ק

Active member
להבנתי, העובדה שיש אלפי טורפים היא הסיבה לכך שדוב לא יכול להגדיר טורף, כי טורף אינו בהכרח דוב, אבל טורף כן יכול להגדיר דוב, כי דוב הוא בהכרח טורף.
אבל נראה לי שאנחנו מדברים על דברים שונים, אז אולי מישהו אחר שיצלול לפלונטר הזה יוכל להאיר את עינינו...
שחקן אינו בהכרח איבגי ועדיין שחקן מגדיר איבגי

lyair2

Member
שזה מה שאמרתי.
שחקן = טורף
איבגי =דוב

אם כי יש שיאמרו שאיבגי טורף אבל זה כבר דיון אחר

gadisam

Active member
מה לא מובן? טורף יכול להגדיר דוב כשם שפרח יכול להגדיר כלנית וכשם ששחקן יכול להגדיר את איבגי וכשם שספר יכול להגדיר את "הלב".
ההפך - לא, אא"כ רושמים "למשל". דוב לא יכול להגדיר טורף, אא"כ רושמים "דוב, למשל".

כל זה בלי קשר ל-דוּבֵּי/טורפֵי, שלדעתי זה בסדר כי כאמור זה בהגדרה המשנית, לא הראשית.

למעלה