תהומות האבדון

תהומות האבדון

אני חושב עכשיו על... ניו אורלינס שבמדינת לואיזיאנה. תושבים מוכי הוריקן. מדברים על כעשרת אלפים ניספים ועוד עשרות, עשרות, עשרות אלפים חסרי בית. ומה קורה שם עכשיו? האלימות משתוללת: מעשי רצח, אונס וביזה שלא ידענו כדוגמתה במדינה הדמוקרטית הגדולה בעולם, כיאוס אמיתי ואובדן מוחלט של שליטה שנגרם כתוצאה מריב מטופש על סמכויות ויותר מזה מחוסר אכפתיות. הר הגעש החברתי שהיה חבוי במשך שנים על שנים מתפרץ, פתאום אנו שומעים על מתחים בין גזעים, על עניים ועשירים ועל כך שאולי ייצר האדם באמת רע מנעוריו. ואני שואל את עצמי, אם חס וחלילה גם לנו יקרה אסון טבע בסדר גודל כזה, האם גם אנחנו נשקע לתהומות האבדון של אלימות בלתי נשלטת, או שכאן כולנו נתאחד כמו בשעת מלחמה על משקל "כל ישראל ערבים זה לזה"? רק שלא נעמוד בנסיון.

שילה1

New member
בדיוק על נושא זה שוחחתי אמש עם כמה

חברים קרובים. אז ככה:הייתי רוצה להאמין כי בישראל עזרה חיונית תגיע במהירות,ביעילות,ובמקצועיות,והרי ישראל עזרה למדינות אחרות מיידית. ואישית מאמינה שבעם שלנו יש משהו שמאחד ומגבש בשעת צרות,לא עלינו,שרבות מהן חווינו וחווים יום יום. ואני אתך,מתפלאת על המדינה הגדולה,החזקה,הדמוקרטית,בעלת המשאבים הבתלי נדלים,שזלזלה באזרחים חסרי ישע. ושלא נעמוד בנסיון,אמן!

למעלה