תדרים - משהו שלא ברור לי

TrophySoft

New member
תדרים - משהו שלא ברור לי

גם פלאפון וגם סלקום פועלות בדור 3 בתדרים 2100 ו-850. למיטב ידיעתי שתי החברות השלימו את הפריסה של תדר 2100.

מדוע כולם אומרים אם כך שמכשיר שאין לו תדר 850 בדור 3 לא יעבוד טוב בפלאפון, ולא אומרים את זה על סלקום?

נכון שבסלקום יש גם דור 2 ובפלאפון לא, מה שמאפשר נסיגה לדור 2 במקרה של קשיי קליטה בדור 3, אבל למה חשוב שלמכשיר יהיה 850 בדור 3? התדרים הזהים לפלאפון ולסלקום משמעותם שהעבודה בדור 3 אמורה להיות זהה בפלאפון ובסלקום בכל המכשירים, ונסיגה לדור 2 לא מחייבת שלמכשיר יהיה 850 בדור 3.

לגיטימי לומר שסלקום היא רשת טובה יותר משום שיש בה סיכוי לקליטה טובה יותר בגלל האפשרות לדור 2, אבל זה אפשרי גם במכשירים עם 900 במקום 850, לא ככה? וכל עוד מדובר בדור 3 כל המכשירים אמורים להתנהג אותו דבר בפלאפון ובסלקום, לא ככה? אז למה יש מכשירים שטובים לכאורה לסלקום אבל לא לפלאפון?

ברור לי שטעיתי, אבל איפה?

eladts

New member
התדרים זהים

הכיסוי בתדרים, לא. סלקום הקימה את הדורהשלישי שלה קודם בתדר 2100 ואח"כ הוסיפה את תדר 850 לחיזוק. בפלאפון זה הפוך - קודם הוקמה הרשת בתדר 850 ואח"כ הוסף 2100 לחיזוק. בנוסף, כפי שציינת לסלקום יש גם רשת דור שני שאפשר לעבור אליה אם לא משיגים קליטה בדורהשלישי. לכן תדר 850 בדורהשלישי בסלקום טוב שיהיה אבל לא הכרחי, בעוד שבפלאפון זה הרבה יותר קריטי.

TrophySoft

New member
כן אבל...

לפי מה שנרשם במקומות רבים באינטרנט, שתי החברות השלימו את הפריסה של תדרי 850 ו-2100. הסדר של הקמת הרשת לא רלוונטי היום ושתי החברות אמורות לתת כיסוי דומה בדור 3. לכן אני לא מבין למה אתה אומר ש"בפלאפון זה הרבה יותר קריטי". אפשר בהחלט לומר שרשת פלאפון עדיפה כי היא נותנת כיסוי גם בדור 2, אבל זה נכון לגבי כל מכשירי דור 3 בלי יוצא מן הכלל - גם מכשירים שיש להם 850 וגם מכשירים שלא: הכיסוי אמור להיות דומה בשתי החברות בכל המקרים. כאשר מדברים על מכשירים ספציפיים ולא על הרשת בכללה, אי אפשר לדעתי לומר היום שיש מכשיר טוב יותר עבור פלאפון ומכשיר טוב יותר עבור סלקום (מה שהיה אפשר לומר בעבר לפני השלמת הכיסוי). שוב, ייתכן שאני טועה.

wil

New member
אני אנסה להסביר

אם יש לך מכשיר שיש לו את תדר 2100 UMTS אבל לא את 850 (רוב מכשירי דור3 הפופולריים למעט גלקסי2 ואייפונים):

בפלאפון, באיזורים ללא קליטה של 2100 אתה נשאר בלי קליטה. נקודה.
בסלקום, באיזורים ללא קליטה של 2100 יש סיכוי לא רע שתהיה קליטה של רשת דור2 של סלקום ואתה נשאר זמין.

יותר מובן?

TrophySoft

New member
לא, ממש לא יותר מובן

אין קשר בין התדרים של דור 3 לתדרים של דור 2.

מכשיר שיש לו תדר 850 בדור 3 - יש יותר סיכוי שיישאר בדור 3 גם ברשת פלאפון וגם ברשת סלקום, כי בשתיהן יש כיסוי דומה ל-850 והחדירה של 850 למבנים טובה יותר מאשר של 2100.

מכשיר שיש לו רק תדר 2100 ואין לו תדר 850 בדור 3- יש סיכוי דומה שלא יוכל לעבוד בדור 3 גם ברשת פלאפון וגם ברשת סלקום, כי לשתיהן יש כיסוי דומה ל-2100.

שני סוגי המכשירים יוכלו לעבור בדיוק באותה מידה לדור 2 ברשת סלקום אבל לא ברשת פלאפון.

מה אם כך ההבדל בין מכשיר שיש לו 850 בדור 3 למכשיר שאין לו? מדוע מכשיר שאין לו 850 בדור 3 (ואני מדגיש - בדור 3!) טוב יותר ברשת סלקום מאשר בפלאפון?

למה החלטת שסלקום ופלאפון עם אותה פריסה

ב2 התדרים הנ"ל?
לדעתי אתה טועה, בסלקום יש יותר סיכוי שה2100 פרוס טוב יותר, ואילו בפלאפון ה850 פרוס טוב יותר, כי הכיוון של שתי החברות הייתה הפוכה בתדרים, לפלאפון יש השקעה גדולה יותר על 850 ולסלקום הפוך.
הראה לנו מידע שהוא לא מה שרשמתי.

TrophySoft

New member
לא החלטתי, אני רק מצטט

לפי מה שקראתי בכמה מקומות, פלאפון השלימה סופית את הפריסה שלה ל-2100. נכון ש"השלימה את הפריסה" יכול להתפרש גם כ"היתה לנו כוונה להקים 2000 אנטנות של 850 ועוד 4 אנטנות של 2100 והקמנו את כל ה-4", אבל אני יוצא מהנחה שהכוונה לפריסה מלאה המכסה את כל המדינה.

האתר שבו מצאתי את האינדיקציה הכי טובה שהפריסה אכן הושלמה - לא עולה כרגע (גם לא Cache שלו), אז מה שאני יכול לתת זה רק את צילום המסך המצורף מחיפוש בגוגל.

הקישור הזה הוא ממרס 2010 (לפני שנתיים ורבע) ורשום בו שפריסת 2100 חלקית אבל אמורה להסתיים עד סוף השנה (כלומר עד לפני שנה וחצי). לא סביר בעיניי שפלאפון מאחרת שנה וחצי בסיום הפריסה.

אם יש לך מידע הפוך המוכיח שפריסת 2100 בפלאפון עדיין לא הושלמה, אז כמובן שכל מה ששאלתי - לא תופס.

אני מעדיף לסמוך על משתמשים ולא על הצהרות

עד היום גיליתי שהצהרות אין בהם שום דבר חוץ מהצהרה,
בפועל משתמשים שתלוננים על חוסר קליטה במכשירים שאין בהם 850, זה מספיק לי ואני לא צריך יותר מזה.

amithi1

New member
מעולם לא הייתה לפלאפון לפרוס 2100 בכל המדינה

התדר העיקרי שלהם הוא 850, 2100 הוא תדר משני שלהם. אני בספק אם הם פרסו יותר מ50-60% מהמדינה בתדר זה. הם סיימו לפרוס את מה שתוכנן לגבי ה2100. ההנחה שלך שהם פורסים את זה ב100% מהמדינה היא שגויה.

TrophySoft

New member
אפשר הוכחה? תודה

כי בדו"חות של בזק למשל נרשם במפורש שפלאפון עובדת בשני התדרים בלי שום הסתייגות, ואם יש הסתייגות - זו דווקא אזהרה שתדר 850 הוא בעייתי בגלל ריבוי פעילות בתדר הזה.

אני לא אומר שאני צודק, אני רק מבקש הוכחה שאני טועה. הוכחה שהתדר העיקרי שלהם הוא 850, הוכחה שלא היתה להם כוונה לפרוס 2100 בכל המדינה, הוכחה שפרסו רק 50-60% מהמדינה. כל עוד לא אקבל הוכחה כזו, מבחינתי 100% זה פירוש לגיטימי יותר ל"השלמנו את הפריסה" מאשר 60%.

amithi1

New member
אתה מוזמן להבין מה שאתה רוצה

אופי פריסה של רשת סלולרית אינה נתון שהחברות הסלולריות מפרסמות בפומבי כך שכדי למצוא לך הוכחה צריך שמישהו יוציא מידע פנימי משם - לצערי אין את הקשרים הנדרשים לשם כך.

TrophySoft

New member
אז על סמך מה מעזים לומר שהכיסוי לא מלא?

אם מה שאתה אומר נכון - למה הטענה "הכיסוי של פלאפון ב-2100 לא הושלם" (שלא מצאתי לה שום הוכחה, אלא אם מדברים על לפני שנתיים) - לגיטימי יותר מהטענה "הכיסוי הושלם" (שיש לה סימוכין ברשת)?

מישהו העלה כאן השערה שיש מכשירים, כל עוד נמצאים בדור 3 ולא יורדים לדור 2, שבהם הקליטה בסלקום טובה יותר מאשר בפלאפון - בלי שום הוכחה! - וההשערה הזו הולכת ותופסת תאוצה, ואני רוצה לדעת למה ועל סמך מה.

שוב אתה חוזר לסורך, אנא הפסך להתעמר בגולשים

אתה לא סמכות פה להגיד למישהו שהוא לא צודק, אין לך מידע פנימי באף חברה, כאשר אומרים לך שאין קליטה אין קליטה!
אני אתחיל למחוק הודעות כאלו שמעליבות גולשים.

amithi1

New member
הכיסוי של 2100 הושלם ע"י פלאפון

הם כיסו כמה שהם רצו ב2100. האם זה כל המדינה? לא.
אם אתה רוצה להמשיך ללכת עם הראש בקיר אתה מוזמן להמשיך את הדיון הזה עם עצמך.

z1george

Member
מנהל
טרופי היקר לא הבנת את הפואנטה

הפואנטה היא כזאת
אתה מנפנף בדוח ממרץ 2012
אנחנו הוותיקים בפורום זוכרים את העובדות
והעובדות הם בערך כך
לקוח של סלקום או אורנג עם מכשיר גלקסי אירופי תדר 2100 בלבד
פתח המכשיר כסימפרי כחוק
עבר בניוד מספרו לחב פלאפון
ועובדתית יש מקומות בארץ שהוא חווה ״אין קליטה״
מקומות כמו רמת גן (לא בכביש לניצנה וכאלה)
מולם יד לקוח זהה שעבר לרמי לוי עם נוקיה 6120C או E51 סימפרי
והוא קולט נפלא בכל מקום

ההבדל הוא אותו תדר 850 חמקמק שמזלזלים בו עד הרגע שמתקשר מישהו ומספר שהוא חצי שעה מנסה להשיג אותך ואתה לא זמין

לכן צריך להיות זהירים כשעוברים להוט מובייל שרוכבת על פלאפון
ומי שאמור להזהיר בנושא זה עובד הוט מובייל שמגייס אותך
והוא מקבל החלטה מוסרית אם לתת לך את כל המידע כולל מידע שימנע ממנו ״למכור״ את העסקה
הוא לעולם לא יהיה אוביקטיבי לגמרי, כי אם יהיו בעיות , זה יפול על עובד אחר, לא עליו, חברה ענקית הוט
קפיש?

LZ88

New member
ותופסת ל TrophySoft

אתה מוזמן לנסות בעצמך ולהוכיח לכולנו שהקליטה היא אותה קליטה בכל מקום, בשתי הרשתות עם מכשיר ללא תדר UMTS 850.

z1george

Member
מנהל
איש לא צריך להביא הוכחות

פה זה פורום שאפשר להביע דעות
חכם לומד מנסיון של אחרים ולא צריך להתנסות בעצמו
יש פה המון ניסיון שנצבר כי שמענו את אותו הסיפור מ50 אנשים שונים
אז כנראה שככה זה , גם אם אין הוכחה אמפירית משפטית

אני נזכר ב״נאום הלווייתנים״ של חיים רמון , פעם כשהתמודד מול חיים הברפלד על ראשו
ההסתדרות . מדובר על פרה היסטוריה של ממש

הוא אמר שהוא מנסה לדחוף אותם חזרה מהחוף אל המים , אבל הם מתעקשים להתאבד.
ורק אני בכוחי הדל מנסה לדחוף אותכם חזרה אל החיים (המים)

LZ88

New member
בדיוק בגלל אותו ניסיון מהמון גולשים אחרים פה

אני לא צריך להתנסות- אך הוא לא מפנים זאת ולכן, הוא מוזמן להתנסות בעצמו. זו תהיה לו ההוכחה הטובה ביותר
.

BobboVilla

New member
לי יש הבדל בקליטה במכשיר בלי 850

הייתי בפלאפון ובמקומות מסוימים בתוך המשרדים אין לי קליטה, בעוד שאחרי שעברתי לגולן אז באותו מקום יש לי קליטה. אני לא יודע אם באותו מקום אני נמצא על רשת גולן או סלקום, אבל הנקודה היא שיש הבדל בקליטה, והוא נובע אך ורק מזה שאין לי תדר 850 במכשיר.

למעלה