תדרים - משהו שלא ברור לי

BobboVilla

New member
אני שמח שבעיות הקליטה שלי עוזרות לך

wil

New member
בוא נניח כמה הנחות

1. מכשיר עם התדרים הבאים:
UMTS 2100
GSM 900/1800

2. לסלקום ופלאפון כיסוי דומה בתדר 2100.

3. לסלקום כיסוי מלא של כל הארץ ב GSM 1800.

עכשיו תחשוב מה יקרה בכל רשת.
במקומות עם כיסוי 2100 - אין בעיה.
במקומות בלי כיסוי 2100 - אם אתה מנוי פלאפון אתה מחזיק ביד אייפוד. אם אתה מנוי סלקום יש לך קליטת דור 2 GSM 1800 ואתה יכול לדבר לסמס ולגלוש (לאט).

מה עדיף?

eladts

New member
שבשימוש בישראל

איפון 4S לא תומך בתדר 1700 שבשימוש טימובייל ארה"ב ועוד מספר חברות בצפון אמריקה. הגלקסי נקסוס תומך בכל התדרים של UMTS שבשימוש בעולם (850/900/1700/1900/2100).

TrophySoft

New member
נו באמת, כמה פעמים אני צריך לחזור על אותו דבר

ברור שעדיפה הרשת של סלקום כי היא מכסה גם GSM. לא על זה אני מדבר (חוזר שנית - לא על זה אני מדבר). מה שאני אומר זה שתכונות המכשיר לא משנות בנושא זה, כל המכשירים יתנהגו אותו דבר בשתי הרשתות.

eladts

New member
בטח שתכונות המכשיר משנות

ובפרט התמיכה בתדר 850 עבור UMTS. זה לא היה משנה אם הפריסה של פלאפון ב-2100 היתה בכיסוי מלא, אבל היא לא. כל הרעיון בתדר 850 הוא שהוא מאפשר פריסה של פחות אנטנות כדי לכסות את אותו שטח. לכן פלאפון משתמשים ב-850 כתדר העיקרי, כדי להקטין את מספר האנטנות שעליהם להקים. המחיר שהםמשלמים היא שלא כל מכשיר תואם במלואו לרשת שלהם.

TrophySoft

New member
זה בהנחה שיש הבדל בכיסוי

אבל לפי מה שאני מבין, הכיסוי של פלאפון וסלקום זהה (עד כדי הבדלים נקודתיים) בשני התדרים ולכן כל המכשירים אמורים להתנהג באופן זהה. אם זה לא המצב, אשמח להוכחה.

noa_f

New member
מה זה אומר "השלימו את הפריסה"?

יכול להיות שיש להם כיסוי מלא בכל הארץ, אבל לא כיסוי של שני התדרים בכל הארץ.
וזה גם יכול להיות: "השלמנו את כל הפריסה בהתאם למה שרצינו לפרוס".

TrophySoft

New member
השלימו את הפריסה זה כיסוי דומה בשני התדרים

לא הייתי כותב את מה שכתבתי אילו הכיסוי בשני התדרים (ואני מדגיש - בשניהם) הסתיים בשתי הרשתות. בעבר אכן הכיסוי בסלקום היה טוב יותר ב-850 ובפלאפון ב-2100, אבל לא היום.

לא התבלבלת בתדרים? סלקום היה להם כיסוי טוב

יותר ב850? ופלאפון ב2100?
אתה איתנו או במקום אחר?....

Radio1

New member
אם כך

סלקום בגדול עדיפה טכנולוגית גם לקליטה וליציבות שיחה בשל הפריסה שלה?

TrophySoft

New member
לא בגלל הפריסה אבל בגלל היכולת של דור 2

הפריסה דומה בשתי הרשתות, אבל רשת סלקום מאפשרת נסיגה לדור 2 במקומות בהם אין קליטה בדור 3 ורשת פלאפון לא - אבל זה נכון לכאורה לכל המכשירים.

amithi1

New member
אין לך את שני התדרים בכל הארץ

פלאפון פרסה קודם את תדר 850 - אני מניח שב95% (המספרים הם להמחשה בלבד, אין לי את הנתונים האמיתיים) מהארץ יש קליטה טובה של 850, וכגיבוי הם פרסו נניח ב60% מהארץ גם תדר 2100.
במקרה של סלקום זה הפוך - פרסו קודם את תדר 2100 ב95% מהארץ, ובשל בעיות בחדירות מבנים פרסו גם 850 באזורים מסויימים, נניח 50% מהארץ.
אם יש למשתמש מכשיר שלא תומך בתדר 850 והוא ישתמש במכשיר בפלאפון - ב40% משטח המדינה לא תהיה לו קליטה טובה או קליטה כלל. לקוח סלקום לעומת זאת, אם מכשירו תומך ב2100 יהנה מקליטה טובה בדור 3 ב95% משטח המדינה, ובמקום בו הקליטה לקויה המכשיר ינסה לרדת לדור 2 כך שיתכן ותהיה לו קליטה גם שם.

TrophySoft

New member
זה לא המידע שקראתי

לפי המידע שקראתי, פלאפון השלימה 100% (ולא 60%) מהפריסה בתדר 2100.

eladts

New member
100% ממה שתוכנן

זה לא 100% מכל הארץ. למה אתה מתעקש להתווכח עם המציאות בשטח?

TrophySoft

New member
אפשר הוכחה?

כי מה שאתה אומר זו ספקולציה שאיננה מתיישבת לכאורה עם ההגדרה "השלימה את הכיסוי". ספקולציה כמובן עד שיוכח ההיפך.

איזה אינטרס יש לדעתך לפלאפון לא לתת כיסוי מלא ב-2100? הם מעוניינים לדעתך להיות במצב שאנשים לא יעברו אליהם (או לחברות המשתמשות בהם) בגלל מכשירים? הם מעוניינים בכוונה לתת פיתרון רק לחלק מהאוכלוסיה?

מבחינתי, כאמור, "השלימה את הכיסוי" זה 100% כיסוי בכל הארץ עד שיוכח ההיפך. למה אתה מתעקש להתווכח עם המציאות בשטח?

karpe

New member
אתה באמת חושב

שיש 100% כיסוי בכל הארץ ? אתה קצת חי בסרט או שלא יצאת מגבולות ת"א יותר מדי.
יש המון שטחים שלא מכוסים, והרבה חורים בכיסוי, בכל החברות, ופלאפון לא יוצאת דופן בהקשר הזה.
בתור אחד שמסתובב הרבה בארץ, ונוסע גם בשטח, ואני עם אייפון, לא חסרים מצבים שיש לי אפס קליטה ואי אפשר להוציא שיחה בכלל.

TrophySoft

New member
השאלה אם יש הבדל מול סלקום

100% כיסוי זה אכן לא 100% כיסוי בכל ממ"ד בכל דירה, וגם לא בכל סלע בנגב. לא על זה דיברתי. דיברתי על ההבדל בכיסוי בין פלאפון לסלקום.

karpe

New member
זה לא בדיוק מה שאמרת

"מבחינתי, כאמור, "השלימה את הכיסוי" זה 100% כיסוי בכל הארץ עד שיוכח ההיפך"

ההבדל בכיסוי ? אני עובר לגולן מפלאפון השבוע, אז אולי אני אוכל לתת קצת זוית אישית אחרי זמן מה.

למעלה