תדרים, איקולייזר ...

זבבירון

New member
תדרים, איקולייזר ...

אני ראיתי שהרבה פעמים אתם משתמשים בהסברים שלכם באיקולייזר ... מתי לחתוך, מתי להוריד, מושגים כמו אי קיו וכו' ... מישהו יכול לתת הסבר כל הנושא הזה, אני בטוח שישנם הרבה אנשים שאינם מבינים בזה ולפני שאני רואהזה מה שיכול לתת את הסאונד הרצוי ויש לכך משקל גדול באיך שהיצירה תשמע ... אני גם ראיתי שישנם הרבה סוגים של איקולייזרים בקיובייס, אשמח גם להדרכה מבחינת - לאיזה איקולייזר לפנות. תודה רבה לכם, אם זה משהו ארוך ומסובך הסבר בסיסי גם יעזור.

HeavenlyB

New member
בקצרה

אקולייזר הוא פילטר, שמאפשר שינוי בעוצמות של תדרים שאתה בוחר. ישנם שני סוגים של אקולייזרים גרפי - בו התדרים שאתה יכול לשנות הם קבועים, ויש לך את האפשרות רק לשנות את העוצמה של התדרים הקבועים מראש. פרמטרי - מאפשר לך לקבוע במדוייק את התדר אותו אתה רוצה לשנות. איך יודעים איזה תדר לשנות? לפי שמיעה. בעיקרון, ככל שהתדר יותר גבוה, הוא מתייחס לצליל יותר גבוה. למשל, הלה האמצאי הוא בד"כ תדר 440. (התדר הראשי. הצליל עצמו מורכב ממספר תדרים, תלוי בכלי הנגינה) כל עליה באוקטבה שלימה, מכפילה את התדר. ז"א, הלה שנמצא אוקטבה מעל ללה האמצאי יהיה 880 וכך הלאה. תחום השמיעה של בני אדם הוא 20 עד 20,000. אבל עם השנים האוזן נפגמת והתחום קטן.

glk11

New member
אחי איך אני מגיע לאקולייזר פרמטרי?

אני יודע שלאקולייזר הגרפי אני מגיע דרך המיקסר אם אני לא טועה יש 3 סוגים eq, eq+, eq curve - תקן אותי אם אני טועה. איך אני מגיע לזה שאני מכוון בדיוק? זאת אומרת אקולייזר פרמטרי? תודה מראש!

israell13

New member
הסבר בסיסי

האקולייזר זהו מכשיר אשר איתו אתה תוחם את הסאונד לכמות התדרים הרצוים לאותו הסאונד אורך התדרים שאנו מסוגלים להפיק פחות או יותר מסאונד הם מ20 הרץ עד 20 קילו הרץ.עוד נתון שמאפין איקיו זה db עם אני לא טועה זה מ0 -97 סף כאב 144 סף מוות(תדמינן לך להניך את האוזן ליד סירנה של אמבולנס בילתי אפשרי db גבוה עם אני לא טועה זה עומד על 144 סף מוות). בכול מיקרה לעיניננו תדמין לך את האקולייזר כמו גרף שההרץ 20קילו----------------20 לרוחב ו0 - 97 db זה לגובה אז בוא נגיד שלקחתה סאונד של בס לעצם העניין אז אתה סם עליו איקיו ועם לעצם הענין אתה צריך להבליט לו נמוכים אז אתה ניגש לכיוון ה100 הרץ ומדגיש לו לכיוון מעלה את כמות הdb הרצוי לאותו רגע וכך אתה מישתמש בכול פעם שאתה רוצה לעשות איקיו על אזור מסוים שזה נימדד כמובן בהרץ

זבבירון

New member
קראתי את ההסברים, הבנתי קצת

אבל האם יש למישהו עוד קישורים להסברים נוספים ומעמיקים יותר? אפשר גם באנגלית

למעלה