תדרוך עיתונאים

WiNK3991

New member
תדרוך עיתונאים

האם הביטוי זהה במשמעות ל"מסיבת עיתונאים"?
ומדוע "תדרוך" בהקשר זה שהרי מדובר בתהליך דו צדדי של העברת מידע ולא בתקציר או הוראות שהעיתונאים מקבלים?

trilliane

Well-known member
מנהל
יש לך הקשר / ידיעה חדשותית?

למיטב הבנתי "מסיבת עיתונאים" היא שילוב של הצהרה וריאיון קבוצתי, פומבי, ותדרוך אמור באמת להיות יותר ברמת הצהרה או הסבר בלבד; אבל אני לא בקיאה בז'רגון המקצועי (שאלות מקצועיות כאלה עדיף תמיד להפנות לאנשים מהתחום ולאו דווקא לאנשי לשון).

WiNK3991

New member
מצורף

trilliane

Well-known member
מנהל
זה ציוץ לקוני מאוד...

אני מניחה שהרעיון כאן אינו הצהרה/נאום/ידיעה שמצריכים כינוס מסיבת עיתונאים, אלא עדכון של אנשי התקשורת בנעשה.
&nbsp
אם צפית בסדרה "הבית הלבן", למזכיר התקשורת של הנשיא יש תדריכים קבועים מול עיתונאים שבהם הוא מעדכן אותם במתרחש בבית הלבן והם גם שואלים שאלות על המידע. אבל זו לא מסיבת עיתונאים. למשל מסיבת עיתונאים היא כשהנשיא מכנס אותם בגן ועולה על הפודיום ומכריז משהו ואז זה פתוח לשאלות.
&nbsp
מבחינות מסוימות זה לא מאוד שונה, מבחינות אחרות זו מהות קצת אחרת.

WiNK3991

New member
כלומר תדרוך הוא פחות פורמלי ופחות פומבי?

תדרוך יכול להיעשות על ידי עיתונאים בחדר סגור, ללא צילום וללא תיאום עם צוות מערכת החדשות ואילו מסיבת עיתונאים היא שידור חי של שאלות עיתונאים לציבור בליווי צוותי חדשות?

trilliane

Well-known member
מנהל
לא קשור לפורמליות; תדריך הוא יותר שוטף, פחות הצהרתי או חגיגי

מהמעט שאני מכירה (ושוב, ממש לא מידע מקצועי) המטרה של תדריך היא לעדכן את התקשורת במה שקורה, פחות הצהרתי. וכן, יכול להיות גם מה שכתבת.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא יכולה להתאפק מלקשר לתדריכים של CJ ב"הבית הלבן"

אם כי אלה שבסרטונים הם דווקא לא הרגילים אלא מיוחדים יותר שגולשים בחרו להעלות ליוטיוב... (ואלה גם לא סצינות מלאות). במציאות אני מניחה שעובדי הבית הלבן קצת פחות שנונים וחדי לשון.
כמובן, זו רק סדרת טלוויזיה (וגם בארה"ב) אבל היא משקפת פחות או יותר את התדריכים בבית הלבן: העיתונאים מקבלים עדכונים על הנעשה בבית הלבן ושואלים עליהם שאלות וגם על נושאים אחרים שהם מעוניינים לקבל עליהם תשובה רשמית. אלה תדריכים שגרתיים בד"כ (יום יום), אם כי נערכים תדריכים גם ברגע שיש אירוע משמעותי שמעדכנים עליו מיד. מתברר שביוטיוב אפשר לצפות גם בתדריכים המלאים מהבית הלבן (האמיתי) ולפי אורך הסרטונים כל תדריך נמשך כשעה.

למעלה