תדמית גרועה - מה לעשות?

תדמית גרועה - מה לעשות?

ראיתי פה שאלה שדי קשורה לשאלה שלי (עניין של בית ספר) - אבל אני מדברת על מכללה... אני לומדת במכללה הסובלת מתדמית גרועה. וזאת על אף העובדה שמלמדים שם מרצים בעלי שם, ויש אף בעלי שם עולמי בתחום. המכללה היא פרטית ובאישור ובפיקוח המועצה להשכלה גבוהה - מכל אלה, הרמה תואמת את הרמה האקדמית שבאוניברסיטאות (הייתי אומר שבמובן מסויים מתעלה מהם), ועובדה שבוגרי המכללה בסופו של דבר מוצאים תעסוקה נכבדה למדי - חרף העובדה שיש אנשים הבאים מהתחום ובכלל לא יודעים מה זו המכללה הזו, ואם שמעו - הרי "נרתעים". אני באגודת הסטודנטים ואנו לא יודעים מה אפשר לעשות (אין לנו לימודי מנהל עסקים וקורסים בשיווק...
) אני חשבתי כמו שכתבו באחת ההודעות כאן, שצריך להפעיל יחסי ציבור, לבנות תדמית וכו' מה אפשר לעשות?

yos3221

New member
סתירה לוגית חמורה

איך למרות "התדמית הגרועה" - בוגרי המכללה שלכם בכל זאת מוצאים "תעסוקה נכבדה למדי"???? אולי המעסיקים לא שמעו על התדמית הזו? אולי מדובר בבוגרים כ"כ מוכשרים שעל אף הסטיגמה מצליחים?? חשוב לענות על השאלות הללו לפני שממשיכים

סתירה לכאורה

מוצאים תעסוקה... ודיי נכבדה. לרוב קשה להתקבל לרעיון עבודה, ואם כבר מתקבלים, אזי המראיין מתרשם דיי מהר מהידע, הבקיאות ומהמרצים המלמדים. לכן אפשר לראות היום בוגרי המכללה בתפקידי מפתח בכירים. כאמור, זה מסורבל להתקבל והתדמית היא כן שלילית.. מרגישים את זה הן כלפי פנים והן כלפי חוץ (אגב, אין הרבה סטודנטים). חשוב לציין שמי שלומד במכללה, לרוב יש לו השכלה אקדמית בתחום קרוב, ולא לומד באוניברסיטה מהסיבה שיש עבודה במשרה מלאה וגם משפחה.. יש ילדים, ועוד נסיבות אישיות מיוחדות בעטיין שקלו הסטודנטים ללמוד דווקא במכללה. אוניברסיטה - לא מתאימה לנו במיוחד. תודה על תגובותיכם

mgbarfly

New member
ניתוח ומסקנות

שירי, נדרש ניתוח רציני של השוק שבו פועלת המכללה ומיצובה היחסי למתחרים בשוק (SWOT). רק לאחר מכן ניתן להגדיר דרכי פעולה ותקציב. הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לכוון את המכללה לעשות תהליך כזה עם איש מקצוע בתחום העסקים / שיווק. ממי גנוסר יועץ שיווק [email protected]

גת וייס

New member
אפשר לעשות ../images/Emo70.gif

אני מניחה שבתור אגודת הסטודנטים אין לכם יותר מידי כסף (תקני אותי אם אני טועה) אז הנה כמה רעיונות שיכולים אולי לעזור וגם לא יעלו לכם יותר מידי: 1. עשו לכם רשימה סטודנטים מצליחנים במיוחד שלמדו אצלכם. כאלה שבאמת יש להם סיפור מיוחד ונסו לדחוף אותם לכתבות בעיתונות המקומית, באתרי אינטרנט רלוונטיים ובעיתוני סטודנטים שונים. אם הסיפורים באמת טובים זה אפשרי גם בלי איש יח"צ. 2. כדאי לכם לשקול פרסום ברדיו האזורי. זה זול יחסית, ואת הקריינות יכול לעשות (בהתנדבות) אחד מהסטודנטים המצליחנים כשהוא מספר עדות אישית איך המכללה עזרה לו להצליח בחיים. 3. אתם יכולים להקים אתר למכללה (בקשו מאחד הסטודנטים למחשבים...) או להכניס לאתר המכללה במידה וכבר קיים את אותם סיפורי ההצלחה. מקווה שעזרתי. בהצלחה.

oshpigel

New member
יחסי ציבור כמעט חינם

אפשר לתרום לקהילה(התנדבות למען מטרה חד פעמית או מטרות קבועות כמו שעורי עזר לנזקקים באזור ) , מה שיחבר אותכן למדיה .... ניתן לארגן הרצאות או ביקורים של מובילי דעה בתחומים שונים... צריך לחשוב על רעיונות יצירתיים נוספים אבל לשם כך יש להכיר אתכם ואת יתרונותיכם יותר

למעלה