תדמיות

תדמיות

כל אחד חושב עלינו דברים אחרים
מה שאנשים חושבים עלינו קשור רק אליהם. כל אחד מצייר לעצמו תדמית אחרת שלנו. (לפי ערכי התנהגות שיש לו, הנסיון שלו בחיים, הרצונות שלו, ועוד). היום שמתי לב שכמעט נלכדתי בתדמית כלשהי של עצמי, שמישהו אחר צייר. בעיניו אני X, וכמעט התנהגתי כפי שהוא מצפה ממני. (ולא רציתי להתנהג בצורה X). מוכר? זה קצת כמו שמישהו מצפה מאיתנו למשהו, ואנו נתנהג לפי מה שהוא מצפה, למרות שאנו לא רוצים להתנהג כך. כיף להרגיש חופשייה

IC4

New member
מוכר אבל מה אם הצד השני?

האם גם הם תדמיות שלנו? כלומר אך ורק? ואם מישהו הלשין עליי על הדבר הכי קטן ומטופש ומעצבן להלשין עליו, האין הוא מלשן גם בלי קשר לאיך שאני רואה אותו
? ואם אני אפילו לא ציפיתי ממנו להלשין אז בכלל!

שמיצית

New member
אנחנו לא מה שאנחנו חושבים שאנחנו

ולא מה שאחרים חושבים שאנחנו.. אנחנו מה שאנחנו חושבים שאחרים חושבים שאנחנו... (קולי). בדיוק מסיבה זו הגעתי לפורום.. גיליתי שמישהי ממש שונאת אותי, לכאורה בלי סיבה, וזה טילטל אותי קשות...
למה? למה כל כך אכפת לי מה אחרים חושבים עליי? ובפרט אם לא מדובר במישהי שהיא חברה שלי...

כן, רובנו / חלקנו פשוט נוטים לקחת

באופן אישי מה שאנשים אחרים חושבים עלינו. (גם אם זה לא חברים שלנו). יש ספר שנקרא ארבע ההסכמות, שמציע כמה הסכמים חדשים שכדאי לעשות עם עצמנו. אחד מההסכמים האלו זה: לא לקחת באופן אישי שום דבר. המחבר גם מסביר את הנושא בפירוט, ונותן כלים ממש טובים (הספר הזה מאד עזר לי לא לקחת באופן אישי דברים). כשאנחנו תלויים באחרים על על מנת להעריך את עצמנו, אז אנחנו שמחים כשנותנים לנו מחמאה, וכשמקללים אותנו זה משפיע עלינו מאד
כשההערכה באה מבפנים ויש קבלה מלאה, אז אף אחד אחר לא יכול להשפיע עלייך לרעה...

שמיצית

New member
כן, איכשהו תארתי לעצמי שזה נובע

מהערכה עצמית מאד מאד נמוכה.. זה כך כבר עשור וחצי ואני לא מצליחה להתגבר על זה ... אני אנסה את הספר! תודה

כן הספר באמת מומלץ ../images/Emo13.gif

תעדכני אם התחלת לקרוא
חוץ מזה אפשר להתחיל לנסות לאהוב את עצמנו יותר. פשוט לנסות. להפסיק להאמין לשיפוט בתוכנו....

למעלה