תדירות אימונים

operationss

New member
תדירות אימונים

כמה פעמים בשבוע מומלץ להתאמן עם תוכנית ABC ? ובכלל - למה טובה תוכנית כזו ?

כמה פעמים

לפחות 5 פעמים בשבוע ! תוכנית שמתאימה לעבודה אינטנסיבית מאוד !

יותר מדי

תלוי למי ?! כפי שכתבתי מיועד לעבודה אינטנסיבית ולא מומלץ למתחילים או למתאמנים פחות מ-6 חודשים בחדר כושר !

sowhatt

New member
רמי אני בחדר כושר כבר קצת יותר מ6

חודשים, האם לדבוק בתוכנית של אימון A אימון B לחילופין כאשר בין כל אימון יש מנוחה [A,מנוחה,B,מנוחה,A....וכו´] או שאפשר/כדאי/ או לא מומלץ להתחיל ב6 אימונים בשבוע [A,B,A,B,A,B.....]. אגב, בן 18 ,183 , 71 ק"ג. אימון A שלי: חזה+יד קדמית+כתפיים+. אימון B שלי: רגלים+גב+יד אחורית. [ואימון בטן פעם כן פעם לא.]

אימון AB

הייתי ממליץ על 4 פעמים בשבוע - בהחלט מספיק + שילוב של אימון אירובי

sowhatt

New member
אני חושב שעל אירובי אני אוותר

ואני אתעסק רק בניפוח למשך הכמה חודשים שנשארו לי עד הגיוס.... אני הולך להיות בקרבי, אז אני חושב שהורדת מסת השומן כבר תהיה אוטומטית שם, עם כל המסעות והתיזוזים, לא ?

barbaba

New member
מה צריך בקרבי-מופנה לכל המתגיסים

מה שצריך בקרבי זה קודם כל סיבולת לב-ריאה ברמה טובה .חיילי חי"ר ,אם לשם אתה מיועד, רצים כל יום,כל היום ,במשך החודשים הראשונים. מסת שריר גדולה ,ללא יכולת אירובית טובה תקשה עליך את התקופה הראשונה (טירונות) שהיא קשה ,נפשית ופיזית. עליך לרוץ 2-3 פעמים בשבוע , חצי שעה כל פעם לפחות , בשדות, משטחי כורכר, ועל חוף הים(הכי מומלץ). בחי"ר לא תמצא שלהיות מסוגל להרים משקלים כבדים זה מה שיעזור .יכולת כזאת צריכה להיות אבל לא צריך להתמקד בה . כל מה שאמרתי תקף גם לשאר החילות הקרביים, אם כי במידה פחותה יותר. אני מדבר רק מתוך נסיון . הייתי לוחם בגבעתי והתאמנתי לפני -הצבא לא מעט תלמד המנסיון ותצליח.

אלי ו.

New member
צפה גם לירידה במסת שריר

הרבה אירובי, בלי משקולות, תזונה לא אופטימלית. אם אתה הולך לקרבי אימון אירובי+משקולות יתן לך דיבידנדים גבוהים יותר מאשר רק משקולות. הריצות בטירונות יהיו קצת קלות יותר.

sowhatt

New member
שקלתי בשנית ואולי אני

אשלב גם אירובי

למעלה