תדהמה.....

תדהמה.....

בחורה מהכיתה שלי שאלה אותי סדרת שאלות שהופיעו במבחן ידע כללי במסגרת המיונים לפרוייקט תלפיות. השאלות היו : האם פרשת קו 300 היא "עסק הביש"? מה היה במבצע אנטבה....אחרי שסיפרתי על יוני נתניהו.. היא שאלה מי זה... מה הייתה ועדת אגרנט? ואת מי ישראל ניסתה לחסל בירדן ולא הצליחה? (לאחרונה).. מי הן מדינות "ציר הרשע"? איך אפשר לחיות בישראל ולא לדעת את הדברים האלה???

donatela

New member
../images/Emo4.gif

אני משתתפת בתדהמתך (למרות שאני זוכה לראות את הבורות מתפתחת כבר בגיל ביה"ס אצל ה....מורים...) ובכל זאת, לגבי ציר הרשע הייתי מהססת לפני שהייתי עונה. האם את בטוחה שמקור אמין ובעל ידע לענות על השאלה הזו יהיה ג´ורג´ בוש???!!! אולי דווקא די חכם לא לדעת את התשובה לשאלה הזאת...

חחח.....צודקת עם ציר הרשע...

אבל זה מטריף שזה ככה.... איך אנשים יכולים להיות כל כך אטומים????

donatela

New member
גם על זה אפשר לענות ברצינות....../images/Emo22.gif

ארה"ב היא מדינה שלמרות ריבוי המיעוטים והדתות החיים בה היא בהחלט בעלת מוסר נוצריח ותפיסת עולם נוצרית של טוב ורע, בני אור ובני חושך, שטני מול אלוהי. בוש מאד מייצג את ראיית העולם החד גונית הזאת, לאמריקנים הביטוי הטיפשי הזה טעון במשמעות שלנו לא אומרת הרבה (אולי חוץ מ חחחה)

זה צפוי במדינה שבה שולט חוסר תרבות

לצערי זה צפוי. במדינה שבה שולט חוסר תרבות הבורות שולטת. מדינה שבה פרופסור נתפס ככינוי גנאי. מדינה שבה אנשים לא מתביישים להתארח בתוכנית טלויזיה ולהפגין את בורותם ברבים (החוליה החלשה - שאלות בסיסיות ומשתתפים אובדי עיצות). לא פעם ולא פעמיים נתקלתי במקרים מזעזעים של בורות. מספר טעויות מביכות שתיקנתי (או ניסיתי לתקן): הנהר שנשפך לים המלח ומהווה את הגבול ביננו ובין ירדן הוא נהר הירדן, ולא נחל צין. קריית שמונה היא לא הישוב הגדול ביותר ברמת הגולן, היא נמצאת באצבע הגליל. הרצל לא היה רוה"מ הראשון של מדינת ישראל, אלא מייסד הציונות המדינית ויו"ר הקונגרס הציוני. הוא נפטר ב1904, כ44 שנים לפני הקמת המדינה. כל הטעויות האלה נאמרו מפי צברים לאחר שרותם הצבאי. בחלק מהמקרים הם גם התווכחו איתי וניסו להוכיח לי שאני טועה.

אפשר לחיות בסדר גמור

כנראה שקשה להיות בפרוייקט תלפיות, אבל אפשר לחיות בסדר, החברה שלנו לא מעודדת תרבות וידע, אלא חומרנות ובורות. בערך מאז שנות השמונים (בעצם באופן הדרגתי החל מאמצע שנות השישים) ישראל מקבלת על עצמה ערכים אמרקאים, בערכים אלו, ה"הגיון הבריא" תופס את מקומה של ההשכלה, בארה"ב, השכלה אקמית זה משהו שבה לקדם את הקרירה שלך, והשכלה כללית נתפסת כדבר טרחני ומיותר. מעבר לזה, חלק אחר של האמריקאניזציה הזו, היא השקעה פוחתת והולכת של המדינה בתחומי רווחה וחינוך, וכך פחות כסף מושקע במערכת החינוך, ורמת המורים יורדת בהתאם, וככל שיורדת רמת המורים עולה מידת הבורות של התלמידים. זה מדהים איך הצלחנו לאמץ דווקא את החלקים הפחות טובים של החברה האמריקאית

למעלה