שלום לכולם אני עושה עבודה על איש התיאטרון תדאוש קנטור אם מישהו מכם יודע משהו עליו ויכול לספק לי מידע או חומרים עיוניים בעברית (אני יודעת שזה נדיר....) ו/או באנגלית (יש לי חלק) ו/או תרגומים מפולנית אני ממש אודה לכם תודה
תודה רבה על ההכוונה... אני אפנה אליך אם אפשר שאלה נוספת האם היה יהודי? ממה שהבנתי הוא היה יהודי שחי רוב חייו בסביבה נוצרית ושאת תקופת השואה עבר בחסותם. האם ידוע לך משהו בנושא? שוב המון תודות
בעברית ובאנגלית: טדיאוש קנטור. ביבר אנושי. קטלוג לתערוכה שנערכה במוזיאון הרצלינ לאמנות. 1994. הספר נמצא בספריות: הלאומית, בן גוריון, אונ' תל אביב, אונ' חיפה, סמינר הקיבוצים.
שאלה קטנה נוספת... האם ידוע לך אם היה יהודי? ממה שהצלחתי להבין הוא אכן היה יהודי אך חי בסביבה נוצרית. ממה שהבנתי את תקופת השואה העביר בסתר אך לא בגטו... האם ידוע לך פרטים במקרה? שוב המון תודה
היה יהודי. בויקיפדיה האנגלית מסופר שבזמן הכיבוש הנאצי את פולין הוא ייסד את התיאטרון העצמאי ושימש כפרופסור באקדמיה של קרקוב לאמנויות יפות ומנהל התיאטרון הניסיוני בקרקוב מ- 1942 עד 1944. יהודי היה נשלח למחנות המוות ולא מתמנה לפרופסור.