תג"מ

תג"מ

היי הוכרתי לפני שבועיים כנכה צה"ל PTSD20% אני עדיין לא בקיא בפרטים הבנתי שתג"ם קשור לתגמול..מה בדיוק הפרוש? כמו כן אני לא מסוגל לעבוד זמן ב בשל המחלה האם אני זכאי לתגמול חודשי? בתודה

מהו תג"מ?

תשלום מיוחד לנכים נכים שאינם ברי שיקום ואשר איבדו את יכולתם ו/או כושרם להשתכר ו/או שמתקיימים מתגמולים תקופה ארוכה זכאים לתשלום מיוחד וזאת על מנת להבטיח את קיומם המתאים. נכה שדרגת נכותו גבוהה מ - 50% אך דרגת נכותו המוכרת עקב "החמרה" גבוהה מ - 35% ואינה מגעת כדי 50% (שכן אחרת היה מוכר כנצרך); ואשר עונה על כל התנאים האחרים הדרושים לקבלת תגמול נצרך, יקבל תשלום בשיעור תגמול נצרך. נכה פגוע ראש או נפש, אשר נכותו המוכרת מונעת ממנו מלעבוד או להשתכר למחייתו ואשר מתקיים מתגמולים תקופה ארוכה, באם אין לו הכנסה נוספת, יהא זכאי לתשלום מיוחד בגובה תגמול לנכה חסר פרנסה בשיעור נכות של 40%. התשלומים הנ"ל יינתנו לנכה שאין לו הכנסה מכך מקור שהוא, בעוד שאם הוא עובד ומשתכר ינוכה בנסיבות מסוימות מתגמוליו כל סכום העולה על תגמול עבור 50% נכות. תשלום בשיעור התגמול המשתלם לנכה בגין פרישה מוקדמת ממקום העבודה, יינתן לנכה בגיל 50-64 שנים, שאחוזי נכותו 35% ומעלה ועונה למספר תנאים שעיקרם הוא אובדן מקור הכנסתו שלא באשמתו (עקב פיטורין למשל) והיעדר יכולתו של הנכה למצוא עבודה אשר תקיים אותו. (התשלום המיוחד מוגבל לנכים אשר הכנסתם היא פחות מכפל השכר הממוצע במשק, אם הם רווקים, ושילוש השכר הממוצע במשק אם הם נשואים. תנאי נוסף הוא שהנכה אינו מקבל קצבת זקנה). נכה שהוענקו לו זכויות לפנים משורת הדין וביניהן זכויות לדמי קיום, ואשר אינו עובד מסיבה רפואית זכאי לתשלום מיוחד בשיעור תגמול המשתלם לנכה חסר פרנסה בשיעור של 30% נכות.

עָנת

New member
תגמול טיפול רפואי../images/Emo101.gif

הי אקבולבול
אם אינך יכול לעבוד עקב הנכות הקיימת,הינך זכאי לקבל תגמול טיפול רפואי. מצרפת לך שירשור דומה.

למעלה