תג חניה לנכה

Dooksan

New member
תג חניה לנכה

שלום, במשרד התחבורה דחו את בקשתיינו לקבלת תג חניה לנכה. בננו, הובחן כבעל תסמונת אספרכר ו הוא מקבל גמלה מביטוח לאומי. השאלה שלי, איזה רופא קובע שתנועתו הילד שלנו ללא רכב עלולה לערער את מצבו הרפואי( הסיבה לדחיית הבקשה-זה אי-קייומו של התנאי במסמכים).

תו נכה נותנים לילדים נכים פיזית או עם בעיות

ניידות ולא כל ילד שמקבל קיצבת נכות זכאי לכך בננו הא"ס נחשב גם CP מלידה ולא מקבל תו נכה אם יש צורך בהשגחה צמודה בילד אז אולי המאבחן יוכל לרשום זאת במכתב ואולי זה ייקדם אתכם בהצלחה

אר2 האחת

New member
תו נכה לבוגרים - מי יודע?

בני, בן 21, מאובחן אספרגר בעל רישיון נהיגה. לפני כחודשיים הגיש בקשה לתו נכה אך נידחה. האם העובדה שלוקה באספרגר אינה מבטיחה אוטומטית תו נכה? משרד הרישוי נתן אפשרות לערער על הדחייה. מנסיונכם מה צריך לכתוב או להוסיף לבקשה על מנת להיענות בחיוב? תודה

shavririt

New member
אם הבן עצמו נוהג, ואינו נכה פיזית

אין סיכוי שיתנו לו תו נכה, כי הרי אין לו כל מגבלה פיזית או כזו שדורשת השגחה צמודה (שמא ירוץ לכביש למשל). אין תו נכה אוטומטי כשאין סיבה של ממש לקבלת חניית נכים, כך להערכתי.

dina199

New member
אין זכאות אוטומטית.

זה עניין של מגבלה בניידות. יש יש לבן רשיון נהיגו אז אין לו צורך בהשגחה צמודה. ואם אין לו מגבלת ניידות פיזית - אז הוא לא זכאי.

tali300

New member
למי פונים בבקשה לתו נכה ואלו מסמכים לצרף?

ומה פירוש השגחה צמודה ? מי אמור לרשום את זה ואיפה ? מוזר לשמוע שאצלכם לא אישרו בעיקר על רקע PC שלמיטב ידיעתי ותקני אותי אם אני טועה יש לו השלכות גופניות גם על תנועה שואלת את זה כי הילד שלנו הולך לאן שרוצה ואי אפשר לעזוב אותו וגם קשה מאד ללכת איתו מנקודה לנקודה כי באמצע יכול להחליט שלא הולך מתיישב על הרצפה או פונה לכיון אחר וזה ממש מאבק שמקשה עלינו תו חניה יכול לקרב אותנו לכניסה למבנים ולהקל מאד אשמח לשמוע עצות תודה

netanelb5

New member
היי לך, דקסמן מקווה שאמרתי נכון,

את צודקת והתשובה היא ככה צריך מזל ליפול ברופא שיאשר תו נכה. אני מכירה כמה חירשים שהם בריאים פיזית ועצמאיים בעלי רשיון נהיגה מקבלים תו נכה.והם מחדשים כל כמה שנים.למה חירש כן ובנך לא??? הרופא קובע על דעת עצמו כמו שקובע לתת או לא לתת דרגת אי כושר אובדן עבודה.תציצי בפורום מוגבלויות נכים בתפוז , יש שם בשפע נושאים דומים לשאלתך.

למעלה