תגלית

yudi2

New member
תגלית

בהמשך לשיחתינו מהשבוע שעבר אני מוצאת את עצמי במשך כל השבוע שקועה במחשבות ובהתעסקות פנימית בתחושותי. גיליתי שיש הרבה טעם בדבריך וגיליתי שההתעסקות בתוך עצמי, עוזרת לי למקד מחשבות לדברים ספציפיים שבעצם לא עלו במחשבותי עד היום. ובכלל, להעלות בכתב דברים שעליהם אני חושבת,או לחילופין תחושות שאותם אני חווה גרמו לי לחוש מין הרגשה של שחרור ונינוחות שלא הרגשתי קודם לכן. במסגרת המאמרים שכתבת לקחתי על עצמי במהלך השבוע לחשוב על איזה שהוא דבר שעשיתי או ראיתי ואשר גרם לי לתחושה נעימה וגיליתי להפתעתי שאני מאוד נענית לראות חרשים משתמשים בשפת הידיים (בדרך לעבודתי ממוקם בי"ס לחרשים)התגלית הזאת בעצם נתנה לי קו מחשבה חדש שאותו אני חושבת לממש כמו לימוד שפת הסימנים .על התגלית הזאת הרשה לי להודות לך נ.ב היכן אפשר להתענין בלימוד שפת הסימנים והאם יש לך איזה שהיא אינפורמציה שתוכל לעזור לי? תודה על תשומת הלב

להדליק אור

שלום יהודית תודה על השיתוף. מרגש לחשוב על הפתיחות, יכולת ההתבוננות והלמידה שמצויה בנו, בכל אחד מאיתנו, להיות רדומה ופתאום, יום אחד, יכולה להתגלות, לבוא לידי ביטוי ולהתממש במציאות. את אפשרת למצוי בתוכך לצאת לאור מתוך כך שיצרת בתוך עצמך ערוץ תקשורת חדש. רציתי לשאול אותך, אם את יכולה לחזור לרגע שקלטת והתבוננת בחרשים מתקשרים בשפת הסימנים, מה עוד מבחינה רגשית עבר בך. מה עוד היה שם בהקשבה שלך, בחוויה שלך. איזה "סרט פנימי" רץ באותן דקות בתוכך. אם תוכלי לשחזר, מאמין שזה יוכל ללמד הרבה. לגבי השאלה שלך על היכן ניתן ללמוד, אני מאמין שאותו מקום לידו את עוברת, זה המקום ממנו הכי טבעי להתחיל. זה נראה צעד פשוט אבל שדורש לא מעט אומץ. יום טוב כן, זה נקרא להדליק אור ! ב ה צ ל ח ה אמיר

yudi2

New member
מענה

אמיר שלום התחושה בעקבות אותו רגע של הארה היתה של אושר אין סופי מין תחושה של סיפוק ושמחה גדולה. מצאתי את עצמי מחייכת לעצמי עד הגיעי לעבודה וגם במשך היום. חברי לעבודה לא הבינו את פשר מצב הרוח המרומם שבו הייתי כמובן ששמרתי את הסיבה לעצמי. שיתפתי את חברותי הקרובות בחויה שעברתי וקבלתי חיזוקים להמשיך בתהליך. אתה שואל אותי איזה "סרט פנימי" עברתי ובכן אנסה להעביר אותו מיד לאחר "התגלית" עלו בראשי כל אותן שאלות שאתה במאמרך מציע לסלק אתה קראת להן "שיחות הקוף מה אני צריכה את זה, מה אני מכניסה את עצמי למיטה חולה מה זה יתן לי וכו אך גם שאלתי את עצמי מה בעצם תפס אותי האם השימוש בידיים? האם אפשרות להבעה בדרך אחרת? ואז התגלתה לי התשובה לשאלתי נראה לי שמצאתי דרך חדשה ליצור קשר ריגשי שלא באמצעות שפת דיבור אלא באמצאות שפת הידיים והפנים נראה לי שקל יותר להביע רגש בעזרת הגוף מאשר לתאר אותו דרך שפה.בענין הזה השפה המיוחדת הזו יכולה לעזור לי ואני באמצעותה יכולה לעזור לאחרים עדין לא ברור לי איך אך נמצא דרך הלימודים מתחילים בספטמבר עד אז הקדיש מחשבה לענין שוב תודה מקרב לב

בהירות

פעם נוספת, יהודית, תודה על השיתוף והאמון. זאת חוויה יקרה כל כך שאת מתארת, ואולי אפילו במובן מסויים - שבירה. אני מתכוון לכך שיתכן ומחר בבוקר יעלו בך מחשבות שיקחו אותך למקומות אחרים ואז, כדי לא להיתפס כחולמת באספמיה, עדיף לשתף רק את מי שבאמת קרוב, יודע להעריך את התגלית, כמו שהיא עכשיו, לפני המשך הדרך. את לא תרצי לאפשר לאיזו שהיא נימת לגלוג או סקפטיות לחלחל פנימה ועל כן צריך להגן. קצת כמו הריון, משתדלים לא לספר לפני שיודעים שהוא מבוסס. דבר נוסף שכדאי לומר, מתייחס לאותן שיחות פנימיות מפקפקות, לאותן אקסיומות שאולי דרך חדשה סותרת את מהותן, חשוב שלא לאפשר לאותם ערכים ישנים להפריע. ותדרש כאן בהירות חדשה ועומק נוסף. מה שאת אומרת לגבי המשמעות של שפת הסימנים עבורך זה ממש מקסים ולוקח למחוזות עצומים. הבעת רגשות בדרכים וכלים שונים. עולם ענק. משוכנע שעוד תתבהר הדרך. יום טוב, אמיר

למעלה