תגלית מרגשת

yaelag

New member
תגלית מרגשת

בטיול השורשים שלי בהונגריה רומניה, בשנה שעברה, בקרתי בבית העלמין של לוגוש. שם מצאתי את קברם של סבא וסבתא רבה שלי מצד אימי - ברטה-בילא ושמואל גרוס. במהלך חיפושי הקבר הספציפי שלהם, ראיתי קבר נוסף של נפטר/ת (מיד הסבר) בשם מקס/בטי גרוס. צילמתי את הקבר הזה, למרות שלא היו מוכרים לי השמות, מתוך מחשבה שאולי בעתיד, במהלך חקר השורשים, אגלה שגם אותם אנשים הם ממשפחתנו. (מצ"ב תמונה). באדיבורתו של yaara41 גיליתי השבוע כי שם אביו של בן-דוד של סבי- אלדר גרוס- הוא מקס! אותו בן-דוד אלדר ומשפחתו, חיו גם הם בלוגוש ולכן אני מאמינה שיהיה זה הגיוני ובטוח להסיק שהקבר של מקס גרוס הוא קברו של אביו של אלדר - כלומר דודו של סבי - כלומר אחיו של סבא רבה שלי שמואל גרוס. מה דעתכם? האם מסקנתי נראית לכם נכונה או שאני מתלהבת יותר מידי מוקדם? דבר נוסף וחשבו יותר - האם לדעתכם קבור פה מקס גרוס או בטי גרוס? או אולי זהו ראש מצבה צר יחסית לקבר כפול? אוד אציין שמשפחתו של סבי היתה בעלת נכסים ומעמד, לכן נראה לי מתאים שהמציבה הדורה במיוחד.

bilen

New member
קראתי את הכתוב, נראה כי שניהם

קבורים יחד, כנראה בעל ואשה. זה גם מתאים, פחות או יותר, מבחינת הגיל שלהם. הוא יליד 1874 והיא ילידת 1870. נראה גם שהכיתוב נעשה בתקופות שונות, ע"י מישהו אחר ובצורה אחרת, ברורה יותר. ייתכן מאוד שתחושות הבטן שלך אמיתיות, אבל במקרים כאלה כדאי מאוד לנסות למצוא סימוכין נוספים בתעוד. בהצלחה !

yaelag

New member
../images/Emo208.gif ../images/Emo92.gif אשמח להצעות ../images/Emo9.gif

אולי במהלך הערב ??

yaara41

New member
היי יעל

שמח שלפחות עזרתי לך במקצת, אני מבין שעדיין לא היית בית הקברות בזכרון יעקב , כי ייתכן ועל המצבה של אלדד יהיו פרטים שיעזרו לקשר עם הקבר שצילמת .

yaelag

New member
הייתי היום בבית העלמין של זכרון

קודם כל מקום מאוד מעניין - כמו הרבה בתי עלמין. בית העלמין מספר דברים על המקום. למשל היה מענייןלראות שבית העלמין הוא של אשכנזים וספרדים יחד. כמה שידוע לי זה לא תמיד כך. ראיתי שם קברים עתיקים/ישנים רבים של ילדים, כך זה נראה לפי הגודל. בכניסה ראיתי קבר של משפחת הרשקוביץ. אני מניחה שזה שייך למשפחת המייסדים של ארנון?! לקח קצת זמן ונעזרתי באדם נחמד ביותר, בונה מציבות חביב מאוד מאוד, אשר הראה לי בדיוק ללאן ללכת. ולבסוף יוריקה - מצאתי!! כך גיליתי שלא כמו שנמסר לי מארכיון העיר - גם אשתו של אלדר גרוס - הלא היא שרי גרוס קבורה בבית העלמין הזה (יתכן ולא נמצא שמה בארכיון כי בקשתי לחפש שרי ושמה על הקבר הוא שרה). על קברו של אלדר כתוב שם אביו מרדכי. לפי הרפטים שמצא עבורי yaara41 אביו של אלדר היה מקס. מאחר וכל הפרטים האחרים מדוייקים (כל הכבוד לך!!) אני מסיקה שמרדכי הוא שמו העברי ואילו מקס הלועזי. לזה לא קרב אותי לדעת בודאות אם הקבר בלוגוש של מקס גרוס הוא אכן אביו, אבל התחושה שלי וההגיון אומרים שכן.

שמח שנהנית. בית הקברות בזכרון

(שהיא עדיין מושבה ולא עיר) הוא מרתק. אני מניח שראית את חלקות הילדים, ובאותו אזור - את הקברים הישנים באמת. רבים מן ההרשקוביצים ששם - הם אכן "שלי" (בין היתר, סבי וסבתי מצד אבי, הורי סבי זה ושתי הסבתות שלו), אך יש גם נציגים ממשפחת הרשקוביץ השניה שהיתה במושבה. (ייתכן גם והיתה משפחת הרשקוביץ שלישית, זה עדיין לא ברור.) ארנון

bilen

New member
אם זכור לך, לא מזמן היה שרשור MAX

ושם אנשים כתבו את ה"תרגום" העברי למקס במשפחתם. כתבתי שם ששמו העברי של דודי מקס ז"ל, היה שמואל-מרדכי. מקווה שנותן לך קצת חיזוק. ולגבי שרי : סבתא-רבתא שנפטרה ב-1891/2 בצפת, רשומה בכמה מקומות כ-שרה ובמקומות אחרים כ-שרי (ובאותו מקום שמו של בעלה מופיע כ- עובדי..... בהיותם חסידים, הסיבה לשינוי הזה ברורה מאליה).

ענתר

New member
אצלי במשפחה שרי היה שווה לסרל ולשרה

וסרין, כולם מטרנסילבניה, דוברי הונגרית ולגבי הקבר, האם אין לך דרך לדעת מה היה שם אמו של אלדר? אולי זה היה פותר אתהתעלומה

למעלה