תגלית מאוחרת

תגלית מאוחרת

ובכן, מעשה שהיה כך היה. בשמך שנים רבות מתוך עיקרון לא האזנתי לאלבומים שלפול מקרטני. לא אלאה אתכם בפרטים, רק אומר שדי ברור שאני שייכת למחנה היריב. ביום שישי האחרון עשיתי מעשה. הלכתי ורכשתי לי את אלבום הבכורה שלו מ1970, "מקרטני". החלטתי שהגיע הזמן לדטנט. I was blown away לאלבום הזה יש עוצמות רגשיות שלא שמעתי כבר הרבה מאוד זמן. בכלל השיר Maybe I´m amazed הוא ללא ספק השיר הטוב ביותר שהאיש כתב, גם אם נחשיב את השירים שלו במסגרת הביטלס. ללא ספק, שירי אהבה אמוציונלים מאוד הם הטריטוריה שלו. נשארת כמובן השאלה: מה קרה לו במשך השנים? למה מרוקר הוא הפך ליצרן של בלדות פופ זבליות??? בכל או]ן, זו היתה תגלית מדהימה, ולפיכך בשבועות הקרובים ארכוש לי עוד אלבומים ישנים של האיש, וכך, לאחר כל כך הרבה שנים של צ´ילבות, אחשף למוסיקה שלו. האם יש כאן מעריצים של פול שיכולים להאיר את עיניי בנוגע לאלבומים מומלצים במיוחד? אשמח לשמוע בנושא. סוזן

epitaph

New member
מממ....בלדות פופ הוא עשה גם לפני כן

גם לביטלס היתה תקופה פופיסטית...

שהוא היה אחראי לה

אבל המוסיקה של האלבום "מקרטני" היא יותר בעכיוון של 68-70, בלדות רוק פחות פופיות, עם הרבה יותר עומק, עד כמה שפול מסוגל לו... סוזן

dylan

New member
יש לי רק את

flaming pie שהוא הוציא ב97, אלבום שאני מאוד אוהב, למרות שיכול להיות שתראי בו אוסף של בלדות פופ זבליות (לפחות חלק מהשירים)... אני בכל אופן לא חושב ככה, לדעתי זה אלבום פשוט יפה, ששומעים שהוא אהב לעשות, אני לא יודע אם גם בשאר האלבומים שלו זה ככה אבל יש גם כמה פנים מוכרות באלבום הזה - ג´ורג´ מרטין הפיק שיר אחד והיה אחראי על העיבוד התזמורתי (orchestration) בשירים שמלווים בתזמורת, רינגו מתופף בשני שירים (וכמה שזה עצוב היום זה בעצם איחוד של הביטלס..), לינדה ז"ל מלווה אותו בחלק מהשירים ואפילו הבן שלו ג´יימס מנגן בשיר אחד... גם החוברת המצורפת מושקעת אגב תנסי להקשיב לדיסק בחנות ותחליטי לבד, בכל מקרה אני ממליץ (שירים מומלצים: somedays, young boy, calico sky, souvenir, beautiful night, the song we were singing) נ.ב אני לא מבין איך אפשר להחרים את מקרטני מתוך עיקרון, אני לא מכיר אותו ולא הכרתי את לנון אישית אבל פול בן אדם הרבה יותר מקסים לפי דעתי, נראה לי שהגישה של לנון היתה מתנשאת (לסביבה, לא בשירים), פול נשמע פשוט איש נחמד ואוהב.

אנחנו לא ניכנס לוויכוח הזה, נכון?

כבר נכנסתי אליו כמה וכמה פעמים בהיסטוריה שלי, וזה אף פעם לא מסתיים טוב. אני רק אגיד שיש לי רשימה של טענות כלפי פול, ויש לי קייס מוצק בכל אחת ואחת מהן. אני גם אבהיר שלא ממש החרמתי אותו. הוא איש מקסים, ותמיד מאוד אהבתי והערכתי אותו, אבל יש לי כמה וכמה אישוז איתו. היחס שלי אליו תמיד היה מורכב מאוד. אני כרגע מנסה להתרכז בכמה מהדברים הישנים שלו, פרה-ווינז, ווינגז עצמם, ואולי גם קצת פוסט ווינגס. אני אתייעץ עם עוד כמה אנשים און ליין לגבי אלבומים מאוחרים שלו, כי ממה ששמעתי, לא הייתי מרוצה במיוחד. סוזן

ymaman

New member
גם האחרון מצויין.

מסכים איתך זה אלבום מצויין. נסי גם את האחרון שלו שלדעתי הכי טוב שלו עד היום. Driving Rain במיוחד ללהיט: From A Lover To A Friend

למעלה