תגלית - כמה שאלות

Spyercool

New member
תגלית - כמה שאלות

שלום.

השבוע הודיעו לי המפקדים שהתקבלתי לתגלית במחזור הקיץ. עוד אין לי את כל הפרטים אבל הבנתי שאני יוצא בסוף מאי.
יש לי כמה שאלות..

1. קודם כל - סיפרו לי שיש כמה סוגים של קבוצות. חבר שלי מחיל הים גם התקבל, ולו כבר הודיעו שהוא יוצא עם קבוצה של "טללים" אבל ידידה שלו מאותו בסיס הולכת לקבוצה שנקראת "מעיינות" - כמה סוגים יש, מה ההבדלים ביניהם, ואיך אני אדע לאיזה סוג קבוצה אני יוצא?
2. באיזה שלב של השבוע אני אמור להיות עם מדים ומתי אני לא?...
3. מכל הבחינות - אני "מלווה" של הקבוצה, או שאני משתתף לכל דבר ולא נמצא שם כאבטחה או משקיף מהצד או חייל-מסביר...? :)
4. כנס ההסברה - האם שם אני כבר פוגש את שאר החיילים שיהיו איתי בקבוצה? בכנס אני אמור לבוא על אזרחי או מדים?
5. מעבר לזה - האם כל מה שמספרים נכון?... (ומה ששמע או מכיר יבין... חח. לא נרשמתי בגלל זה, בכלל שמעתי על זה רק השבוע אחרי שסיפרתי שהתקבלתי, אבל זה נשמע הזוי לחלוטין).

אשמח אם מישהו שהיה יוכל לספר על שלו, ואם זה באמת כזו חוויה לחיים.

תודה

Double U

New member
תגלית...

1. אני לא כ"כ מכיר את השמות שציינת, אבל לכל קבוצה יש חברה שהיא המארגנת והמממנת של הטיול. כעקרון כבר אמורים לומר לך לאיזו חברה הקבוצה שלך משתייכת, אבל אם לא אני מניח שזה יובהר בכנס ההכנה. רוב הפעילויות זהות בכל הקבוצות, רק הסדר יכול להיות שונה כך שזה לא באמת משנה.
2. יסבירו לכם בדיוק במפגש ההכנה, אבל כעקרון במקומות הלאומיים חובה להיות עם מדים - הכותל, העיר העתיקה, יד ושם. אני יודע מחברים אחרים שלי שיצאו לתגלית שבקבוצות מסוימות לא חייבו ללבוש מדים בעיר העתיקה, אז אני מניח שגם זה משתנה מקבוצה לקבוצה.
3. אתה משתתף בקבוצה לכל דבר, בלי נשק ורוב הזמן גם בלי מדים. בהיכרות עם הקבוצה הזרה תהיה לך אפשרות להציג את עצמך ובאיזה תפקיד אתה, אבל מעבר לזה לא תהיה הסברה רשמית. כמובן שישאלו אותך ואת שאר החיילים הרבה שאלות על העיסוק שלכם בצבא במהלך הטיולים בנוסף ליצירת קשרים אישיים.
4. כן ובאים על מדים.
5. נכון בחלק לא קטן מהקבוצות...

אני באופן אישי מאוד נהנתי בתגלית, ואני ממליץ לכל חייל/ת לצאת. האם זה שינה את חיי? לא. אבל שמחתי להכיר אנשים חדשים מהארץ ומחו"ל ולייצג את הצבא והמדינה (ומקווה שזה לא נשמע פלצני או צהוב מדי
)

AS00AS

New member
כמה תשובות,

1-> מעינות זה ח'ברה דתיים יותר,
2-> כל החמישה ימים אתה על מדי א' מלאים, חוץ מיציאות ערב, ושבת, בלוז הפעיל אתה על מדי א,
3->אבטחה בטוח לא! יש אנשים שזה התפקיד שלהם, תן להם לבצע אותו ואל תתערב להם בעבודה,
אתה בתור חלק מהקבוצה עצמה, משתתף בהכל, עושה איתם הכל,
4->כן, תלוי במה שאומרים לך, יש יחידות שיבקשו לבוא עם מדים ויש כאלו שלא,
5-> אל תתעסק עם זה בכלל! אתה לא רוצה למצוא את עצמך עף מהקבוצה בגלל זה ואחרי זה הולך למשפט צבאי+עונש אזרחי,
מניסיון של כמה תגליות, המצלה חמה מאוד אל תתעסק עם זה,
אל תשכח שאתה מיציג שם את צה"ל, וגם ככה יש דיבורים על סגירת הפרוייקט עם החיילים בגלל כל מה שהולך שם

זה חוויה טובה וכפיית, אם אתה יודע אייך להתנהג,

תהנה

Spyercool

New member
רגע, מה?!

מדי א'?... ראיתי עכשיו תמונות מתגליות קודמות ביוטיוב והחיילים על אזרחי רוב הזמן...

וברור לי איך צריך להתנהג, אבל לא נראה לי שאנחנו מדברים על אותו דבר, כי על מה שאני התכוונתי לא שופטים ולא מביאים עונש אזרחי... (נשמע שהתכוונת לסמים או משהו כזה)

Double U

New member
אכן רוב הזמן על אזרחי

כמו שכתבתי, רק באתרים הלאומיים חובה להיות על מדים (וגם זה לא בכל הקבוצות, מסתבר).

AS00AS

New member
אני יודע בדיוק למה התכוונת

העבודה שלי היא עם תגליות ושאר תיירים/תיירות מחו"ל,

Spyercool

New member
אוקיי... אז -

א. רשמת שרוב הזמן הולכים על א' - יצא לי לדבר על זה עם אנשים מתחילת שבוע, ולפי מה שכולם אומרים רק ביום שהולכים להר הרצל ולכותל ויד ושם (הכל ביום אחד) הולכים על מדי א'... כל השאר אזרחי. ???
ב. רשמת "מניסיון של כמה תגליות, המצלה חמה מאוד אל תתעסק עם זה" מה זה "המצלה חמה מאוד"?... (המצלה?)

בנוגע לנקודה מס' 5

אני אישית שמעתי את גורמים בכירים בועדת ההנהלה של תגלית מדברים על כך שמטרת הפרויקט היא החלפת "חוויות ונוזלים" בין יהודיות אמריקאיות לבין חיילים ישראלים (וגם ההפך כמובן, וגם כל שאר האופציות), כך שאני בספק שהפרויקט ייסגר בקרוב.

בקיצור, בנוגע ל"מה שמספרים" - זה הכל משתנה בין קבוצות, אבל באופן כללי כן - הרבה פעמים זו הרוח בשבוע הזה ואני לא רואה בזה שום דבר פסול. כל עוד אתה עושה מה שאתה עושה בלי להשלות אף אחד אחר ובלי שמישהו נפגע מן העניין הזה - שיהיה בכיף.

למעלה