"תגלית- ישראלית"

ואני חושב שאתה טועה בענין תו תקן

כשם שיש מקום לקורס שמכשיר מורי דרך להדריך אוכלוסיות של מוגבלים, שיש להם צרכים מיוחדים, כך יש מקום לקורס שמכשיר מורי דרך לעבוד עם ילדים ונוער, שיש להם צרכים מיוחדים. האגודה היתה צריכה להצטרף למהלך ולהוביל אותו, ואפילו להשתמש בו כמנוף להתחזקות. חבל שבעלי רכב אשכול ומורי דרך לתיירות נכנסת, שהם הרוב במוסדות האגודה חשבו כמוך וטירפדו את המהלך. יש בינינו חילוקי דעות בענין הזה וחבל לחזור עליהם כל פעם מחדש. מאחר שיש לנו קבוצה חדשה ונמרצת, שתלך לבית משפט עם הענין הזה, בוא נחכה ונראה אם יש לאגודה החדשה והנמרצת של מיטרני וצביקה קייס משפטי. הניחוש שלי: הם ילכו למשפט וימשכו את העתירה שלהם בדיוק כמו שעשו בעלי רכב אשכול הגימלאים. לאלה ולאלה אין קייס משפטי וכפי שעלה מהדיון המשפטי הקצר שהיה בירושלים, גם הצדק לא לצידם.

משה לצערי אתה טועה

תו תקן נועד מלכתחילה להכשיר מדרכים למערכת החינוך הויכוח היה מלכתחילה צריך להיות האם משרד החינוך מוסמך ע"פ חוק לתת הסמכה למדריכים ועל כך משרד התיירות ויתר מזמן ומי שהיתה יקירת האגודה לפני שנתיים ויצאה לגמלאות מכרה את מורי הדרך בנזיד עדשים שאני לא יודע בדיוק באיזה טעם ונאמר שכן מדוע מורה דרך מוסמך חייב לעבור הסמכת תו תקן שהוא בעל רשיון חוקי ועל כך נאמר יעשה השתלמות בע"ר ובטחון ובטיחות ויקבל תו תקו אמרתי בעבר ואומר בעתיד מבחן התו תקן לא עמד במבחן משפטי אמיתי ונכון שהיה חשוב לאפשר למורי דרך לקבל את תו התקו לפני ספטמבר 2003 כדי שמי שעובד עם מערכת החינוך לא ינזק (בנתיים גם זה נדחה מעניין למה) נכון האגודה טירפדה את המהלך שלך להתחבר עם מוסד אקדמאי ולקיים את השתלמות תו התקן למורי דרך ובחרה ללכת עם הרט"ג בניגוד להחלטת ועדת תיירות פנים וכן למרות החלטה לנתק מגע עם הרט"ג בחרה לה חברת מועצה ללכת נגד הרב לחדש את הקשר לרט"ג מאינטרס אישי שלה בלבד (אני לא מוצא במחשבתי שום סיבה אחרת למה שנעשה) ואותה חברה דאגה לטרפד בישיבת מועצה החלטה אסטרטגית להיות גורם מאושר ע"י משרד החינוך לקיום השתלמויות תו תקן ובכך למנף את האגודה בקרב מורי הדרך בישראל אבל כמו שאני מבין ויודע היום האגודה בשנים האחרונות דאגה רק למגזר אחד בלבד ושאר המגזרים טורפדו כי כך היה נח למי שהרכיב את המזכירות לרצות את שולחהם ולא רחוק היום שאותם אינטרסנטים אמיתיים יחשפו אז אם יש עדיין מורי דרך שחשוב להם המקצוע שלהם גם בזמנים קשים הם צריכים להסתכל מסביבם ולראות את השינוים המבניים בענפי התיירות שעלולים לעבור גם על מורי הדרך ובלי אגודה חזקה בעלת אינטרס כולל של כלל מורי הדרך ימים אלו יגיעו ולא רחוקים הם

צביקה, סיכמנו שיהיה לך סיכוי להוכיח

בסוף ינואר תיבחר למועצת האגודה. אני מניח שתיבחר גם לועדה לתיירות פנים. תוכל להוכיח את טענותיך כנציג נבחר. אני רוצה רק להזכיר לך, שפעם אחת כבר טעית. לקח לך שנה וחצי להכיר בכך ואז התפטרת מהועדה. מההיכרות שלי עם החומר, גם בענין הזה יתברר לך שאתה טועה. ואז מה יקרה, שוב תגיד "סליחה טעיתי" ותתפטר? ואשר לדיוק בעובדות: אם אתה וחברי הועדה לתיירות פנים הייתם נותנים כתף, המזכירות לא היתה מטרפדת את הקורס עם האוניברסיטה הפתוחה. היה לכם נח להכשיל את המהלך, וחבל.

כבר סיכמנו שאני לוקח על עצמי את

האתגר ולכן כתבתי את מה שכתבתי מכיוון שאין לי כונה להזכיר נשכחות מפאת שזה לא לכבוד אף אחד מאיתנו אזכיר לך רק דבר אחד אני עזבתי את הועדה לתיירות פנים גם בגללטירפוד תו התקן שיזמת וגם בגלל שכל מהלך שניסיתי לקדם לטובת מורי הדרך טורפד ע"י נבחרי הציבור (אוסיף לתזכורת את מכתב ההתפטרות) והקש ששבר את גב הגמל היה התחברות האגודה עם הרט"ג תוך כדי ציפצוף אחד גדול על מורי דרך חברה הועדה לתיירות פנים וזו הסיבה שהתפטרתי מחברותי לכשאבחר מצבי יהיה שונה כך אני מקווה בעניין קבלת החלטות והתויית דרך שאני וחברי מאמינים בהם ואני מקוה לצרף עד מעומדים שמאמניםמ השינוי ולא הנצחת הקיים בכל אופן תודה על התמיכה

מוישלה ,תפסיק לרחף

מורי דרך ותיקים כמוני עברנו בזמן קורס מורי דרך מסלול קצר בחברה להגנת הטבע בנושא הדרכת תלמידים, אז גם קיבלנו את הוראות מנכ"ל משרד החינוך. מורה דרך ותיק צריך לקבל אישור להדרכת תלמידים ללא בחינות וברבורים. אני בטוח שמורה דרך נשוי אב לילדים ,יעשה את העבודה ברצינות ואחריות יותר טוב מאשר בחור צעיר שעשה קורס "מצחיק של כמה ימים". כל התאונות שבהם נהרגו תלמידים היו רובם בהנהגת החברה להגנת הטבע ודומיה. מדריך עם "תו תקן" צריך להתחיל כמתלמד במשך כמה שנים אצל מורה דרך מוסמך. יש לחייב אותו לעשות קורס מורה דרך המוגבל להדרכת תלמידים בלבד. הבעיה שלך גדולה מהבעיה שלי. אני מדרכיך תיירים. הצעירים של "תו התקן" יקחו לך את הפרנסה. אני מציע לך כמסע כפרה להירתם לחובת "תו התקן" ממורי דרך מוסמכים. והגיע הזמו שתפסיק להצדיק את הטעויות שעשית "שדחפת" את הנושא. תיהיה ישר ותפסיק לרחף.

בידא, כל פעם אני מופתע מחדש

אם אתה עומד מאחורי מה שאתה כותב, תסביר לי איך העזת להיות יו"ר ועדה לתיירות פנים? הרי אתה מו"ד לתיירות נכנסת! ואם אתה כזה, איך אתה מגיע עם גימלאים לצרעה? או שלוח ההזמנות שלהם משקר. תשמע, בידא: אי אפשר לשקר את כולם כל הזמן! תקרא מה שכתבת בעבר, לפני שאתה כותב דברים חדשים! והרי סיכמנו כבר בעבר שלא עשית שום דבר! אז מה אתה קופץ עכשו? תקרא מה אתה כותב בפורום ותחליט מה אתה ומי אתה. אתה האחרון שיכול להטיף באיזה שהוא מקום בנושאי יושר!

pinzo01

New member
איך כולם מתעוררים שמגיע יום הבוחר

מדהים לא ? זה מכפיש את זה שמכפיש את ההוא........ אני מציע להעלות סקר ביום הבחירות או אולי כאן בפורום מי מאמין שמשהו ישונה /ישתנה לאחר הבחירות (בחירות פחחחח אפשר לחשוב ) ובקרב כל המתמודדים כל אחד מחזיק באמת האבסלוטית "שרק אם פעלו לפי רעיונותי היה העסק נראה אחרת ..." אחת מתורת האנרכיזיים אומרת, בכדי להגיע לסדר הנכון צריך לקעקע את הסדר הישן אז שיהיה לכם בהצלחה

שמוליק רק הכפשות אתה רואה?

נסיון לשנות דעת קהל אתה לא רואה ? נסיון לשנות את מה שקיים אתה לא רואה? כבר כתב קודמי שאגודה צריכה להיות לכולם ולא רק למורי דרך מסוג אחד אגודה צריכה להתנהל עם תקנון ומועצה שלא תנציח טעויות ותשמר מצבים קיימים כבר דיברנו יותר מפעם אחת על כך שכל אחד מאיתנו הינו זאב בודד שמצליח לשרוד מי יותר ומי פחות ולכן האגודה לא צריכה להתעסק במציאת עבודה למורי דרך אלה במיצוב מעמד מורה הדרך כגוף מקצועי אמיתי ולשם כך צריך חברים ןלשם כך צריך להתעלות על ה"שאט נפש" שיש לרוב מורי הדרך מהמושג אגודה להרתם ולעשות את השינוי המיוחל פשטיסט"(קפיש, פהאם, וכו...)

pinzo01

New member
צביקה ,אתן לך תשובה ישירה

אני לא מאמין בגוף הזה אם מצבם של מורי הדרך רק הולך ומחמיר והאגודה נותנת ידה או לחילופין לא משמיעה קולה והדוגמאות רק מהתקופה האחרונה 1. תו תקן 2. תגלית 3.הסכמי עבודה 4. הדרכת כמרים( שזה כבר הפך להיות דבר מקובל ושיגרתי) אז בטח שאני רואה את הדברים הרעים!!!! כל פעם מדברים על מעמדו של מו"ד וכל פעם זה נגמר בכלום אחד גדול נשנה ! נעשה ! ניצור ! מה שחסר זה אסיפת בחירות וסלאח שבתי ....... ואתה רוצה לומר לי שעכשיו זה ישונה? ידידי אין צ'אנס!!! לי נמאס לשלם דמי חבר ולממן את עשית הכלום שקיימת במשרד האגודה וכמו שאתה מכיר אותי אני לא מדבר רק בשמי שמוליק שמאחל לך/לכם הצלחה על אף הכל.........

מוישלה, תפסיק לרחף 2

יש לי הרגשה שיש לך בעיות בהבנת הנקרא או שאינך מעוניין להבין את הנקרא. היה לי כבוד רב להיות יו"ר הוועדה לתיירות פנים ביחד עם דיתי להב ויעקב (יאנקיק) פרלשטיין. בנינו הסכם עבודה בתיירות פנים שלצערי עד להיום אינו מיוסם וחבל, עשינו וניסינו עוד כמה דברים יפים. . אין כל סתירה גם להיות מורה דרך בתיירות הנכנסת , בתיירות רכב אשכול ובתיירות הפנים. האחד משלים את השני. העיקר שעושים את זה טוב. איני מתנצל זו אמת לאמיתה, אני מביא מטיילים להרבה מקומות ואתרים. נכון לפני שבועיים היתה קבוצה שלי, גימלאים, שלצערי לא יכולתי להדריך אותה, זו הגיעה לארוחת צהרים בצורעה . כולם צודקים. לגבי עשיה בתחומים שונים כמו תעשייה ופרוייקטים לאומיים , פיתוח, שיווק, סחר חוץ ,יצוא וכמובן תיירות פנים נכנסת וגם יוצאת יש לי הרבה קבלות. ואנחנו עוד נפגש בתחום. איתך קשה לסכם, מאחר שבתקופה שהיתה חבר מועצה עברת באופן מובהק על חוקי התאגידים ויצרת מצב של ניגוד אינטרסים ..... . מוישלה, יש לך בעיה רצינית בנושא יושר ויושרה, תתחיל לנתח ולחשוב ואל תאשים אחרים בטעויות שאתה עושה, תפסיק "להלביש" תיקים על אחרים.

מה אתה כל כך שמח שהגימלאים לא הצלחו

מה אתה כל כך שמח שהגימלאים לא הצלחו בבית המשפט ? שהרי לא נותר אלא להצטער שחבורה נהדרת של מדריכים מבוגרים פשוט ננטשה, היה אולי סיכוי כל שהוא אם מורי הדרך לא היו מחלקים את הכספים לפני שפטרו את בעית המבוגרים, ולכבוד מורי דרך אלו האגודה היתה חייבת ללוות אותם במאבק. לא יכולה להיות אגודה לגימלאים כמו שלא יכולה להיות אגודה לתיירות פנים יש אגודה לכווולם או אין בכלל. לא קבעתי בשום פורום שיש לפנות לבתי משפט בכל עניין נהפוך הוא הפניה לבית המשפט היא בדרך כלל בריחה ממאבק ציבורי מתמשך!

ובזה נחתם פרק ההשמצות בפורום.

נכון, נסחפנו, ואני מבקש לעצור פה את מסכת ההשמצות הבינאישיות, גם אלה שהן מאד נכונות. נחזור למטרה שלשמה הוקם הפורום: עזרה הדדית, החלפת מידע וכו'. הבמה פתוחה לכל מועמד שרוצה לספר על עצמו, על תוכניותיו וכו'. כמו כן היא פתוחה לשאלות (מדגיש ש-א-ל-ו-ת) למועמדים. כל נסיון לטעון כנגד אנשים ימחק מכאן והלאה. נא הבנתכם בענין.

השמצות אישיות

אודה לך באם תעבור שנית על דברים שכתבתי, האם יש איזו השמצה אישית?. דמוקרטיה היא להגיד את האמת. אשקול ואשאל, האם מורי הדרך מעניינים כלל לדעת את האמת על האגודה שבה הם חברים ?.

מלחמה מבחוץ

לצערי בארגון במקום לעשות, נלחמים, נלחמים למען שאפשר יהייה לעשות. אני מבטיח לך, שהנהלת האגודה תיהיה כזו שאפשר יהייה לעשות ארתם ללא תפקיד מוגדר ואתרום מזמני וידיעותי למען עתיד טוב יותר של מורי הדרך.

חוזר על הודעתי: נחתם פרק המלחמות

אני מבקש מכולם לעצור, לנשום אויר, לשתות כוס מים קרים ולהרגע. מי שלא יכול להתאפק, שיעבור לפורום של מיטרני. כאן נגמר הדיון הזה. למועמדים יש במה להציג את עמדותיהם ולענות לשאלות של מי שמבקש הבהרה על העמדות האלה.

יענקיק

New member
זמן חדש,לדרך חדשה לאגודת מורי הדרך

מורי הדריך היקרים שלום. יש לנו תאריך אחד לשינוי .27.1 2004.יום הבחירות לאגודת מורי הדרך בישראל.זה הבית שלכם לטוב ולרע.לכןלחדשים הרשמו לאגודה במחיר מיוחד של50%דמי חבר לחבר חדש.תודה לכם מראש כי אני יענקיק אחד מקבוצת הארבעה מתירות הפנים,מאמיןבכם. רק אתם ואנחנו ניצור דרך חדשה לאגודה עם דרך חדשה. יענקיק

למעלה