"תגלית- ישראלית"

"תגלית- ישראלית"

"תגלית- ישראלית" בשבועות האחרונים מתנהל קמפיין יחסי ציבור מתוקשר של הסוכנות היהודית לתוכנית "תגלית" שמביאה אלפי צעירים יהודים מכל העולם לביקור בארץ. בקמפיין משתתפים גם גורמים מענף התיירות הגאים ומרוצים מאלפי צעירים יהודים הממלאים את בתי המלון. היחידים שאינם משתתפים בחגיגת "תגלית" הם מורי הדרך המוסמכים , מפעליי התיירות בסיורי תגלית של הסוכנות היהודית מעדיפים להעסיק מדריכים שאינם מוסמכים (מדריכי חוויה או צעירים שעוברים הכשרה קצרה להדרכה) כדי לחסוך בעלויות הדרכה. מאגודת מורי הדרך פנו פעמים מספר לסוכנות היהודית ולהנהלת תגלית בעניין, ד"ר שמשון שושני מציין בתשובתו שהמארגנים בתגלית מקפידים על העסקת מדריך מוסמך או מדריך מוסמך על ידי משרד החינוך והתרבות, (?) אלא שמורה דרך מוסמכים כמעט ואינם מועסקים בתגלית, ומדריך תיירים מוסמך ע"י משרד החינוך: א) אין חיה כזאת. ב) ואם יש (תו-תקן להדרכת תלמידי בתי הספר בארץ), מה עינינו בהדרכת תיירים סטודנטים מחו"ל ? לבטח, מורי הדרך המוסמכים שבכל סקר תיירותי זוכים בנקוד הגבוה ביותר לשביעות רצון התייר היו יכולים למלא את משימות תגלית בהצלחה גדולה. עבור מורי הדרך המוסמכים לתיירות , המשלמים מדי שנה עבור רשיון ההדרכה, מחויבים בהשתלמות שבשנים האחרונות מובטלים כמעט מתעסוקה פרוייקט "תגלית" הנו פרוייקט מעליב !! . נכון יהיה ללמד את הסטודנטים היהודים מחו"ל גם את הפרק איך המדינה ומוסדות לאומיים נוטשים את אוהביה מורי הדרך. תכנית תגלית היא תוכנית חשובה שממומנת גם ע"י משלם המסים הישראלי (בשיתוף הקהילות בחו"ל) ראוי היה שכל מגזרי התיירות ייהנו מהפרוייקט. מטרני יעקב מצורף מכתבו של רפי גלס לתגלית

מורי הדרך ותגלית

העברנו את הנושא לתקשורת ולהלן תוצאות: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2854410,00.html

יעקב ישר כח

חשוב להעלות לסדר היום הציבורי את בעיית "תגלית" אך הפתרון לדעתי לא בפרסום תקשורתי שהוא חשוב מאוד הדרך היעילה אולי היא לא קצרה הוא להעמיד למבחן משפטי רציני את הנושא ולכן יועץ משפטי לאגודה הוא לא פחות חשוב מרואה חשבון אני סובר כי לקיים חוק צריך להאבק עם החוק ולא נגד

יועץ משפטי

צביקה אתה צודק,אבל,יועץ משפטי עולה כסף, לאגודה אין כסף, הכסף מנותב לכיוונים שאינם פרודוקטיבים. אולי, אולי, אחרי הבחירות , תלוי ב... .

להשתמש בכלים שלהם

הנהלת תגלית משתמשת באמצעי התקשורת וגם בפרסום בתשלום כדי להשיך את הפרוייקט, כל מסגרת אפשרית הם מיחצנים , צריך פשוט לקלקל להם את חגיגת התקשורת להשתמש באותם כלים שלהם, להציף את כל תחנות "הכל דיבורים" למינהם במורי דרך המבקשים פרנסה. הפגנות קטנות של מספר מורי דרך מול אוטובוס של תגלית יפתרו מיד את הבעיה צריך רק ממסד וארגון מורי דרך המאמין בעצמו שיקחו אצ ההפקה ועוד אלפי ימי הדרכה יופנו לטובת מורי הדרך המוסמכים.

יעקב ישר כח

חשוב להעלות לסדר היום הציבורי את בעיית "תגלית" אך הפתרון לדעתי לא בפרסום תקשורתי שהוא חשוב מאוד הדרך היעילה אולי היא לא קצרה הוא להעמיד למבחן משפטי רציני את הנושא ולכן יועץ משפטי לאגודה הוא לא פחות חשוב מרואה חשבון אני סובר כי לקיים חוק צריך להאבק עם החוק ולא נגד

shapira meir

New member
אמרתי לכם !!!

מאז ומתמיד אני משתדל לא לאמר זאת לאנשים, "אמרתי לכם", ואני לא זוכר שאמרתי זאת לפחות בשלושים השנים האחרונות. אבל הפעם אני לא יכול להתאפק, יותר מידי התנפלו עלי בזמנו (לא בפורום הנוכחי). כמה צעקתי במאמרים ארוכים שנושא "תו-התקן" הוא בניגוד לחוק !!! וכי הדבר הזה יוביל לאנרכיה סופית, (ויש לי את כל המאמרים הללו והתגובות, מודפסים) וכי דווקא כאשר אין עבודה, זהו בדיוק הזמן שכולם יכולים להיות פנויים לקרב על הפרנסה. ל-ק-ר-ב ע-ל ה-פ-ר-נ-ס-ה !!!!! אז במקום לקבל ולנסות להילחם, כולם נתנו את הלחי השניה ותוך כך הפנו את הפנים לצד שני , ואימצו את רוחו התבוסתנית של אחד ממורי הדרך שרק רואה שחורות כל הזמן (ומי שכל כך מתאמץ לראות שחורות, זה מה שיקבל בסוף), וגם האגודה סרבה לעשות פעולה כל שהיא וגם מורי הדרך הפנו לי עורף ויותר מזה, אני לא אשכח איך רבים מאלו שהיום מודים שתו-התקן הוא בעיה, תקפו אותי בזמנו בטענה שהוא כן חוקי ושכדאי לנסות להצטרף אליו במקום להילחם בו. היום אתם מתעוררים? בוקר טוב אליהו. אחרי ש-טיפת האמון המינימלית שהיתה כלפי האגודה קרסה לחלוטין? משרדי הממשלה ובראשם משרד החינוך מבצעים עבירות נגד החוק הפלילי בלי להתבייש כי הם יודעים שלא יצטרכו לתת את הדין, פוגעים במורי הדרך ומדכאים אותם עד עפר. ונותנים עבודה לכל זב-חוטם, מה קרה? יש הסכם סודי בין צהל ומשרד החינוך לתת עבודה למדיכי חוויה? או לחיילים הזקוקים לעבודה? ומה עם מורי הדרך בעלי המשפחות או לא והמוסמכים על פי החוק? כאשר היתה התארגנות להקמת אגודה למורי דרך לתיירות פנים כאשר האגודה התעלמה ממורי הדרך לתיירות פנים, חשבתי שהנה , יוצאים לקרב. ואני אינני שש סתם לקרב, בחיי לחמתי רבות נגד כל מיני עוולות ונפגעתי בהחלט בקידום ובתפקידים, אבל פעלתי לפי מצפוני, והייתי מוכן וערוך לקרב על הפרנסה ועל דמות מורה הדרך, והתחלתי לפעול, אבל זה נדם ונעלם, גם אחרי הארכה שהאגודה קיבלה מההתארגנות החדשה. אפילו יוזמה פרטית שלי לפרנסה למורי דרך כשהייתי מוכן בניגוד אינטרסים מוחלט לי, לקחת 50 מורי דרך וללמד אותם להדריך בכרתים, יוזמה פרטית זו טורפדה ע"י שניים מהנהלת האיגוד בגלל אינטרס אישי. אני מסכים עם צביקה, לא צריך לעבור על החוק כדי להילחם,אבל צריך לעשות מעשים, וכאן אף אחד באמת לא מוכן לעשות שום דבר כי אחרת הנושא היה זז מזמן. עובדה, שלמרות כל הבקשות מהמועמדים השונים להציג את משנתם, אני לא רואה חוץ ממטרני איש שעשה משהו, כי אין להם שום מישנה, ואין להם תוכניות חוץ מאולי איך לנצל את העובדה שיש להם תואר באגודה לצרכים אישיים, כך זה נראה בכל אופן. אז כעת מבקשים אמון מציבור מורי הדרך?

תגובה לכולם

1. בידא חשוב להזכיר מה לא נעשה כדי שאולי יבחרו אחרים ויעשה אבל אתה יושב על הגדר רגל פה רגל שם וחבל. 2. ינקעלה אין ספק שהתקשורת זהו כלי חשוב שכדאי לנצל אותו בכל אפשרות אבל זה לא מספיק ולכן אחת מהמטרות של חברי ושלי הינו לדאוג ליועץ משפטי מומחה בנושאים שלנו שיעמוד גם לרשות חברי האגודה פרסונלית וגם לנושאים עקרוניים כגון תן תקן, תגלית , ואפילו משרד הבטחון וגופים ציבוריים גדולים שדופקים אותנו. 3. מאיר לאגיד אמרתי לכם זה הכי פשוט ולומר טעיתי בחשיבה שניתן במסגרת אגודה כפי שהיתה בקדנציה הקודמת לקדם דברים למען מורי דרך ולכן בזבזתי את זמני וזמן של אחרים להיות בסדר אבל היום אני יכול לומר בלב שלם כי ניסתי דרך שכנראה מראש טורפדה מהחשש שהיא תעשה טוב למורי דרך באשר הם וזה היה מקעקע את הקבעון באגודה ולכן היום מתוך 27 מעומדים אני מכיר רק 4 מעומדים שהם נציגי תיירות הפנים ואני מבקש סליחה ממי שאני לא מכיר ואשמח להכירו שביחד אנו מבקשים את אמון ציבור מורי הדרך ובהמשך השבוע גם נציג את המצע שלנו ועל מה אנו נאבק במידה ונקבל את אמון החברים ויועץ משפטי הוא אחד מהם, ויש עד נושאים רבים שמטרתם למצב את מעמד מורי הדרך כגילדה מקצועית על כל המשתמע מכך והכי חשוב במידה ולא נשיג את מירב המטרות לא תהיה לנו זכות מוסרית לנסות להבחר שנית ונפנה את המקום לאחרים טובים יותר 4. ולכן דעתנו היא כי האגודה נמצאת על פרשת דרכים להיות טובה יותר ומועילה יותר לחבריה או לחדול ואז המסגרת לא תהיה יותר רלוונטית בציבור מורי הדרך ואנשי התיירות בישראל כולל משרד התיירות שמתיחס היום לאגודה בתור עצם שתקוע בגרונו. 5.אני בטוח שיעקלה יצטרף אלי לקריאה לכל מורי הדרך לא לותר על זכותם להצטרף לאגודה (לחדשים יש מבצע הצטרפות) לבא ביום הבחירות לבחור להשפיע ולשנות את פני אגודת מורי הדרך בישראל מקצה לקצה 6. אג'נדה מסודרת מטעמנו כולל פרטינו תפורסם בפורום במהלך השבוע בלי נדר בברכת לא יוצאים לדרך ללא מורה דרך צביקה בוכמן

תגובה לתגובה של כולם

אני פרשתי מהאגודה בכעס,מה שאתם רואים היום אני ראיתי אז. כאשר יהייה שינוי, אחזור, ואתרום כפי שתרמתי בעבר. צביקה, כל מה שהינך כותב, אמת. אני מאחל לך למיטרני ולחברה חדשים להכנס למועצה ולשנות את התדמית הנוכחית בהצלחה

מיטרני וצביקה - יש לכם יפוי כח

אני מאד מקוה שתיבחרו למוסדות האגודה. אני מצפה לראות איך בפברואר אתם לוקחים את האגודה להרפתקה של מלחמה נגד תו תקן. אני חוזר על המעדה שלי: תו תקן של משרד החינוך הוא צודק, חוקי ומותר. קחו את שאריות הכסף שאין לאגודה, לכו עם עורך דין טוב לבית משפט ותראו שתפסידו. כי לכם, כמו למורי הדרך העצמאיים, אין קייס משפטי. למורי דרך יש נטיה לחשוב שהם כל-כך טובים, שאפילו את מזג האויר מותר להם לעצב. אז כדאי להתרגל לזה שאנחנו לא היחידים הצודקים. גם לאחרים יש צדק. ומאחר שאתם לא מאמינים לי, וביקשתם שאפנה לכם את השטח אחרי שהכשלתם אותי, אז קשימה - נראה אתכם! רק אל תבואו אלי אחר כך להסביר לי שחייבים כסף לשלם שכר דירה למשרדים.

תיקוני מילים, מה קרה - טועים

מעדה = עמדה מורי דרך עצמאיים = מורי דרך הגימלאים קשימה = קדימה

מוישלה תו תקן לא עמד אף פעם

במבחן משפטי אמיתי אמרו לנו היועצים המשפטיים של משרד התיירות ומשרד החינוך שהם חוקיים אז קיבלנו את זה נכון שהנושא בער בעצמות המערכת היה חשוב למי שעוסק בהדרכה במערכת החינוך לקבל תו תקן כי לפחות הוא לא ידפק מהחלטה שאולי יקח זמן עד שתתברר משפטית והיסת אתה להביא לאגודה את הדיל הטוב ביותר למען מורי דרך לעשות את ההשתלמות הזאת ומה עשתה האגודה התחברה עם הרט"ג שנתן הצעה זולה ע"מ להשתלט על מורי הדרך בעתיד (כן אותו גוף שבכל דבר עושה הכל לדפוק מורי דרך בין באי העסקתם ובין בתשלום שכר לא הולם)והיו חברי מועצה שעשו הכל בניגוד להחלטות והתחברו עם הרט"ג ואל תשאלו אותי מה הסיבה כי עד עכשיו אני לא מבין . והיום נושא תו התקן נדחה ואולי הוא ידחה הלאה שאלת את עצמך למה אין חובת תו תקן עדיין וחוץ מזה ישנם דרכים נוספות להתמודד משפטיתולא על חשבון שכר הדירה של משרדי האגודה

לשמחתי, חובת ההוכחה עליך ועל מיטרני

אבל אני מנחש שכמו שמורי הדרך הקשישים עם רכב אשכול משכו את עתירתם מבית המשפט בבושת פנים, כך יקרה גם לכם. לכו ועשו. נראה אתכם!

אגודת מורי הדרך חייבת לעבור למרכז

הקונצסיוס של מורי הדרך. אם נהפוך את נושאי הרישוי בדומה לשכת עורכי הדין, לשכת רואי החשבון, התאחדות סוכני הביטוח, התאחדות סוכני הנסיעות ועוד לאחד מהדברים המרכזיים של האגודה נעשה את הצעד הראשון לשיקומה של האגודה. כמי ששותף לצביקה בנסיון לשפר את מצבנו בבחירות הקרובות אני קורא לכל מי שיכול לחזור לפני הבחירות לאגודה ולהצביע לעשות כך. משה אם כל הכבוד שלי אליך (כמורה שלי כאדם בעל ידע ונסיון) אני חושב שתו תקן להדרכה במערכת החינוך זה לא דבר רע אבל חייבים ליישר קו כלפי מעלה ולא כלפי מטה, האגודה הייתה צריכה להיות הגורם המשפיע ביותר על נושא ולא גורם נגרר. אני כמי שעובד בתיירות החינוכית רציתי (מאין ברירה) לעשות תו תקן אבל לא הייתי מוכן לקשור עצמי לעד לאישור שנתי חוזר לאף חברת טיולים, המהירות האיטית שהיה בתגובה של אגודת מורי הדרך שלא חברה מייד לגוף אקדמי (אוניברסיטה, מכללה) לנושא זה בפתיחת הקורס הראשון וקביעת עובדה בשטח היה טעות. כפי שהיה כמו שאתה זוכר בקורס מורי הדרך שלנו בקביעת עמדה בנושא הזכות ללמוד היה צריך להיעשות גם כאן. אני רוצה לחשוב שבעתיד נוכל לשנות את הארגון שלנו להבריא אותו ולהחזיר אליו את הכוחות הטובים באמת של מורי הדרך.

אם לא מזכירות האגודה, היינו אחרי .

היתה יוזמה שלי לעשות קורס תו תקן עם האוניברסזיטה הפתוחה. מזכירות האגודה טירפדה את זה, מסיבות מוזרות. השותפים שלי בועדה לתיירות פנים לא תרמו, בלשון המעטה, להצלחת הענין. אני, כמוך, חושב שתו תקן זה דבר חיובי ונחוץ, כמו קורס להדרכת אוכלוסיות מוגבלות וכמו קורסי הכשרה אחרים.

תו תקן למורי דרך - בושה

האם לאחר ארבע עשרה שנות הדרכה שבהם אלפיים מאה שבעים ושש ימי הדרכה ובהם מאות ימי הדרכה עם תלמידים, חייב מורה דרך לעמוד בקו אחד עם "בוגרי קורס מסכן של משרד החינוך" בחל"ת ראינו כמה הקורס הזה היה עלוב, כ 70 מ"ד שלא עבדו אפילו יום אחד עם תלמידים זכו ברישיון העלוב שנקרא תו תקן. אגודת מןרי הדרך היתה חייבת להילחם בתו התקן עד חורמה ולהתנגד לו. אך יו"ר האגודה ואתה מוישלה נתתם יד לבושה שנקראת תו תקן. קורס שניסת לארגן ועוד עולה כסף,אסור שישתיק את הנושא. אני תקוה שתבחר מועצה טובה יותר , בקרוב, שזו תבחר יו"ר יותר טוב ואלו ילחמו באוולה שאתם בניתם למורי הדרך.

דבר וחצי דבר לא ישתנה אם...

דבר וחצי דבר לא ישתנה אם אתה חברים נוספים יעמדו על הגדר, האינטרסים הכלכלים , כמו חברות רכב אשכול פרטיות,הזקוקים לאגודת מורי דרך חלשלושה ,כבר מתארגנים כדי להקפיא את רוח האגודה כפי שהיא מתנהלת כיום! יש צורך ועניין באיחוד כל הכוחות לקמפיין משותף לטובת המקצוע הנהדר הזה לפני שיהפוך לחלטורה !

כוויות ומקלות בגלגלים

אני בטוח שאין הרבה מורי דרך שהיו, או שהינם חברים באגודה שלמענם קמה שניסו לעשות למענם כפי שאני ניסיתי. סימני הכוויות ומקלות בגלגלים אותם חוויתי מכאלה שנמצאים היום כיום במנהיגות האגודה ,שאינם עושים הרבה ומקלקלים למורי הדרך .... אני אחזור לאגודה לאחר שמורי הדרך אלו שעדיין מצביעים יבינו כי אלו שהם בחרו בהם בעבר אינם מתאימים ויבחרו מנהיגות אחרת. אני חוזר ומסביר מדוע פרשתי ומדוע איני חוזר בשלב הזה. אני מאחל לאלה שעדיין לא התנסו בעבודה עם "הוותיקים" לנסות ולהתנסות. בהצלחה.

למעלה