תגלית חדשה

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
תגלית חדשה

חבר'ה, זה פשוט לא יאומן מה שקורה לי, כאן ועכשיו ובכלל... מהרגע שהגעתי לפורום, קורים לי רק דברים טובים, וכולכם פשוט נ ה ד ר י ם לא תאמינו... היום שוב קיבלתי אימייל, וסוף סוף החוליה החסרה נמצאה. אז לכל העוזרים הנהדרים כאן המון תודה והרבה ברכות!!! סוף סוף התחברתי לאינדקס של פולניה, למשפחת פליישמן. לסוסיא/קמניץ. ועכשיו זה סופי. היו לי הפרטים משם, שנראו לי מתאימים למשפחה, אבל עדיין היה ספק, כי הייתה חסרה החולייה המחברת. והיום הודות לגדעון כרמי, הכל מושלם! הוספתי לענף עוד שני דורות אחורה.... איזו הרגשה- ממש פנטסטית. תודה ענקית לכולכם !

אחלה שמחה בשמחתך

עכשו ידעו האנשים שבפורום שלנו מעשי ניסים לא קשים להשגה כשיש חברות ועזרה הדדית פני העולם משתפרים בתכלית. שלך חנה גונן

כוכה

New member
אנא פרטי את כל הדרך

א. כי אנחנו לא כל כך מבינים ולא כל אחד זוכר סוסיא מלפני חודש למי הייתה שייכת. ב. מכל חיפוש לומדים. ג. תודה

zogu

New member
"אליעזר והגזר"

מעשה שהיה כך היה: נכנסתי לפורום רק כדי לברר על אוניות מעפילים. ומכאן ואילך, פשוט נישאבתי לגילויים שורשיים. בהתחלה, ניסיתי לברר כל הזמן על סוסיא פליישמן- מקמניץ. דבר ראשון- הופניתי לאינדקס הפולני. שם נימצאה משפחה +אחים ואחיות, והורים. אבל משהוא בתאריכים לא הסתדר לי. באימייל פרטי אם ארנון ידידנו, החלטנו לחכות עוד קצת, ולהמשיך בחיפוש. בעצתו, כתבתי לכל רחבי העולם, מכתבים.(הבית שלי הפך להיות סוכנות דואר). נישבעת לכם- מיליון ואחד מעטפות. בין שאר הארכיונים- כתבתי גם ליד ושם.- ושכחתי . לפני כמה ימים, קיבלתי מעטפה ענקית מלאה במידע על משפחתי. אבי מסתבר, בשנת 1955 מילא דפי עד- בעודו צלול ורענן, כשכל הפרטים הנחוצים עוד זכורים לו. ופתאום, הסתבר לי- שסוסיא פליישמן- הוא בכלל הסבא רבא של אבי. משמע- בשבילי הוא סבא רבא רבא. משמע מהאינדקס הפולני- המשפחה הרשומה שם זאת משפחתו שלו+ אחים, אחיות, הורים- משנת 1847 !!! ועוד- אתמול- קיבלתי שוב אימייל מפתיע- מגדעון כרמי- מחניים, ובו תאריכים, ואינפורמציות נוספות על מסלולי נדידה, של בני המשפחה. עכשיו הכל ברור, נהיר, מהיר ובהיר! סופסוף- התמונה מובנת.(אוכל להוסיף ענף- לעץ המשפחתי, ולעדכן אותו.) המסקנה: שלמה ואתל (טיטלבאום) פליישמן- הולידו את:סוסיא, רבקה, חנה, וקיילי.(מהאינדקס הפולני- מטרנופול). סוסיא- (זייגמונד)פליישמן- התחתן עם קלרה (שרייפל) גרו בקמניץ, להם היו 4 ילדים-(אחד ניפטר- גם זה היה גילויי/לא ידוע)גרטרוד- סבתי, ווילי, וארנה. וכל השאר כבר ידוע. ו"הגזר- יצא"!

Melitz

New member
המון ../images/Emo49.gif ו../images/Emo50.gif בהמשך ושאלה.. לאיזה אנדקס פולני הופנית ?

מטיקה

New member
גם אני כנ"ל.../images/Emo140.gif

מזל טוב וכיף לשמוח בשמחתך. וגם על איזה אינדקס את מדברת?

100משטרה

New member
ההורים שלי באו מהעיירה בלז

שבזמנו הייתה בפולין ועכשיו היא עברה לאוקרינה. כך שכל המידע על העיירה ובמיוחד בני העיירה, אינו נמצא ב JRI. האם מישהו יודע איך מוצאים מידע על העעירה בלז? גדעון

א77

New member
בעלז היתה בגליציה

ובעלז או בעלזא או בלז. מי לא שמע את השיר "מיין שטייטאלע בעלז. והעיר הזו התפרסמה לא פחות בשל צדיקי ואדמו"רי בעלז. ה"שר שלום" האדמו"ר הראשון מבעלזא. ורבי יהושעל'י האדמו"ר השני "המיטעלער רב" = האדמו"ר האמצעי. בבעלז היו האדמו"רים נקראים "רב" ולא רבי. רב= זה פוסק הלכות ומורה הוראה. המתאים יותר להגדרת למדן. רבי זהו אדמו"ר המתאים יותר להגדרת צדיק וקדוש. אין זה אומר שאין אדמו"רים היכולים לענות על שתי ההגדרות. עכ"פ אדמו"רי בעלז היו נקרא "דער רב" =הרב. אם איני טועה, הם היו גם האב"ד של העיר. בציור הרצוף בזה: באמצע הרה"ק רבי ישכר דוב מבעלזא. מימין בנו הרה"ק רבי אהרן מבעלזא [שבערוב ימיו התגורר ברח' אחד העם סמוך לשיינקין שבת"א, בביתו שם קיימים מוסדות תורה עד היום]. משמאל בנו השני רבי מרדכי מבילגוריי, [אביו של הרבי מבעלזא שבירושלים].

friend9

New member
בעלז היתה בגליציה

וגם היום היא בגליציה המזרחית, השייכת לאוקראינה. היא נמצאת 50 ק"מ צפונה מלבוב, סמוך לגבול פולין, 2401 5023. ב-JRI לא הקצו לה ערך משלה, אבל לא בגלל הסיבה שנתת, אלא פשוט בגלל שהרשומות משם לא נמצאו או עדיין לא מופתחו. ערים רבות בסביבתה, כולל לבוב, כן נמצאות ב-JRI. אם תחפש שם משפחה בעיר BELZ אתה עשוי למצוא רשומה מעיר אחרת, שנזכר בה אדם שנולד או שהתגורר בבלז. הספר בלז - ספר זכרון / בעריכת יוסף רובין (1974, כתוב עברית ויידיש) נמצא בספריות: יד ושם, אונ' בר אילן, אונ' בן גוריון, אונ' חיפה, הספריה הלאומית, בית אריאלה בת"א.

100משטרה

New member
יש לי את ספר הזיכרון של העיירה בלז

ההורים של ההורים שלי רשומים שם. עדיין חסר לי את הדורות הקודמים. איך מוצאים אותם? גדעון

א77

New member
כמה לידות, כמה חתונות וכמה שמחות

וכמה דורות והכל בזמן קצר מאד. ZOGU, מתי נכנסת לראשונה לכאן? נראה שיש רק שבע שנים... חחחחח בהצלחה גם בשאר, הלואי ולי היה אותו מזל...

שרי סילבר

Active member
איזה כיף, כשהפאזל מתחבר לו! שרק ימשיך לך ככה, עם עוד ועוד גילויים. מאז שנכנסת לפורום, קצב הדהירה שלך עם התגליות מעורר התפעלות אמיתית. שנידבק כולנו, אמן...

זה בטח כיף אדיר לגלות את עומק שורשי

גם אני רוצה ולא יכול מעבר לדור הסבא שלי מצד אמי (איזיק וייסר).אבל עדיין לא התיאשתי.ררך אגב מהו האינדקס של פולניה .אולי אמצא בו דבר.דני

ornan

New member
אינדקס פולניה JRI

JRI - זהו אינדקס ממוחשב של מיליוני רשומות יהודיות מפולין הכוללות לידות, פטירה ונישואין מלפני 100 שנה והרבה יותר. שיטת החיפוש היא לפי שם משפחה, מחוז, ועיר . כדאי להעזר בשיטת הSOUNDMAX שמשמעותה כתיבת השם (משפחה או עיר) כפי שזה נשמע, דבר המקנה יותר אפשרויות בעיקר מן הטעם שלא תמיד יודעים איך אייתו זאת ברשומות בעבר (סתם לדוגמא בני משפחתי הרחבה מאייתים שונה את שם המשפחה). העברתי לינק בשרשור. אנחנו כאן לעזרתכם

ornan

New member
שכחתי דבר חשוב

כדאי גם לחפש לפי: רק שם משפחה רק שם מחוז או עיר וזאת מן הסיבה שלא תמיד יש לנו מידע מדוייק על מקום מגוריהם במיוחד בפולין, שם גרו בעיירות קטנות שהיו חלק מעיר מחוז גדולה יותר, לדוגמא מישהו יאמר לך שהוא נולד בוורשה אך למעשה זו עיירה קטנה קרובה לוורשה. תופעה נוספת שיש עיירות בעלות שם זהה אך במחוזות שונים. בקיצור: החיפוש בJRI ארוך, לעיתים מאוד מפתיע כי הוא משלים חוליות חסרות רבות, אך יכול גם לאכזב אם לא מוצאים.

אני,מה זה מודה לך !

על הרצון לסייע ןעל העיצות הקטנות שלפעמים מסתברות כגדולות.ועכשיו אצלול בהתרגשות באינדקס פולניה.ד"ג בצבא,שלא כמו בפורום,כשאתה שואל באופן כללי ולא מישהו מסויים שאלה ,כגון:"חברה, למי יש במקרה גפרורים"לעולם לא תקבל את מה שאתה מבקש.בפורום הזה תמיד יהיה מישהו או מישהי שיאסוף את השאלה. שבת שלום דני

למעלה