תגיות TAGS

קיפוש

New member
תגיות TAGS

אני מחפש מקום שאוכל לדון עם אנשים בנושא התגיות שנפוצות ברשת. מישהו יכול לעזור לי
בעיקר בתחום הטאורטי שלהם תודה

simplex

New member
לא ברור לי למה אתה מתכוון

האם אתה מתכוון לאתרים שמשאירים את התיוג למשתמשים? למשל שלכל פיסת מידע שנתרמת ע"י המשתמשים ישויכו מילות מפתח ע"י המשתמשים כדי לשפר את החיפוש והקיטלוג? או שאתה מתכוון למשהו אחר. אם אתה מתכוון לזה, אז האמת היא שאני לא מכיר פורום בעברית שבו ממש הנושא הזה מתאים.

simplex

New member
או בעצם אולי הפורום הזה כן מתאים

כיוון שלא מדובר על הצד הטכני, יש לזה רלוונטיות לפורום.

קיפוש

New member
אני אסביר

אני מחפש מקום שבו יכולו להרחיב את אופקי בנושא התגיות. יש לי אתר תוכן ואני חושב שהתגיות יכולות לסייע רבות.

e-magine

New member
תגיות הן לדעתי כלי נפלא

לדעתי הן מאד עוזרות לאנשים שהם לא מי יודע מה מסודרים להכניס קצת יותר סדר לגלישה שלהם, בלי להפוך את הדפדפן לבית מרקחת. לא יודע אם נוכל להרחיב את אופקייך.

קיפוש

New member
זה הרעיון

באתר כיפה ישנו פרוייק בשם שאל את הרב - המכיל עשרות אלפי שאלות. כיום כל שאלה ממויות לפי קטגוריה שאותה בוחר הרב. הרעיון שלי היה לאפשר לגולשים לתייג את השאלות מה דעתכם? למה צריך לשים לב ? האם זה אפשרי?

e-magine

New member
אני כתבתי על זה באיזשו מקום

אתן לך דוגמא מהבלוג שלי. קודם היו רק מדורים. אם למשל כתבתי קודם רשומה שעניינה פאלם שמתחבר לאינטרנט סלולרי, הייתי צריך להחליט אם להכניס אותה למדור אינטרנט או למדור טכנולוגיה (כי למשל פאלם שלא מתחבר לאינטרנט שייך למדור טכנולוגיה. היום המדורים לא ממש מעניינים אותי. לרשומה כזאת אני יכול לתת כל תג שנראה לי מתאים, זה יכול להיות אינטרנט, זה יכול להיות פאלם, גאדג'טים, גלישה סלולרית, המלצות, ועוד בהתאם לתוכן הרשומה. ברור שאם אתה עוסק בשאלות לרב, שאלה יכולה לכלול מספר רב של תגים ואין טעם להגביל למדור אחד. לגבי תיוג ע"י המשתמשים, צריך לבדוק את זה כי לא לכל המשתמשיפ יש אותן שיטות. יש מי שיגיד "כמה שפחות תגים ושיהיו אחידים" אצל אח כזה לא תמצא תג בלוג ותג בלוגים. אצלי תמצא גם וגם כי מה שאני מחפש זה שכמה שיותר אנשים ימצאו בדיוק מה שמחפשים. לדעתי אתה צריך להריץ את זה קודם כניסיון ולשמור לך בהתחלה את האפשרות לשנות תגיות. עד שהגולשים ילמדו איך לתייג בצורה הגיונית.

קיפוש

New member
נראה לי שאני אנסה

ובאמת נראה מה יהיה. איך היית מרגיש אם היית נותן לגולשים לתייג את הבלוג שלך

e-magine

New member
לא הייתי נותן

כי זה בלוג פרטי, לא בלוג שיתופי ולא ויקי, אבל אם הייתי מקים ויקי, כל אחד היה מתייג. אני לא מכיר את האתר ולא יודע איך הגולשים. כלומר אני לא יודע עד כמה אפשר לסמוך עליהם כקהילה.

simplex

New member
באתר של שאלות ותשובות

יש יתרון של תיוג ע"י אלו ששואלים ולא ע"י אלו שעונים, כיוון שהתיוג מיועד לעזור לאלו שמחפשים תשובות. עד כמה אתה מוכן בכלל להשאיר סמכויות על האתר שלך לקוראים זו שאלה אחרת. נראה לי שאין לקיפוש סיבה לבטל את סמכותו להסיר תיוג כזה או אחר אבל לדעתי דבר כזה יעבוד טוב. האם תיוג יתר במערכת פופולרית יקהה את היעילות של התיוג או לא, זו שאלה מעניינת. מערכת מבוססת תגים ציבורית ופופולרית סביר להניח שבמשך הזמן כמות התגים לכל אובייקט רק תגדל ותגדל. האם יגיע שלב שבו מרב תגים ושיוכים לתגים כבר נקבל שוב יותר מדי מידע מיותר? (הקשרים חלשים מדי בכל תג וכדומה?).

קיפוש

New member
לא חשבתי על הכיון

מכיון שקצב השאלות מטורף.. אבל ננסה ונראה
לכולם

ailag

New member
אפשר

א. שמעל מס' מסוים של תגים ידרש אישור מנהל האתר להכניס אותם ב. להוסיף כפתור שלוחצים עליו אם נראה לנו שההודעה מתוייגת מדי. בכל מקרה, לא נראה לי שיש פתרון טוב ופשוט שלא כולל התערבות של מנהל האתר, קריאת ההודעה והפעלת שיקול דעת - בערך כמו הדרך בה ויקיפדיה נשארת אמינה.

xslf

New member
מה בעצם ההבדל מבחינתך

בין תג למדור? בהנחה שמאמר אחד יכול להופיע תחת כמה מדורים שונים בו זמנית? האם ההבדל היחיד הוא שמדורים יוצרים מראש ותגים יוצרים בדיעבד?

e-magine

New member
יש הבדלים

אני חושב אפילו שיש הבדלים מבחינתי, אם אני המתייג או המחפש, אבל נעזוב את זה. מדור זה מכנה משותף. משהו שמנסה לאחד מספר רשומות לפי הנושא שלהם. תגית היא משהו שמאפיין את הרשומה.יש ערכים שבחיים לא יהיו אצלי מדור, אבל יכולים להיות תגית. אצלי, תגיות יכולות להיות גם מילים שונות אחת מהשניה עם אותה משמעות או משמעות דומה. אבל מדורים לא יהיו בעלי משמעות זהה או דומה. דוגמאות: 1. טכנולוגיה - יכול להיות אצלי גם מדור וגם תגית. 2. שלום שמחון יכול להיות אצלי תגית כבל לא מדור. 3. לנון יכול להיות אצלי תגית אבל לא מדור. 4. פליקר + flikr, בלוג + בלוגים, גוגל + google יכולות להיות אצלי תגיות, אבל לא מדורים, חיפוש וצילום יכולים להיות גם וגם. 5. דוגמת תגיות מפליקר: יש גם newyork גם ny וגם nyc שמסמלים אותו מונח. אין פסול בריבוי תגיות, אבל אם היו 3 מדורים על אותו הנושא זה היה די גרוע לדעתי.

e-magine

New member
ועוד על "למה חשוב לתייג"

מאמר של דייויד ויינברגר ממרכז לאינטרנט וחברה של אוניב' הרווארד (אולי מעין אח בכור של המרכז לחקר האינטרנט באוניב' ת"א.) לדבריו, חשוב כי: א. עוזר לקבוצות להתגבש ולהתארגן סביב נושאים (במקום הדוגמא שלו, אתן דוגמא משלי, נניח תגית blogday, לא בלוגדיי לא בלוג דיי ולא blog day כד') ב. כופר בניסיון ההיסטורי החוזר והנשנה לסדר את כל הידע בשיטת אירגון אחת. בעולם בו לא ניתן להגיע להסכמות לגבי נושאים כמו, לאיזו מדינה יש זכות קיום ולאיזו לא, או מהי דת "גדולה", אנו לומדים שסדר ואירגון תלויים בפרוייקט. הכאוס של ה"תגוספרה" משקף יותר טוב את טבעו של עולמנו המחולק מאשר שיטת אירגון ידע אחרת.

קיפוש

New member
שכחתי בכלל מההודעה הזו

אשמח שמחתי לקרוא את התגובות שנוספו לה.

למעלה