תגיד לי,דרול...

Boogieman

New member
תגיד לי,דרול...

מה התכוונת בקטע הזה של דיבורים באויר על אנרגיה באומנויות לחימה? מנסיוני הדל זה בדיוק הפוך,אתה יכול ללמוד להשתמש בה לפני שאתה יודע מה היא בדיוק. מן הסתם זה תלוי במורה אבל לפי מה שכתבת נראה שטעית בכתובת ונכנסת לשיעור פילוסופיה במקום לדוג´ו.

drall

New member
בנבחרת הטה קואן דו של הטכניון

לפני הרבה שנים , המורה היה מושיב אותנו על הברכיים במשך עשר דקות בסוף כל שיעור למדיטציה. ואני הייתי שואל את עצמי "מה הבנאדם הזה מבלבל במוח?" והוא דווקא היה מורה טוב , למד שש שנים במנזר בקוריאה, אבל במדיטציה לא היה לו מושג. אז ככה, מי שלומד אומנות לחימה , מתנסה באנרגיה , מתנסה הרבה מאוד אפילו. האנרגיות שלו עולות , משנות צורה , מה שתרצה. הם אפילו לומדים לנצל את האנרגיות כדי להגיע להישגים מסויימים באומנות , וזה דבר שהרבה מודטים ותיקים לא מצליחם לעשות. אבל מה? יש רמת הפועל ורמת המהנדס. אם תראה מהנדס צעיר מגיע לרצפת הייצור , תראה שאין לו מושג ירוק מה הולך שם. הוא מביט במכונות ובפועלים כאילו הוא רואה ארוחה טיקסית במאדים. והפועלים מצידם , מכירים את המכונות , מכירים את הבעיות , יודעים מה לעשות ומתי. אבל אין להם מושג מה הביא לכל זה. הם לא יודעים את התרמודינמיקה ואת הפיזיקה ואת הכימיה שחוללו את המכונות האלו והם לא היו מסוגלים לשחזר אותם. המהנדס יודע את כל אלו. הוא צריך להשתפשף קצת , להכיר את הברגים אבל כשהוא ילמד , הוא יהיה מסוגל להצעיד את הטכנולוגיה הזו קדימה. זה ההבדל בין מי שלומד מדיטציה , אצלי נניח , לבין מי שלומד קארטה. הקאראטיסט לומד דרך הרגליים , ושם הוא נעצר. מי שלומד מדיטציה דרך האנרגיות לומד דרך הראש. זה הסיפור בוגי. מה המלך אמר לך? דרול

Boogieman

New member
לא מכיר מלכים חוץ מאלביס

אתה יודע מה,אני אחשוב על מה שכתבת אבל הנורה האדומה שלי אומרת שאתה טועה,לפחות מבחינתי,ובד"כ היא צודקת. להעצר זה חלק חשוב בהתפתחות,זה כמו שלט שמודיע לך לעבור שלב, אז אם הבנאדם לומד קאראטה ונעצר זה אולי סימן לזה שהוא צריך לשבת בלוטוס ולהגיד אום כמו שלא יזיק לכל הטיפוסים הרוחניים למיניהם ללמוד קאראטה. תחשוב על להיות גם פועל וגם מהנדס או בעצם,במחשבה שניה,הכי טוב זה לא להיות אף אחד מהם.

הנדסה משולבת

זה הפתרון. בכדי להיות טוב באחד צריכים להבין איך השני עובד. מצב שבו יודעים רק את האחד הוא מצב מנוון ובדר"כ מוביל לבעיות.

drall

New member
טוב , אני מדבר על המצב בפועל

כאשר אנשים שלומדים אומניות לחימה משתמשים באנרגיות ולא מבינים אותן ולכן הם מוגבלים. כמובן יש מצב אידיאלי ששני הדברים קורים ביחד אבל את המצב הזה לא יספקו לך אומניות הלחימה. אתה צריך למצוא את לבד את מי שילמד אותך את כל הדברים שלא תילמד בדוג´ו , אחרת תהיה סתם פועל אולי אפילו פועל מומחה. אבל אתה לא יכול ללמוד שם מה שהמורים שלך לא יודעים , והם לא. לגבי המלך , נו So the king told the Boogimen you got to let this raga drop... דרול

Boogieman

New member
כמובן

אין בעולם שום דבר אחד מסויים שאפשר ללמוד שיקח אותך כל הדרך [ אני מעז לנחש שאפילו המדיטציה שאתה מלמד לא תעשה את זה ] אבל הכל קשור אחד לשני,אדם שלומד לנגן בגיטרה ירצה,אחרי כמה שנים,לדעת משהו על אקוסטיקה ואחר כך הוא ירצה להכיר את תכונותיהם של העצים השונים שמשמשים לבניית הכלי. לנגן בלי לדעת איך נוצר צליל זה מוגבל ולדעת אקוסטיקה בלי לדעת לנגן זה תלוש לגמרי,בקיצור,לימוד אמיתי חייב מטבעו להיות רב תחומי ואני לא ממש מבין על מה הויכוח. נ.ב. מאיפה הציטוט?

drall

New member
אז הבה ונבהיר את הנקודה

מה שטענתי ואני עדיין טוען שאין באומנויות לחימה ואפילו "רוחניות" כמו טאי צ´י ושיאגורו , את העומק הדרוש להתפתחות רוחנית שאינה מכאנית. לצורך העניין , התפתחות רוחנית מכאנית היא כזו שמושגת על ידי אמצעים טכניים , לדוגמא שהייה במנזר. יש באומנויות לחימה הרבה מיומנות אנרגטית אבל אין בה "תיאוריה" אנרגטית מהסוג שיכול להרים את האדם מעבר להתמקצעות באומנות או בכישורי הגוף. למזרח בכלל , יש בעיה עם הנקודה הזאת. כמעט לא מדברים עליה שם. ועכשיו באדיבות דרול הפקות בע"מ השיר המלא ROCK IN THE CASBA Now the king told the boogiemen You have to let that raga drop The oil down the desert way Has been shaken to the top The sheik he drove his Cadillac He went a-cruisin´ down the ville The muezzin was a-standing On the radiator grille CHORUS The shariff don´t like it Rockin´ the Casbah Rock the Casbah The shariff don´t like it Rockin´ the Casbah Rock the Casbah By order of the prophet We ban that boogie sound Degenerate the faithful With that crazy Casbah sound But the Bedouin they brought out The electric camel drum The local guitar picker Got his guitar picking thumb As soon as the shariff Had cleared the square They began to wail CHORUS Now over at the temple Oh! They really pack ´em in The in crowd say it´s cool To dig this chanting thing But as the wind changed direction The temple band took five The crowd caught a whiff Of that crazy Casbah jive CHORUS The king called up his jet fighters He said you better earn your pay Drop your bombs between the minarets Down the Casbah way As soon as the shariff was Chauffeured outta there The jet pilots tuned to The cockpit radio blare As soon as the shariff was Outta their hair The jet pilots wailed CHORUS He thinks it´s not kosher Fundamentally he can´t take it You know he really hates it להקת ה CLASH

Yin

New member
מהי התפתחות רוחנית?

שאינה התפתחות רוחנית מכנית?

drall

New member
אני אתן לך דוגמא

למדת לשחות חתירה , עכשיו אתה מתאמן , לומד טכניקות , משפר את הביצועים. שוחה בבריכה , שוחה בים . אתה מתקדם , ברורה , אבל זו התקדמות מכאנית. ברגע שתלמד לשחות פרפר , זו התקדמות מסוג שונה. האופקים שלך התרחבו ועכשיו אתה יכול להתקדם גם בחתירה וגם בפרפר. דרול

Yin

New member
OK, רק שתדע שכחלק אינטגרלי

מאימוני טאי צ´י וצ´י קונג יש מדיטציות. בעצם טאי צ´י היא מדיטציה בתנועה. דרך אגב, אני מתלבט לגבי מהי רוחניות באופן כללי, מהי לדעתך? תודה

drall

New member
ויש עוד מאה מדיטציות בתנועה

שהן לא טאי צ´י. אז מה? טכניקת מדיטציה לא מספיקה. צריך בנוסף אליה גם ידע , הבנה , מודעות והכרה שאינן מצויים בטכניקות ובטח שלא באומנויות לחימה. עדיין טכניקות מסויימות יכולות לדחוף אותך קדימה בעוד שטכניקות אחרות יותירו אותך מדשדש. זה ההבדל בין הגדול לקטן , הבדל איכותי ולא רק כמותי. כבר לפני שלושה ימים שאלו אותי על רוחניות ואמרתי שזה לא דבר שאני יכול או רוצה להגדיר , אבל אחרי מחשבה נוספת אני אוכל לתת משהו לא מחייב. רוחניות היא הכרה חוויתית שקיימת מציאות מעבר לתפיסת החושים או כלי המדידה. זה בטח לא יכסה את הכל , אבל זה ניסוח לא רע. דרול

Yin

New member
תודה, מחוויותי האישיות

אני יכול לספר כי אימוני בטאי צ´י הביאו אותי להבנה והתפתחות רוחנית, להגדרתך. אין אני יכול לדעת לגבי "ידע , הבנה , מודעות והכרה שאינן מצויים בטכניקות ובטח שלא באומנויות לחימה" אבל אשמח ללמוד.

drall

New member
טכניקות מגבילות את עצמן

למרות שיחסית למצב שאתה נמצא בו לפני ואחרי חמש שנים של תירגול טאי צ´י אתה ללא ספק תרגיש בהבדל. אבל מה שחשוב הוא לדעת שהטכניקה מעצם קיומה היא מוגבלת. אם יש לך את התובנה הזאת אתה כבר מצוי בנקודת פריצה טובה. אתה תצטרך לסלוח לי על כך שאני לא מפרט יותר כי אני לא רוצה להטעות אותך. ההבנה האמיתית מתחילה במקום בו החוויה מספרת לך שהטכניקה או המורה טעו בקשר אליך ומאותו רגע אתה מתחיל להתקדם עצמאית. צרור ברכות דרול

zoozoo7

New member
דרול אתה סותר את עצמך

לפי הטאו, רוחניות זה הכל ועכשיו אתה מביא הגדרה שמשאירה דברים מחוץ למסגרת "הכל" לפי ההגדרה שלך, כל התנסות בסמים או חום גבוה או סתם בתופעות לואי של חבטה חזקה בראש, היא רוחנית. למרות זאת, זאת הגדרה לא רעה למרות שאני לא מסכים איתה.

drall

New member
ההגדרה באמת לא משהו

ואמרתי את זה אבל אם בן אדם מכיר בננה כבננה , הוא לא התקדם. אבל אם אתמול הוא לא הבחין בזרימת האנרגיות שלו בזמן כעס והיום כן , אז הוא התקדם. לא קשור לזה שגם הבננה וגם כל הדברים שייכים לטאו. דרול

zoozoo7

New member
בסדר

תראה, מבחינה אינטואיטיבית אני מסכים איתך וזה בלי להכניס אנרגיות לעניין. מהרישי מלמד שהכל נמצא בתהליך של התקדמות. למעשה, מה שאתה אומר זה שיש כל הזמן תנועה ותהליכים ובזה אין לנו ויכוח. הנקודה שאני מנסה כל הזמן לחדד היא שבשביל לקבוע התקדמות, (לא תנועה או הכרה בקיומו של תהליך, שיכולים ללכת לכל מיני כיוונים) אנחנו צריכים נקודת התיחסות שאליה יש התקדמות ובכל מה שאתה מתאר, אין נקודה כזאת. ומכאן כל הויכוח שלי איתך. לדוגמא אם אדם פעם לא הבחין בזרימת האנרגיות שלו בזמן כעס והיום הוא כן מבחין בזרימת האנרגיות בזמן כעס, נשמע מיד כמו התקדמות. זה בגלל שאנחנו מציבים פה נקודת התייחסות שהיא "ככל שיש יותר ראיית אנרגיות, זה יותר טוב". אבל מי קובע את הנקודה הזאת? היא לא ברורה. אולי ראיית אנרגיות זה דבר מזיק? או לפחות מזיק בשלב הנוכחי שלו כי האדם עדיין לא מספיק מוכן לכך? אתה החלטת שזה יותר נכון להיות במצב של ראית אנרגיות כנגד מצב של אי ראיית אנרגיות. אולי זה נכון ואולי לא. כל עוד אתה קובע לעצמך שזה צריך להיות ככה, זה בסדר גמור וזאת דרכך. ברגע שאתה מתחיל להציק לאנשים או קובע להם מה נכון ומה לא על פי תפיסה שאתה החלטת שהיא נכונה עבורך, זאת כבר יכולה להיות טעות מסוכנת. שלא תבין לא נכון ואני חוזר על זה שוב, אינטואיטיבית אני מסכים עם הרבה דברים שאתה כותב אבל מעצבן אותי לראות איך אתה ממליץ או משמיץ דברים לאנשים,בלי כל אמצעי זהירות, כשהנקודת התייחסות שלך היא אישית ויכולה להטעות.

בארס

New member
ואולי

אנחנו מחפשים כל הזמן נקודת התיחסות שכלית ואין כזאת "ברורה" ובמקביל יש מערכות התיחסות אחרות אשר אנחנו לא מכירים בהן ?

zoozoo7

New member
אולי

ולכן אני אומר שכל עוד אנחנו לא מכירים כזאת נקודה ברורה, עלינו לברור מילים כשאנחנו מדברים על הנושא ובמיוחד כשאנשים מחכים לתשובות שעלולות להוביל למעשים.

למעלה