תגיד יוגב

תגיד יוגב

בהיכל הקודש פשוט יושבים ורק גורסים????? ומתי לפי רבינו צריך ללמוד רש"י ותוספות וכו´ חוץ מהשיעור עיון שצריך להיות הרי יהיה לך היקף קטן מאוד בעיון???? אתה יכול לכתוב לי את סדר דרך הלימוד של רבינו עם כל הפרטים את הסדר בכלליות משה"ר ע"ו אני כבר יודע אבל אתה יכול לכתוב לי יותר פרטים???? תודה

אין דבר כזה

אולי רבנים של ברסלב נוהגים ומנהיגם את תלמדיהם בסדר מסוים. אבל לא רבנו ולא רבי נתן קבעו סדר מסוים.

סדר דרך הלימוד

מכיוון שנגעתה בנושא מורכב אז קשה לפרטו בכתב,אם תתן לי את הכתובת שלך אני אשלח לך את הקונטרס "סדר דרך הלימוד" ותראה פלאי פלאות על דרך הלימוד של רבנו ז"ל

יוגב אני לא רוצה

לעורר ויכוח אבל הקונטרס "סדר דרך הלימוד" הוא לא של רבנו. הוא של הרב שיק, אז מה שהוא יוכל לראות זה דרך לימוד על פי דרכו של הרב שיק. היחיד מתלמידו של רבנו שאנחנו יכולים לקרוא את דבריו ולהגיד רבנו אמר זה רבי נתן. ולא אף אחד אחר.

פראזניק

New member
"סדר הלימוד של רבינו"

אין כזה דבר. הדבר היחיד שכותב רבי נתן בעלים לתרופה הוא, לא ללמוד יותר מדי מסכתות בבת אחת, משום שזה מבלבל. לגבי השיטה שסוברת שרבינו אמר לגרוס, היא שיטה, אבל בוודאי לא "דרך רבינו", משום שרבינו לא כתב כך בשום מקום במפורש. זו הבנה בדרך רבינו. אחרים חלקו על זה והתנהל בזמנו (לפני כ-20 שנה ויותר) ויכוח עצום בנושא בברסלב. רוב אנ"ש סברו שרבינו לא אמר כך ודרך ההבנה הזו ברבינו הינה טעות.

למעלה