תגידו..

אני אסביר בצורה ברורה יותר...

אם היו נותנים לך לכתוב את הסדרה, היית כותב אותה כמו שאתה רוצה, ובהחלט יכול להיות שמי שכתב את הסדרה חשב כמוך (או כמוך, אך שונה במקצת). היווצרות הנצרות, או האיסלאם, אך היהדות לא נוצרה ככה (לפחות לא ע"פ הכתוב בתנ"ך).

קטרפי

New member
בזה אתה צודק ../images/Emo110.gif

אבל עדיין לא אומר שאין מקום להשוואה. תסכים איתי שהרעיון של הסידרה היה לתת מבט אחר על החיים בעולם שלנו, ואת זה היא עושה מצויין.

מי אמר?

הסדרה היא מד"ב במידה מסוימת, ומה שהיא נותנת זה כסף. העולם שבסדרה זה לא העולם שלנו, כך שאי אפשר לתת פה מבט אחר ולהשוות.

uuu8

New member
אני לא כל כך מסכים איתך

היהדות לא גורמת להתפלגות וזה שיש כאלה שמבינים את זה אחרת או שמחליטים לפתח יהדות משלהם יותר קלה וכדו' כמו הרפורמים וכאלה... ועוד סיבה: אני לא ממש אוהב הסטוריה...אבל בגלל שיש לי בגרות השנה אני צריך לדעת את זה אז אין לי ברירה חחח הנה: ההתפלגות הזאת נגרמה במיוחד לפני שהיתה לנו מדינה אז כל אחד הגיע עם המנהגים שלו וכל אחד חשב שזה הכי נכון... וגם במדינות הזרות היו התבולליות וכאלה בלגנים.... וחוץ מזה היהדות זאת הדת היחידה שפתוחה לאחרים...לא שמתם לב שאצלינו בארץ יש כל כך הרבה עדות וזה... ולפי מה שאני זוכר אף פעם לא קם איזה יהודי שהחליט להשתלט על העולם ולחייב את כולם להיות יהודים או למות....

קטרפי

New member
אני לא מדבר על זה ../images/Emo110.gif

היהדות היא ממש לא פתוחה. אני לא מדבר רק על החרדים שסגורים בתוך הקהילה של עצמם וחושבים שכול שאר היהודים לא מספיק טובים, זאת דוגמה קיצונית מדיי. אבל יש עוד הרבה דברים מעבר לקהילה של החרדים, למשל ציטוט מהתנ"ך: מלאו את הארץ וכבשה ורדו בדגת הים ובעוף השמים ובכול חיה הרומשת על הארץ (בראשית א` 28) בגלל שהאדם חושב שהוא עליון, הוא מרשה לעצמו לעשות זוועות שלא רחוקות ממה שהנאצים עשו, ומצדיק את מעשיו בזה ש"אלוהים אמר שאנחנו עליונים אז מותר לנו לעשות להם מה שבא לנו". אם להיות יותר ספציפיים ליהדות, אפשר לקחת דוגמאות מתרי"ג מצוות. ליהדות אין בעייה עם יהודים אחרים, יש לה בעייה עם כול מי שהוא לא יהודי. יש למשל מצוות שאומרות שצריך לכבד יהודים אחרים, שמשתמע מהן שביהודים אחרים מותר לפגוע חופשי. הנה כמה דוגמאות (באתר הזה יש פירוט): לא להלבין פני אדם מישראל לא לשנוא אחים לא ללכת בחוקות הגויים לא לעבוד בעבד עברי עבודת ביזיון כמו עבודת כנעני לא להתחתן בעובד אלילים והכי חשוב - למחות זרעו של עמלק מן העולם.... חשבתם פעם על זה שיש ביהדות מצווה על ג`נוסייד¿ אנחנו צועקים כשהמוסלמים רוצים להשמיד את המדינה שלנו, אבל כמה יהודים באמת הסתכלו על הדת שלהם וראו מאיפה דברים כאלה מגיעים¿ בקיצור, ליהדות אין הרבה מה להיתמם, גם לא יחסית לדתות אחרות.

איך אתה מפריז...

מי שהורג את החיות מאמין באלוהים דווקא? אתה מבלבל דברים. יש מצוות גם לאהוב את הגויים. אני לא יודע מקורות ברורים, אבל אני יכול להשיג, אם זה חשוב לך. למחות את זרע עמלק, אבל בשטח אני לא רואה שזה קורה, ומשיחותיי עם דתיים מעולם לא ראיתי שזה כל כך בוער בקרבם למחות את זרע עמלק.

קטרפי

New member
לא בהכרח מאמין באלוהים ../images/Emo110.gif

אבל ברגע שהדת נותנת לגיטימציה לרצח ואפילו כותבת חוקים איך לעשות את זה ולאיזה עם, זה נותן להרבה אנשים תירוץ למה לעשות את זה, גם אם הם לא בהכרח מאמינים.

לא נראה לי...

אתה באמת מאמין שלא היה דבר כזה "רצח עם" אם התנ"ך לא היה בא לעולם? היה, וגם היו רציחות סתם, ואולי אף הרבה יותר.

קטרפי

New member
אני לא מאשים הכול על התנ"ך ../images/Emo110.gif

אבל אם אף אחד לא היה מחלק את העולם מחולק לדתות, גזעים ולאומים, לא היה דבר כזה "רצח עם", כי לא היו עמים שאפשר לרצוח, אנשים פשוט לא היו שונאים אנשים אחרים רק בגלל שהם שונים מהם (כמו שעכשיו יש עמים ששונאים יהודים, ולהפך). כמו שנועה כתבה כמה הודעות מתחתיי, זה מצב אוטופי שעכשיו כניראה לא יקרה, כי זה כבר חלק מהיסוד של החברה האנושית. לא שהחברה שאנחנו חיים בה היא כול כך מושלמת....

לדעתי אתה טועה.

האדם היה רוצח בכל מקרה, והתנ"ך הוא בסיס המוסר האנושי - לא תרצח, לא תגנוב, איפה זה היה כתוב לפני כן? אני מאמין שמקור המוסר של כולם הוא התנ"ך, ולכן הוא מכונה "ספר הספרים". לא היו עמים, אבל היו מדינות (הרי זו המצאה של הדורות הליברליים), ומדינה אחת הייתה כובשת אחרת ורוצחת את תושביה. לא צריך להגדיר אנשים כדי להרוג אותם בהמוניהם, ובכלל לא בטוח שבלי הדתות לא היו מגזרים שהיו מתאגדים ומגדירים את עצמם כקבוצה נבדלת (על בסיס כלשהוא).

uuu8

New member
מצטער על ההקפצה אבל הייתי חייב להגיב

אני לא רוצה להכנס לפרטים ולהתחיל לפתוח את הדיון מחדש אבל בקשר למחיית זכר עמלק 3 דברים: 1) אם אתם תסתכלו על הסיפור המלא ולא רק על המסכנה תבינו: כשבנ"י יצאו ממצרים כל העמים פחדו מהם עכשיו עובדה קטנה: בנ"י היו עבדים 210 שנה במצרים (למה לא 400 את זה עזבו על זה נדבר פעם אחרת חחח) בנ"י כעבד שבורח פחדו מכל אחד במיוחד בלהתקל עם עם ולהלחם מה שהם ידעו זה רק לעבוד והנה עובדה: מחישוב פשוט שפעם ראיתי לפני קריעת ים סוף כשהמצרים רדפו אחרי בנ"י אז רק הגברים מבני ישראל כבר יכלו להרכיב צבא שיהיה 4 ישראלים על מצרי אחד ויחיד...אז שקוף שהניצחון היה של ישראל...אבל הם פחדו והיו רגילים להיות עבדים ולא להלחם ככה שלא חשבו על זה בכלל והתחילו להתלונן על משה וכו' וכו' וכו' טוב עכשיו הגענו לסיפור עם עמלק: כל העמים פחדו מישראל וככה הם יכלו להגיע בשקט לא"י בלי הפרעות בדרך ובלי פתאום להחליט לחזור למצרים אבל כשעמלק בא אליהם להלחם במדבר למרות שהפסיד במלחמה גרם לכך שכל העמים שפחדו מקודם ראו שזה לא כל כך בעיה לבוא להלחם עם ישראל ועמלק האלה עשו לעם ישראל הרבה בעיות ונלחמו בהם כמה וכמה פעמים בגלל זה יש מצוות מחיית זכר עמלק 2) מחיית עמלק לא מתכוון שתלך ברחוב תראה עמלקי ותדקור אותו למוות...זה מתכוון לצאת ממש למלחמה נגדו עם צבא...והעמלקים עד כמה שאולי אתם חושבים הם לא כאלה אנשים מסכנים שיושבים באוהלים בלי אוכל ומים ופתאום הישראלים הרשעים יבואו ויהרגו את כולם ממש לא נראה לי... 3) עכשיו הרבה שנים אחרי כל זה היו הרבה התבוללויות ולא רק של עם ישראל אלא גם של מצרים שהפכו לנגיד סורים (סתם אני זורק זה לא נראה לי קרה..חח אבל זה דוגמה כזאת) אז עכשיו לא יודעים מי בדיוק מזרע עמלק...ואי אפשר לקיים את המצווה הזאת אז כיום לא מוחים את זכר עמלק נקודה אין אפילו כזה דבר ש"הנה אבא של אבא של אבא....שלו היה עמלקי!" קחעעעע - מת זה יהיה רצח אם מישהו יעשה כזה דבר אני לא גאון גדול בזה אז יכל להיות שיש לי כמה טעויות...ולא בטוח גם שאני יצליח לענות על כל השאלות שיהיו נגד מה שאמרתי... מי שבאמת רוצה לדעת יותר וזה שיברר...ולא באתרי אינטרנט במקומות של אנטי יהדות! שגם יבדוק במקומות שבעד. צריך לדעת את הדעות של שתי הצדדים ולא להשתכנע רק מצד אחד אני מקווה שסגרתי לך\לכם כמה קצוות.... יום טוב!

chi12

New member
דבר ראשון צריך לדאוג לאחים שלך

לפני שדואגים לכול העולם, וברגע שכולם יראו שאנשים מכבדים אנשים אחרים מהעם שלהם הם יאמצו את זה גם כמו הלאמניות באירופה. בנוגע למחית זרע עמלק, אני חושבת שעמלק מהווה סכנה מידית לעם שלנו, ולכן מצווה עלינו להורגו כמו אם מישהו בא להרוג אותך אתה תהרוג אותו לפני זה, אותו דבר. זרע עמלק מהווה סכנה עם שלנו ועכשיו כשהוא מפוזר אין לנו מושג מאחורי איזה דברים הוא עומד.

קטרפי

New member
צריך לדאוג לכולם במידה שווה ../images/Emo110.gif

כמו שלא צריך להגיד "טוב, אני דואג ליהודים אז זה בסדר אם אני אפגע בכושים" ככה לא צריך להגיד "טוב, אני דואג ליהודים אז זה בסדר אם אני אפגע בבעלי חיים". נכון שאת לא יכולה לדאוג לכולם, ואת לא יכולה להקדיש את כול החיים שלך להתנדבות בכול העמותות (ואת גם לא חייבת להתנדב בכלל אם את לא מסוגלת), אבל תסכימי איתי שלכול הפחות לא לפגוע באף אחד זה צריך להיות משהו אלמנטרי.

chi12

New member
אני לא רואה פה סתירה

לא צריך לפגוע בכל מקרה, אבל קודם כל צריך לדאוג למי שקרוב אליך יותר ואז לאחרים. אז אני אדאג ליהודים ולא התעלל בכושים ובבע"ח.

קטרפי

New member
אז הרבה לא רואים את זה כמוך ../images/Emo110.gif

הרבה אנשים חושבים שאם הם דואגים לקבוצה מסויימת (למשל תורמים כסף לילדים חולי סרטן) זה אוטומטית עושה אותם אנשים "מוסריים" שאף אחד לא יערער על ה"מוסריות" שלהם, גם כשהם פוגעים בהרבה דרכים אחרות (למשל אוכלים בשר תוך כדיי מודעות מלאה למה שקורה לבעלי החיים במשקים, שזאת הצורה הכי בוטה של התעללות שהייתה קיימת בכול ההיסטוריה)

uuu8

New member
לידיעתך יש מצווה שאוסרת פגיעה בבעלי חיים!../images/Emo46.gif

מי שמתעלל בבעלי חיים עובר עבירה!
אז אם שמעת על יהודי שעושה משהו כזה...תהיה בטוח זה לא כי התורה ציוותה או כי הוא מרגיש עליון זה סתם כי הוא מגעיל ולא מתחשב וכמוהו גם אנשים לא יהודים שבאותו דעה שלו היו עושים ככה חוץ מזה שיש הרבה יותר לא יהודים שמתעללים בבע"ח מאשר יהודים

קטרפי

New member
שמעתי על הרבה יהודים כאלה ../images/Emo110.gif

זאת לא התעללות בעיניך¿ גם יהודים עושים את זה, ובגיבוי מלא של התורה. ויהודים אחרים שממשיכים לממן אותם במקום להחרים את התעשיות הזוועתיות האלה, הם לא פחות אשמים.

למעלה