תגידו..

uuu8

New member
../images/Emo12.gifאני לא יודע למה עושים את זה

אבל לידיעתך עגל שנהרג אסור לאכול אותו..וזה שיהודים לא מאמינים הורגים סתם זה לא בסדר ואני מסכים איתך אבל זה חבל מאוד שהם מוציאים שם כזה שם רע ליהדות כי זה לא נכון לפי היהדות והדת עוד משהו לידע הכללי השחיטה לפי הדת חייבת להיות עם סכין בלי שיניים ושתהיה חדה ככה שבמכה אחת תהרוג ובמינימום כאב ....ב מ י נ י מ ו ם כ א ב ! !..ככה זה לפי התורה\תנ"ך איך שתרצה לקרוא לזה... אז אם מתעללים בכל זאת זה לא אומר שזה נכון...ובמיוחד לא לפי היהדות

שירה 94

New member
אתה דתי?

כי אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר.. מחיית זכר עמלק נוצרה מתוך העיקרון שאחרי שבני ישראל יצאו ממצרים וכל העמים ראו את גדול הקב"ה אף אחד לא העיז להיכנס איתם למילחמה עד שבא עמלק וכמעט השמיד את בני ישראל במדבר..יש לנו מצוות מחיית עמלק לא על העיקרון של ללכת ולהשמיד אותם אלה להבין מה הם עשו לנו ומה לא היה בסדר בזה..אני דתיה ואני ממש לא חושבת שהקב"ה ציווה להשמיד אותם מתוך ההבנה של - להרוג, כי זה פשוט לא הגיוני.. הרי יש את 10 הדברות שבתוכן כתוב בפרוש לא תרצח אז על מה אתה מדבר לעזעזל? תבדוק תדברים לעמקם לפני שאתה מעלה השערות..

קטרפי

New member
אני לא דתי וגם לא יהודי ../images/Emo110.gif

אבל אני גם לא מעלה השערות, אני פשוט רואה איך היהדות עובדת, ו"לא תרצח" זה לא עיקרון שתמיד הולכים אחריו. לפי כמה דברים שהיו בתנ"ך ובספרים שעקבו לו, המצווה אמורה להיות "לא תרצח, חוץ מכול מיני מקרים שזה בסדר"

כל כך המון שטויות. ווואו

לא תרצח כלפי כללללל דבר, אפילו חיה לידיעתך! וזה לא שהתורה אומרת תדאגו ליהודים ולא לכושים! תדאגו ליהודים! אח"כ תדאגו לכושים! כמה שטויות אתה מספר פה, אפשר לחשוב מי אתה בכלל שתפתח פה כזה מסריח על התורה ?! סליחה על הגנאי, הצלחת להרגיז אותי לחלוטין.

קטרפי

New member
במקום להגיד שאני מספר שטויות../images/Emo110.gif

אולי תתקני אותי איפה שאני טועה, במקום לקלל¿ זה שלא תירצי לשמוע את הצד השני בדיון זה ממש לא מה שיהפוך אותך לצודקת, את יודעת. ואני לא חושב שצריך לדאוג קודם ליהודים. כמובן שהחברים והמשפחה שלך קודמים מבחינתך לאנשים שאת לא מכירה, אבל כול השאר צריכים להיות שווים בלי הבדל דת, גזע ומין ביולוגי.

אני אשמח מאוד לקיים איתך דיון

שבהזמנות, למה כאן זה ממש לא הולך. יהיה לי יותר קשה להסביר גם את עצמי.

TziMHoNoa

New member
תשמע

יש משהו בזה שדתות עושות צרות ומפלגות אנשים. אבל מאוחר מידי לשנות את זה. זו אוטופיה גדולה מדי, משהו כמו אימג'ן של ג'ון לנון... בכל מקרה, היהדות היא לא זה. זה העיוות שלה, מה שמרחיק את כולם. תקרא קצת על היהדות האמיתית, על הגרעין של היהדות ולא כל הקליפות שהיא עטופה בהם. נגיד, הרב קוק שהיה צמחוני אמר כל מיני דברים מעניינים בנושא- http://www.anonymous.org.il/kook.htm בכלל, יש המון מוסר ביהדות, שאף אחד כמעט לא מכיר, כי כרגיל, כולם מכירים רק מה "שמראים בטלוויזיה", ואין לאף אחד מחשבה חופשית.

קטרפי

New member
לא אמרתי שזאת לא אוטופיה ../images/Emo110.gif

הבעייה היא שלאנשים אין בעייה להסתכל על דתות אחרות ולהגיד שהם טרוריסטים (כמו האיסלאם) או מוזרים (כמו הבודהיזם), אבל מאוד קשה להסתכל במראה ולהגיד על עצמם את אותם דברים. בקשר לגרעין אולי את צודקת, אני מודה שאף פעם לא ירדתי לשורש הפרוטונים של הגרעין של היהדות.... אבל הבעייה היא שכול אחד מפרש אותה איך שנוח לו, או בוחר את הפירוש הקיים שמתאים לו. אי אפשר להגיד למישהו "תקשיב, בתור יהודי אתה אמור להיות מוסרי ולא לפגוע באף אחד בשם האמונה שלך", כי רוב האנשים מאמינים במשהו רק כול עוד הוא נוח להם. בשורה התחתונה, אימג`ן

TziMHoNoa

New member
זה בדיוק-

כל אחד רואה מה שנוח לו. אף אחד לא חוקר. בגלל זה גם קל להגיד שכל המוסלמים טרוריסטים. כי זה פשוט לא מעניין אף אחד להבין למה ואיך ומה.

Slow Cheetah

New member
אותי זה כן.. ../images/Emo9.gif

ואני די יכולה להבין אותם.. למרות שזה לא בסדר הדרך שהם פותרים דברים, אפשר להבין אותם.

אי אפשר להבין אותם...

אי אפשר להבין אנשים שהורגים תינוקות, ילדים ונשים, ולא משנה מה הסיבה לכך. לא מדובר בסבל שלהם. גם בשואה היה סבל, הרבה סבל, והתגובה לא הייתה כזאת. הסבל הוא רק תירוץ (וגם הוא תקף רק לערבים בארץ).

קטרפי

New member
הסיבה היא שככה חינכו אותם ../images/Emo110.gif

ולא את כולם, רק חלק קיצוני. הבעייה היא שמה שמלמדים אותך מהרגע שאתה נולד וממשיכים להחדיר לך לראש בצורה אינטנסיבית, קשה מאוד לשנות אחר כך. שנה שעברה דווקא יצא לי להכיר כמה ערבים, ואף אחד מהם לא היה גרוע יותר מאנשים אחרים באותה סביבה. (מלבד מחסום השפה שהפריד בינינו)

אז אי אפשר להבין אותם.

לא את ילדיהם, אלא את הוריהם. או את הורי הוריהם. אי אפשר להבין את מעשיהם (בטח שלא להצדיק), אפשר רק להבין מאיפה זה מגיע.

קטרפי

New member
אתה יכול להגיד את זה ../images/Emo110.gif

על כול אחד שלא חושב כמוך. אתה יכול לנסות להבין מאיפה המחשבה שלו מגיעה, אבל לא למה הוא לא חושב או עושה כמוך. להגיד את זה על רוצחים זאת דוגמה קיצונית, אבל עדיין לפי אותו עיקרון. באותה מידה אתה לא יכול באמת להבין אנשים מהימין הקיצוני שחושבים כמו המוסלמים הקיצוניים שאתה מדבר עליהם, כמו כהנא וברוך גולדשטיין וכול שאר הנחמדים האלה.

אני חושב שסטינו קצת מהעיקרון...

אני התחלתי בזה. "הבנה" - לא במובן של "אני יודע למה הוא עושה את זה", אלא במובן של "אני מבין את המצוקה שלו". וגם זה לא בדיוק. בכל מקרה, לא הסבל הוא הסיבה לטרור (כמו גם למעשיהם של גולדשטיין ושאר היהודים שטבחו), ומתוך הנחה שצ'יטה איטית התכוונה שהיא מבינה את המצוקה שלהם (מאיפה זה בא, מה הסיבה לכך) - אז לא, אי אפשר להבין אותם. עזוב. זה פורום השבט, נעצור את הדיון המעניין הזה כאן.

למעלה