תגידו,

m i t a l y

New member
תגידו,

לפני 30-40 שנה היו שביתות בבתי הספר? איך זה היה נראה? אותו הדבר כמו היום? הייתם נשארים בבית לבד? עם האחים? ההורים היו לוקחים ימי חופש כדי להיות איתכם? אני עצבנית הבוקר. מישהו נמצא פה איתי?

pf26

New member
המורים איתך הבוקר....

כשהייתי בתיכון, לפני 25 שנה בערך, אני זוכרת שתי שביתות מאד ארוכות, אחת מהן ארכה כחודש וחצי. נדמה לי שהייתי בשישית ולכן זה לא ממש הפריע לי, אלא נהניתי מהחופשה המאולצת. זוכרת שהלכתי בבקרים לספריה בבית העם (לפני שהחליטו לקרא לזה "מרכז זראר בכר") בירושלים וקראתי את כל הספרים שלא הספקתי קודם. המורים ד"א נפגשו "בחשאי" בשעות אחה"צ עם תלמידי יא-יב והכינו אותם לבגרויות. ובלי קשר למה ששאלת - הלואי שהיה לי אופי מתאים להיות פעילת ציבור. מסכימה ששכר המורים קטסטרופלי (אני מוכנה להראות את התלוש העלוב שלי לכל המעוניין) ושהמורים עובדים הרבה יותר ממה שחושבים (כולל טלפונים אתמול בלילה מהורים שרצו לדעת מה קורה היום, אחרי שאני התקשרתי בעצמי לועד ההורים ועדכנתי גם במייל), אבל אני הייתי נאבקת על הקטנת מספר התלמידים בכיתות, על הוספת שיעורי העשרה לתלמידים (איפה המורה לחקלאות, מלאכה, אמנות) וסתם שעות ללימוד ידע כללי וידע עולם. אלה היו שלוש דקות של "הוצאת קיטור".

גמני,גמני

אז ככה. אני 30 שנה מורה וזוכרת הרבה מאוד שביתות. שביתה אחת זכורה לי לטוב מבחינת תוצאותיה. דו"ח ועדת עציוני ששינה מאוד את תלוש המשכורת. (חזרנו כעת לאותו מצב ). גם אני כמוך חושבת שהמשכורת ממש עלובה עד מביישת. ומה אני עושה כרגע ? מכינה חומרים לניגשים לבגרות שאם חלילה תפרוץ שביתה כללית. (החלילה בגלל האחריות להצלחתם בבגרות). pf, אצלי המצב טוב יותר היות ואני עובדת המקום המקבל תמריצים כך שיש לי כמה שקלים יותר. תתכונני לשבוע הבא מיום שני

pf26

New member
התמריץ שלי זה הילדים וההורים

אני מורה בכיתות נמוכות והתמזל מזלי ואני עובדת בבית ספר קטן וצעיר בו ההורים יודעים לפרגן ולהעריך את העבודה שנעשית. כל פעם, כשהמערכת שוחקת אותי (מה שקורה השנה כמעט כל יום) אני מתבוננת בילדים המקסימים, בצוות הנחמד שעובד איתי ונזכרת במילים חמות ששמעתי מהורים. מה קורה ביום שני? גם על השביתה של היום נודע לי רק אתמול בערב. יש משהו שכדאי לדעת?

חחח,בלבלת אותי לרגע

חשבתי שאת מתכוונת לילדייך הפרטיים. זהו שאנחנו בבעייה מאוד גדולה. גרים בסוף סוף העולם, בת אחת נישאה, 2 חיילים שבוודאי לא יחזרו לגור כאן ואנחנו פה גם בגלל התמריצים.ושוב חחחחח לגבי יום שני? ובכן, אתמול הודיעו שביום שישי ראשון מלמדים ולגבי יום ב' תגיע הודעה. התכנון, השבתות חלקיות עד שביתה כללית. כן, גם אני ברגע שסוגרת את הדלת נהנית, אבל לאמר שהמערכת לא שחקה אותי, אשקר. מצאתי אבל פתרון. מידי מספר שנים מאתגרת עצמי בתפקידים שונים בבית הספר. מה את מלמדת ? יש לי אתר שבניתי לתלמידים

גלבועא

New member
אז שאגלה כמה זמן אני מורה?

24 שנים עובד מהבוקר עד הערב. לא, לא מכין חומרים לבגרויות. יש אינטרנט, ויש שם חומרים במקצוע שלי בכמויות ענק. ישנם גם פורומים פעילים שבהם התלמידים יוכלו להיעזר גם ללא המורים שלהם. אני גם בתפקיד ניהולי בבית הספר כמה שנים טובות, עכשיו בעיקר אני עסוק בהסיום ההכנות לוועדות החריגים, שלא נדע. ואמי מעולם לא עבדה, כך שלא היתה בעיה.

כן, היו. כשהייתי בכיתה ח', בראשית

שנות הששים היתה שביתה גדולה בתיכונים, ואכלנו את הלב שאצלנו לא שבתו. אני יודעת שזה לא פופולרי, אבל בית ספר אינו מוסד שמרטפות, וההורים צריכים להיות הראשונים לדרוש שיפור באיכות החינוך. ושיפור, מה לעשות, עולה כסף. פחות תלמידים בכתות. יותר מורים איכותיים (שיגיעו רק אם יקבלו שכר הוגן ולא שכר רעב). אז אני יודעת שמערכת החינוך בכלל והמורים במיוחד הם מטרה טובה לכל החצים, אבל, אם ההורים לא יתעוררו, הקטסטרופה כבר כאן, והיא רק תלך ותחמיר.

גלבועא

New member
וצר לי מאוד מיטלי

נמאס לנו כבר להיות שקי האיגרוף של החברה הישראלית, נמאס לנו להיות "פחי האשפה" של החברה הזו, נמאס לנו להיות מורים לבגרות במקום מורים לתרבות, לדעת, לאהבת הלמידה. נראה לי, אני מקווה שהאוצר יתעשת, שתצטרכי לבדוק מחדש סידורים לילדה שבבית הספר.

m i t a l y

New member
למה הכוונה?

"שתצטרכי לבדוק מחדש סידורים לילדה שבבית הספר"?

רוצה בייבי סיטר ?../images/Emo8.gif

הרי אם תהיה שביתה ארוכה ,נחפש כולנו פרנסה זמנית.

m i t a l y

New member
מאוד רוצה ../images/Emo13.gif

אבל על העבודה הנוכחית אני לא מוותרת, גם אם תהיה שביתה.

רק שיש לפחות פער

של 5 שעות ביננו (ולא חשוב היכן את מתגוררת). אני מבינה שכיף לך בעבודה החדשה

למעלה