תגידו

סלוניק

New member
והעובדה שירושלים היא העיר הגדולה

בישראל לא שיחקה תפקיד בהחלטה? לו היה רצון לזעזע המצעדים מלכתחילה היו צועדים בירושלים, בני בקר, קריית ספר וכו', ולא בת"א עד השנה האחרונה.

Vrock

New member
אני חושב שהתפקיד יחסית זניח,

אם לשים לב שת"א נמצאת במרכז המיינסטרים הישראלי, וגדולה כמעט כמו ירושליים. היה רצון לזעזע, ופעם מצעד בת"א זיעזע. ואז הרצון חזר, ולכן הם רצו להגיע לי-ם.

Vrock

New member
קודם כל, הם רוצים שידברו עליהם.

ההרגשה הכללית כרגע בציבור כלפי ההומוסקסואלים היא אפתיות מוחלטת. כאילו, כל מי שבא עם תופעה כזאת במגע חושב, ברמה זו או אחרת, שזה בסדר שההומוסקסואלים יחיו את החיים שלהם איך שבא להם. תוך כדי כך, הוא חושב שאין אפליה רצינית נגדם, ואם מישהו כן חושב שיש הפליה (נגיד, כזאת שנוגעת לזכותם של הומוסקסואלים להינשא) אז לא ממש אכפת לו. ההומוסקסואלים, מצידם, חשים שיש בעיות וחוסר הבנה בציבור, לכן הם רוצים שיידברו עליהם. בייחוד, הם רוצים שיבקרו את הממסד הדתי שהיה וישאר המתנגד הגדול ביותר להומוסקסואלים ותוך כדי כך יתעורר דיון על זכויות הומואים. תגיד לי ת'כלס-אם הם היו רוצים לצעוד בת"א, מי היה מדבר על זה?

סלוניק

New member
לא ממש.

המצעד מאוד התקבל בתל אביב ולא היה אנטגוניזם כלפיו מצד העיריה ובאי העיר אלא מצד אותם פוליטיקאים צרי אופקים שמגחיכים את המשכן גם היום. על כל פנים שים לב שיש סתירה בדבריך: אתה אומר שבזמנו מצעד בת"א היה אקט "מזעזע", אבל זה לא סותר את העובדה שגם בזמנו היה יותר קשה לקבל את המצעד לו היה נערך בירושלים ולא בת"א.

לדעתי...

אני לא חושבת שזה היה ממש במקום המקום שהם בחרו...למרות שכן, ירושלים היא לא רק של החרידים, אבל זה מובן מאליו שזה מקום קדוש ליהודים, וגם שם מתגוררת אוכלוסייה חרידית....אז לדעתי לא היה כדאי לעשות את זה שם.

שמולק

New member
למה הם רוצים לעשות רעש למה לא

הלכו לעשות את המצעד בנתניה כי שם זה לא יעניין אף אחד בירושלים יהיה מצלמות והם יוכלו לקשקש שם

טוב... כנראה המצעד לא יהיה בירושלים

רבנים והרבה אנשים דתיים משלושת הדתות פועלים שהמצעד לא יצא לפועל.. כנראה שזה מה שיקרה וטוב שכך..

לדעתי..../images/Emo163.gif

המצעד הזה הוא דבר חשוב. אין מצעד כיום שמגיע בחשיבותו למצעד הגאווה, לדעתי. המצעד הזה חשוב כדי להראות שיש אנשים שהם בעלי רצונות שונים, מחשבות שונות, ולא כולם אותו הדבר. זה מראה לדעתי שלהיות גאה זאת לא סטייה, לא מחלה, ולא פשע. להיות גאה זה להיות מי שאתה, גם אם אתה לא בדיוק לפי השורה. אבל. עם כל הכבוד למצעד, לדעתי לעשות אותו בירושלים לא יהיה הכי חכם, ורק כדי לשמור על כבודם של החרדים, שחלקם עשויים לפגוע באלימות במשתתפי המצעד. אני מצטערת על כך שהמצב הוא כזה, כי אחרי הכל ירושלים היא של כולם. אני מצטערת שיש אנשים שמוכנים לנהוג באלימות באנשים שיש להם נטיות מיניות שונות. באמת חבל לי שזה ככה.

lithium1914

New member
אסור להיכנע ללחץ של החרדים.

עוברים במדינת היהודים (אפילו בירושלים!) על שני מצוות של "ייהרג ובל יעבור" (עבודה זרה -- ערבים, עובדים זרים, עולים מברה"מ ומהגרים אחרים שהם נוצרים, ואכילת חזיר אצל חלק מהנ"ל, וגם אצל יהודים חילוניים), למה אי-אפשר לעבור גם על השלישית? פה זה לא איראן ולא פולין, לא הודו ולא סין (למזלנו). ואני מקווה שהחריזה תעזור לשוחרי העברית ולילדים לקלוט.

Dudidud

New member
רק אציין ש..

האיסלאם איננו עבודה זרה ע"פ היהדות. אכילת חזיר איננה יהרג ובל יעבור. והשלישית היא שפיכות דמים. ואני דיי בטוח שעליה אתה לא חושב שצריך לעבור, או שמא כן?

lithium1914

New member
תגובה.

"איסלאם איננו עבודה זרה ע"פ היהדות." אני יודע. כל אלה: "ערבים, עובדים זרים, עולים מברה"מ ומהגרים אחרים שהם נוצרים", היו תחת הקטגוריה "נוצרים". סליחה שלא הייתי ברור. "אכילת חזיר איננה יהרג ובל יעבור." צודק שגיתי סליחה. "והשלישית היא שפיכות דמים. ואני דיי בטוח שעליה אתה לא חושב שצריך לעבור, או שמא כן?" רציתי לתת תשובה מתחכמת אבל כבר מאוחר מדי.

Dudidud

New member
לא הבנתי.

אני דיי גאה ואף אחד מעולם לא חשב שזו סטייה, מחלה או פשע. למעשה, אף אחד לא אמר לי שום דבר בנידון או הפגין איזשהו יחס יוצא דופן.

חהחהחה.../images/Emo163.gif

אתה הומו/בי? לפי התנ"ך ולפי רוב המאמינים בו אתה סוטה. אם התכוונת לגאה מלשון גאה בעצמך, אז זה לא היה מצחיק.

Vrock

New member
ובכן,

להיות הומו זו כן סטייה, לפחות לדעתי, כי טבעי להיות מסוגל לקיים יחסי מין הטרוסקסואליים. גם חיות שמקיימות יחסי מין הומוסקסואליים יכולות ורוצות לקיים יחסי מין הטרוסקסואליים, אבל בד"כ לא מוצאות בת זוג מתאימה. לא שסטייה זה בהכרח דבר רע, גם פטישיזם הוא סטייה והוא בד"כ לא פוגע באף אחד. ובנוגע למצעד- הוא עוסק אך ורק בסקס, לא בשום דבר אחר. להיות גאה בזה שיש לך נטייה מינית כזאת או אחרת זה דבר מטומטם. זה לא שיש להם ברירה אלא להיות הומואים. לרצות דברים שונים זו סיבה גרועה למצעד. הרבה אנשים חיים מחוץ למיינסטרים והם בסדר גמור, ולא עושים על זה מצעדים. וזה נכון שירושליים היא של כולם, אבל היא עיר בעלת חשיבות דתית. אני לא חושב שיש מקום לעשות בה דברים שמתנגדים באופן בוטה לחוקי הדת במצעדים ובראש חוצות. אני לא חושב שזה יפגע יותר מדי רק לא לקיים שם מצעדים ולא לתלות שם שלטים פרובוקטיביים. יש מספיק מקומות נטולי חשיבות דתית לצעוד בהם, ולא חייבים לפרסם בשלטי חוצות.

הומו זה לא סטיה..

אפילו שאני לא בעד מצעד בירושלים.. אני חושב שהומואים הם לא חולים ולא נעליים מה השטויות האלה.. כל אחד מעדיף גבר \ אישה \ בע''ח כלשהו וצריך ללמוד לחיות עם ההחלטה שלו כל עוד הוא לא מפזר איידס או רוצח אנשים שיעשה מה שהוא רוצה..

למעלה